Aurus

Az oroszok kirúgták az Aurus vezérét

2022.01.20.

Új vezérigazgatója van az első orosz luxusautókat gyártó vállalatnak, az Aurusnak. A márka sajtószolgálata szerint Adil Sirinov 2021 decemberében távozott a cégvezetői posztról. A közlemény megfogalmazása szerint a felsővezető „saját döntésa alapján távozott a pozícióból. Jelenleg az „UAZ” PJSC-nél és a „Sollers Ford” JV-nél végzett munkára összpontosít" – írja az autonews.ru orosz autós portál.

Politikai jelentősége is van annak, hogy az év végével távozott pozíciójából az állami figyelemmel övezett Aurus cég vezetője. A vállalat ugyanis kiemelt helyet tölt be az oroszországi járműgyártásban. Annak idején maga Putyin elnök döntött arról, hogy létre kell hozni hazájában az Aurus luxusmárkát. Egyebek között ez a cég gyártja az orosz felsővezetés számára a protokoll járműveket.

Jelenleg Nyikolaj Hodoszevics látja el az Aurus vezérigazgatói feladatait. Korábban a cég ügyvezető igazgatójaként dolgozott.

„Lehetséges, hogy a jövőben új szereplő kerül a cég vezetésébe, akinek stratégiai feladatai közé tartozik majd többek között az export dinamikus fejlesztése és a külpiaci terjeszkedés” – ismertette a társaság közleménye.

Adil Sirinov 2019 nyarán lett az Aurus vezérigazgatója. Ebben a pozícióban a német Gerhard Hilgert váltotta, aki 2018 óta vezette a céget, és ezt megelőzően hosszú ideig a Sollersnél töltött be különböző pozíciókat.

Az Aurus hangsúlyozta: a cég jóváhagyott fejlesztési stratégiával rendelkezik a következő évekre, amelyen állítólag nem kell változtatni. Ez magában foglalja az autók kiskereskedelmi értékesítésének növelését Oroszországban, a modellválaszték bővítését, valamint a márka nemzetközi színtérre való belépését, elsősorban Maghreb-országokat egyesítő közel-keleti földrajzi régióban.

Jelenleg az Aurus cég fő termékei a Senat szedánok és limuzinok. Kezdetben az autókat az orosz politikai elit járműveiként fejlesztették ki, de aztán a modellnek „civil” változatai is megjelentek, amelyeket szabadon értékesítettek. Jelenleg az autók kizárólag a maximális konfigurációban érhetők el, 24 millió rubeles (kb.96 millió forintos) áron.

Idén az Aurus megkezdi az új Komendant SUV gyártását és értékesítését, amely várakozások szerint az orosz márka legnépszerűbb modellje lesz. A Senathoz hasonlóan a Komendant SUV-t is egy 4,4 literes, V8-as turbó benzinmotorra épülő hibrid egységgel szerelik fel, amelyhez kompakt elektromos egységet és 9 sebességes automata sebességváltót párosítanak. Az egységek összteljesítménye 598 lóerő lesz.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.27
A magyar rendőrök egy, a norvég hatóságok által körözött quadot foglaltak le a Röszke autópálya....
2022.05.27
Palkovics László technológiai és ipari miniszter jelenlétében péntek kora délután kilencedik....
2022.05.27
- Felszállás előtt kigyulladt egy utas telefonja a Liszt Ferenc-repülőtéren, a Wizz Air malmői....
2022.05.27
- Az elsőhöz hasonlóan a Forma-1-es Monacói Nagydíj pénteki második szabadedzésén is Charles, a....
2022.05.27
A Toyota májusban 8 gyárát zárta be Japánban. A döntés az ázsiai régióban kitört koronavírus-....
2022.05.27
A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló eseményekről folyamatosan ad hírt az....
2022.05.27
- A Mol arra kéri a vásárlókat, a benzinkutaknál a fizetéskor minden esetben mutassák be a forgalmi....
2022.05.27
Hosszabb kihagyás után folytatódik mesteremberek sorozatunk, ahol különböző járműjavítókat, és az....
2022.05.27
- A kilencedik helyen zárta a túraautó-világkupa (WTCR) Nürburgringen zajló második fordulójának....
2022.05.27
Halálos baleset történt Kiskőrösön, az érintett útszakaszon a szemle ideje alatt félpályás....