felmérés

Az osztrákok szerint a hálózatba kapcsolt autók jelentik a jövőt

2021.05.04.

Az osztrák járművezetőket jobban érdekli az infotainment, mint a biztonsági rendszerek – derül ki egy felmérésből.

 

A nagy informatikai vállalatok és az autógyártók már most is széleskörűen és erőteljesen együttműködnek annak érdekében, hogy az autó jövőjét a hálózatba kapcsolás jelentse.  A hangvezérlés, az "intelligens" asszisztensek és az internetes funkciók már számos új autó alapfelszereltségének részét képezik.  Az ausztriai autórajongók körében pedig több mint fele (56 százaléka) úgy véli, hogy az összekapcsolt vezetés jelenti az autó jövőjét - számol be az Autoscout24 portál egy friss felmérés alapján.Különböző vélemények

Audi  infotainment rendszere. Fotó: Audi

De gyakran előfordul az életben, nincsenek előnyök hátrányok nélkül:  a válaszadók több mint fele (53 százalék) nehezen ismeri fel az új technikai lehetőségek előnyeit saját maguk és saját autójuk számára.  Ennek ellenére viszonylag sokan - egyharmad (33 százalék) - mélyebben a zsebükbe nyúlnának és többet fizetnének egy járműért, ha tartalmaznák a hálózatba kapcsolt vezetéshez szükséges extrákat. Vagyis aki új járművet szeretne vásárolni, elvárja, hogy a technika a legkorszerűbb legyen.

Mit akarnak az osztrákok a jövő autóiban? Az úgynevezett infotainment (szórakozás és információ) a biztonsági rendszerek elé kerül. Ausztriában az információs és szórakoztató rendszerek állnak az elsőbbségi lista élén 52 százalékkal, majd olyan aktív biztonsági rendszerek következnek, mint az automatikus vészfékezés és a sebességtartó automatika.  A harmadik helyen állnak a járművezetői segítségnyújtási rendszerek 40 százalékkal.  Nemzetközileg is hasonlóan néz ki.  Az infotainment rendszerek minden országban a legfontosabbak - Olaszország kivételével.  Itt vannak a biztonsági rendszerek vannak az első helyen.

A megkérdezett osztrákok szemszögéből nézve az adatvédelem a legérzékenyebb kérdés a hálózatba kapcsolt autók esetében. 65 százalékuk aggódik e téren. Európában a belgáknál még többen, 70 százalék, a németeknél pedig 68 százalék mondja azt:  "Nagyon aggódom a csatlakoztatott autók adatainak megosztása miatt."

Ennek ellenére a megkérdezettek többsége továbbra is megosztaná járműadatait, ha megfelelő intelligens kiegészítő szolgáltatásokat kapna. Belgiumban 61, Olaszországban 57 százalék hajlandó továbbadni az információkat, Ausztria a közepén áll 52 százalékkal. Körülbelül 46 százalékkal a holland és a német válaszadók viszonylag legkevésbé hajlandók megosztani adataikat.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

                                      

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.05.11
Letartóztatta a bíróság a múlt héten a Ferihegyi repülőtérre vezető úton halálos balesetet okozó....
2021.05.11
Eddig ismeretlen okból és körülmények között történt. ..
2021.05.10
Megakadnak rajta a szemek. ..
2021.05.10
A gyalogosok biztonsága érdekében balesetmegelőzési ellenőrzést tart a rendőrség, a "Zebra terv"....
2021.05.10
Sem az üzemi, sem pedig a rögzítő fékje nem működött annak a trélernek, amely nyolc új autót....
2021.05.10
Baha Khalid Marokkóból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2021.05.10
A parkolóház története nem egészen olyan régi, mint az autóé, de majdnem. Az "építészet....
2021.05.10
Egy győzelem és egy negyedik helyezés! A szombati monacói versenyen, amely az ABB FIA Formula E....
2021.05.10
Immár ötödik éve tart a SEAT márka és a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) eredményes....
2021.05.10
A Multivan napjaink egyik legnagyobb gépjármű-ikonja. Most eljött az idő, hogy újabb fejezetet....