Olaszország

Az öszvéreket elektromos kerékpárokra cserélik az olasz hegyivadászok

2021.05.03.

Alpesi forradalom zajlik az olasz védelmi erőknél. A hegyivadász egységekhez kerékpárok érkeznek öszvérek helyett. Az elektromos technológia forradalma az eddig járhatatlan sziklás ösvényeket is meghódítja.

Az olasz hadseregnél megkezdődött a hegyivadász egységeknek szánt elektromos kerékpárok féléves tesztje – írja a római La Repubblica internetes kiadásának autós rovata.

Az Alto Adigében, azaz Dél-Tirolban szolgálatot teljesítő alpesi csapatok parancsnoka a fejlesztés kapcsán úgy fogalmazott: „Az elektromos segédmotorral ellátott kerékpárok katonai használata lehetséges és hasznos, még azokon a terepeken is, ahová eddig szinte lehetetlen volt eljutni.

Öszvérek helyett tehát jöjjenek e-biciklik. Pedig a zord hegyi terepen történő járőrözéshez, az egyébként megközelíthetetlen helyek eléréséhez eddig az öszvér volt az univerzális szállító- és közlekedési eszköz az alpesi csapatoknál. De most eljött az idő a korszerűsítésre, és a négylábúakhoz a speciális kialakítású és felszereltségű e-kerékpárok is csatlakozhattak. Az elektromos kétkerekűeket kifejezetten hegyi ösvényekre és havas körülmények közötti intenzív használatra tervezték.

A katonai járműveket a velencei Fantic Motor cég szállítja, amely a piac egyik vezető vállalata, és immár ikonikussá vált terepkerékpárok gyártója. Eddig 9 darab elektromos pedálost juttatott el az olasz hadsereg alpesi csapataihoz Dél-Tirolba.

A kezdeményezés maguktól a terepen szolgálatot teljesítő katonáktól érkezett. Az elmúlt időszak járőrtapasztalatait alapul véve a hegyivadászok benyújtották igényüket egy olyan könnyű, mozgékony, környezetbarát és csendes járműre, mely a modern hadviselés változó körülményeihez is gyorsan alkalmazkodni tud a hegyi terepen.

Mariano Roman, a Fantic Motor vezérigazgatója szerint "a hathónapos intenzív alpesi teszt lehetővé teszi a vállalat számára, hogy még több adatot gyűjtsön a folyamatos termékfejlesztés érdekében".

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.05.11
Mentőautó karambolozott kedd kora este Budapest VI. kerületében, a Nyugati pályaudvar közelében, a....
2021.05.11
Egyáltalán nem készítették fel a Mazda 3-at az eladásra. ..
2021.05.11
A lakott területen belül erősen lassított közlekedés jövőképét jelzi, hogy a spanyol városi utaknak....
2021.05.11
Toso Borkovic Szerbiából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2021.05.11
A Közlekedési Kultúra Napján indítja el #közlekedjbiztonságosan kampányát a Nemzeti Útdíjfizetés....
2021.05.11
Nem csak ritka, sztorija is kellően izgalmas a Lamborghini LM002-nek, az olaszok első....
2021.05.11
Ma van a közlekedési kultúra napja; a járványhelyzet miatt az idén is főként online bemutatókkal,....
2021.05.11
2020 második féléve után idén, az első három hónapban is javult a Volkswagen Csoport eredménye.....
2021.05.11
Munkában maradhatnak a járványügyi védekezéshez kölcsönadott gépjárművek a kórházaknál és a....
2021.05.11
Szlovéniából hozták az Olaszországban lopott több tízmillió forint értékű brit járművet. ..