útépítés

Befejeződött az 5-ös út szegedi bevezető szakaszának felújítása

2015.12.20.

Befejeződött az 5-ös út szegedi bevezető szakaszának felújítása, a nettó 550 millió forintból megvalósult beruházást a napokban adták át.

Becsey Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára elmondta, a most záruló uniós ciklusban a közeledésfejlesztésre rendelkezésre álló forrásokat lehívta az ország, a kifizetések nagy része is megtörtént.

Idén 62 kilométernyi gyorsforgalmi út épült, 305 kilométeren fejeződött be a főutak burkolatának megerősítése, 86 kilométer elkerülő út, illetve négysávúra bővített szakasz készült el – tudatta a politikus, a Csongrád megyében megvalósult fejlesztések közül a 47-es és az 55-ös út rekonstrukcióját kiemelve.


A térségben tervezett beruházások között Becsey Zsolt a Szeged és Hódmezővásárhely közötti villamosvasutat (tram train) és a harminc éve tervezett, vegyes funkciójú harmadik szegedi Tisza-hidat említette.

A következő években is folytatódik a közút- és a vasúthálózat fejlesztése, megépül a 47-es főút hódmezővásárhelyi elkerülő szakasza, villamosítják a Békéscsaba-Szeged vasútvonalat – közölte a politikus.

A helyettes államtitkár elmondta, befejeződtek a tárgyalások Szerbiával a Tisza nemzetközi vízi úttá nyilvánításáról egészen Tokajig. Ez a teherforgalom mellett a turizmus számára is komoly fejlődési lehetőséget teremthet – tette hozzá.


B. Nagy László (Fidesz) országgyűlési képviselő, megyei fejlesztési biztos hangsúlyozta, az 5-ös út felújított bevezető szakasza az új csomóponttal megteremti a szegedi lézerközpont közúti kapcsolatát, és javítja a jövő tavaszra elkészülő regionális nagybani piac megközelíthetőségét.

Nagy Sándor (Együtt) szegedi fejlesztési alpolgármester közölte, a Településfejlesztési Operatív Programban a város számára rendelkezésre álló forrásból, mintegy 2 milliárd forintból új út kialakítását tervezik, amely a belvárost kapcsolná össze a lézerközponttal, illetve a szomszédságában tervezett tudományos ipari parkkal.

Kondrik Kornél, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta, a Mega-Sped Kft. és a Pulzus Zrt. által elvégzett fejlesztés során 1,2 kilométer hosszan felújították a főút burkolatát, egy új körforgalom épült, gyalogátkelőhelyeket, buszöblöket és kerékpárutakat alakítottak ki.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.03.03
Dabason kapott lángra a jármű, jelentette az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. ..
2024.03.03
Elrajtolt az Extreme E sorozat negyedik évada, melyben régi riválisok küzdenek új műfajban. ..
2024.03.03
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Javuló közlekedési morál? ..
2024.03.03
Pofátlanul másol le európai és amerikai autókat, majd nyom össze apróra egy kínai gyártó. ..
2024.03.03
Baleset miatt nagy a torlódás az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, Aszódnál - közölte....
2024.03.03
Van a sportos autózásnak egy olyan ágazata, amely talán az egyik lenyűgözőbb mind közül: a kombi ..
2024.03.03
A fővárosi Szarvas téren két baleset miatt is forgalomkorlátozásra kell számítani – írta a....
2024.03.03
Kabinnyomás-probléma miatt leszállt Budapesten a Turkish Airlines Isztambulból Koppenhágába tartó....
2024.03.03
Felborult egy mentőautó, miután összeütközött egy személyautóval Budapesten, a XVIII. kerületben....
2024.03.03
Újra jár a Tiszacsege és Ároktő közötti komp. ..