baleset-megelőzés

Békéscsabán a gyerekek nyáron is biztonságosan közlekednek

2015.06.30.

Még a nyári vakáció előtt játékos formában sajátíthatták el a biztonságos közlekedés szabályait és legfontosabb tudnivalóit a békéscsabai Százszorszép Művészeti Bázisóvoda óvodásai, valamint a Kazinczy iskola és a Belvárosi iskola tanulói. A „Békéscsaba belváros rehabilitáció II. ütem” című, DAOP-5.1.2/C-14-k-2014-0003 azonosító számú projekt keretében megszervezett „Legyen mindig biztonságban” mini projekt sikerei alapján a békéscsabai alapítású Tudatos Közlekedők Egyesülete már a folytatást tervezi annak érdekében, hogy minden békéscsabai gyermek megtanulja a biztonságos közlekedés alapjait.

A baleset-megelőzési programokon a békéscsabai közlekedésbiztonsági szakemberek és művészek (köztük Szente Vajk és Berényi Nagy Péter) által megálmodott és életre keltett Tóbiás és Balambér elnevezésű két aranyos kutyakölyök voltak a felelősek azért, hogy a gyermekek garantáltan jól érezzék magukat, és ennek köszönhetően szinte észrevétlenül, játszva szerezzék meg azokat az ismereteket, melynek köszönhetően a nyári szünidőben felkészülten, tudatosan és biztonságosan tudnak majd közlekedni, gyalogosan vagy kerékpárral, akár önállóan is.

Közlekedésbiztonsági élményprogramok a békéscsabai Kazinczy iskolában

A május 26. és június 11. között 3 helyszínen megvalósult közlekedésbiztonsági élményprogramokon nemcsak a gyermekek érezték jól magukat, de elégedettek lehettek a pedagógusok és a témában érintett szervezetek képviselői is. A mini projektben ugyanis a Tudatos Közlekedők Egyesületének tagjai és önkéntesei mellett aktívan részt vettek az érintett intézmények pedagógusai, valamint a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának és a Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szakemberei is. A programban közreműködő szereplők egyöntetűen sikeresnek ítélték a kezdeményezést, mely során a gyermekek és a pedagógusok egyaránt hasznos közlekedési ismeretekkel gazdagodtak.

A Százszorszép oviba Tóbiás és Balambér is ellátogattak

„Látva a programokon résztvevő gyermekek érdeklődését, és az oktatási intézmények pedagógusainak hozzáállását a biztonságos közlekedésre nevelés témájához, keressük a további lehetőségeket, hogy minden békéscsabai iskoláshoz eljussanak prevenciós programjaink.” – mondta Varga Róbert, az egyesület titkára és közlekedésbiztonsági szakértője.

A Belvárosi iskolában a kisiskolások a biztonságos közlekedés szabályait sajátíthatták el

A Tudatos Közlekedők Egyesületének közlekedési élményprogramjain az elmúlt három évben országszerte közel 50 ezer gyermek és felnőtt vett részt, és mint mondják, a siker kulcsa ezen a területen is a hatékony együttműködésben rejlik. A szervezők szerint Békéscsabán azért is lehet látványos eredményeket elérni a közlekedésbiztonság fejlesztése területén a fiatal korosztályban, mert az önkormányzat és az oktatási intézmények egyaránt felismerték a téma fontosságát, és valódi partnerként, a rendőrséggel és az egyesülettel aktívan együttműködve készek megvalósítani a programokat. A programokat, melyek legfontosabb célja a biztonságos közlekedésre nevelés a gyermekek, gyermekeink, szeretteink életének megmentése érdekében. 

Ennek a pályázatnak köszönhetően, a Tudatos Közlekedők Egyesülete és az érintett oktatási intézmények együttműködésével valósulhattak meg a programok

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.05.30
Ahogy változik a világunk, nem csak bennünk záródnak kapuk, de az autóiparban is. Ezért is üdítő,....
2023.05.30
A Citroën újabb lépést tesz az elektromos mobilitás elérhetőbbé tétele felé: a C5 Aircross....
2023.05.30
Nehéz időszak elé néznek az ukrán gazdák, hiszen több százezer hektárnyi földet aknáztak alá az....
2023.05.30
A nyári szezonra készülve az Európai Unió megkettőzi az erdő- és bozóttüzek oltására felkészített....
2023.05.30
A tisztán elektromos meghajtású BMW i7 csupán néhány hónapja gurult fel a luxusszegmens progresszív....
2023.05.30
2023-ban első alkalommal végzett felmérést kiadónk, az Autós Nagykoalíció a magyarországi független....
2023.05.30
A Daimler Truck Holding érdekeltségébe tartozó két japán leányvállalat és a Toyota száz százalékos....
2023.05.30
A Magyar Suzuki Zrt. Igazgatóságának ajánlása alapján a május végi közgyűlés úgy határozott, hogy....
2023.05.30
Feltehetően ittasan hajtott egy 40 éves férfi – írta a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-....
2023.05.30
Oroszországban 63,1 százalékkal 32 ezer 500-ra esett az új autók és haszonjárművek eladása....