Korda Racing

Benyó Máté: örömautózás a tereprallye világában

2023.12.06.

Nem mindennapi jutalomként vehet részt a hétvégi Mikulás Rallye-n Benyó Máté. A Korda Racing versenyzője a szinte tökéletes szezonját – megnyerte élete első felnőtt bajnoki címét a Rallycross Supercar kategóriában, míg az Európa-bajnokságon újoncként a 9. helyen zárt – egy számára ismeretlen szakágban, a tereprallye-ban zárja le. A viadalon Máté egy Can-Am Maverick Side-by-side géppel indul, és az itinert a korábbi többszörös magyar bajnok navigátor, Csató Attila diktálja majd.

Ha valaki azt hitte, hogy a Korda Racing már téli álomra hajtotta a fejét, az nagyot tévedett. Az idén élete első felnőtt bajnoki címét megszerző versenyző egy izgalmas „kirándulásnak” a részese lesz, hiszen a megszokott rallycross helyett ezúttal a tereprallye-ban próbálhatja ki magát a hétvégi Mikulás Rallye-n. Máté egy Can-Am Maverick Side-by-side géppel indul – sosem vezetett mégcsak hasonló versenygépet sem –, ám nem lesz egyedül az autóban, ugyanis az itinert a korábbi többszörös magyar bajnok navigátor, Csató Attila diktálja majd.

„Izgatottan várom, hogy versenyzőként részt vegyek a Mikulás-rallye-n egy Can-Am Maverick Side-by-side kormánya mögött. Pilótaként nincsen még rallys/tereprallys tapasztalatom, ezért is sok az ismeretlen tényező a verseny előtt, de pont ezért várom annyira. Szeretnék önfeledten, eredménykényszer nélkül versenyezni Veszprémben. Fő célom, hogy épségben érjünk végig a versenyen, és minél több tapasztalatot szerezhessek erről a szakágról is. Ez a projekt egy igazi koprodukció mentén valósulhat meg. Természetesen a Korda Racing színeiben, de a Garilla Racing technikai hátterével, Csató Attila navigálásával fogok indulni! Külön öröm és megtiszteltetés, hogy a Jet Power Hungary Kft Magyarország kizárólagos Can-Am importőre is lát fantáziát az együttműködésben és a támogatásukat élvezhetem a verseny folyamán” – fogalmazott Benyó Máté.

Fotók: Korda Racing Kommunikáció

Nem lesz egyedül a versenyen Máté, ugyanis a csapat rallye pilótója, Hevesi István is rajthoz áll Veszprémben. Az ORC-ben versenyző Hevesi István idén többször is megvillant, például a Székesfehérvár Rallye-n Bottyán János navigálása mellett fantasztikus sikert ért el. A Mitsubishi Lancer Evo VI volánja mögött a páros tíz szakaszból hetet megnyert, és 1 perc 39 másodperces előnnyel, egészen simán diadalmaskodott kategóriájában. Ha most ilyen eredményre nem is számíthatunk, az biztos, hogy István mindent megtesz majd azért, hogy szépen zárja le a 2023-as szezont.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.02.22
A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) tagjainak díjbevétele meghaladta az 1560 milliárd forintot....
2024.02.22
Az ABB bejelentette, hogy felvásárolta a Sevensense svájci start-up céget, amely az autonóm mobil....
2024.02.22
Három hét alatt három baleset is történt a Magyar Közút munkaterületein, melyet figyelmetlen....
2024.02.22
Nézze meg a videót! ..
2024.02.22
Az EU innovációs keretrendszerének egyik legnagyobb projektje a TwinEU projekt, melynek célja, hogy....
2024.02.22
Eladás a termelés felpörgetése helyett: az Eberspächer eladja az új bulgáriai gyárat. A beszállító....
2024.02.22
A két erdész ismerős terepen haladt, mégis befürdött - írja a parameter.sk. ..
2024.02.22
Hétfőn délelőtt közlekedésbiztonsági akciót hajtott végre a szlovák rendőrség, amely során két....
2024.02.21
Nehéz objektíven megmagyarázni a BMW XM létezésének jogosságát, de ha már itt van, csapjunk a lovak....
2024.02.21
A Red Bull címvédő és háromszoros világbajnok versenyzője meggyőző fölénnyel bizonyult a....