Iveco

Biológiai vészhelyzetben különleges Iveco buszt vet be az Olasz Vöröskereszt

2022.02.26.

A világon először vetnek be speciális felszereltségű buszt fertőző betegek tömeges szállítására Olaszországban - írja az ANSA olasz hírügynökség.

Az Olasz Vöröskereszt az Iveco Bus Crossway-t választotta arra, hogy speciálisan kialakított szállítóeszközként magas biológiai kockázatú akciókban vessék be.

Ez az első ilyen típusú jármű a világon: akár 41 potenciálisan fertőző személyt, plusz 6 fős személyzetet képes teljes biztonságban szállítani például repülőtereken, illetve onnan a szálláshelyekre. Az Iveco Bus Crosswayt Calabriában már használták néhány vészhelyzeti szállításra.

A 12 méter hosszú jármű FPT Industrial Cursor 9 motorral van felszerelve. Karosszériája különleges kialakítású: például negatív nyomású kamrát is tartalmaz. Ezt az utasteret körülvevő burkolat teszi lehetővé, amelyben a nyomáskülönbség megakadályozza a levegő kijutását, még akkor is, ha a járműben nem működne a levegőszűrés. Digitális interfészen keresztül a személyzet figyelemmel kísérheti a kamrán belüli nyomást, a szén-dioxid telítettségét, a hőmérsékletet és a szűrők állapotát.

Az Olasz Vöröskereszt számára kialakított Crossway egyik extrája a tolószékek számára kialakított elektrohidraulikus lift. A jármű magas szintű kényelmi funkciókkal - légkondicionálással, éjszakai világítással, hangszórókkal, színezett ablakokkal és csíramentesített, folyamatosan fertőtlenített WC-kel - is rendelkezik. A fokozott higiénia elérése érdekében az eredeti huzatokat és a belső tereket könnyen mosható burkolatokkal vonták be.

„Büszkék vagyunk arra, hogy az Olasz Vöröskereszt az Iveco Bus egyik zászlóshajóját választotta arra, hogy világon először egy ilyen különleges járművet hozzunk létre " – közölte Domenico Nucera, az Iveco Group Bus Business Unit elnöke. „A COVID-19 a mutációk miatt tovább terjed. Biztosak vagyunk abban, hogy ez a speciális jármű jelentős mértékben hozzájárul a fertőzés kockázatának csökkentéséhez, a betegek biztonságos szállításához.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.09.27
Egy fordulóval a zárás előtt megnyerte a ralikrossz országos bajnoki címet a legmagasabb, Supercar....
2023.09.27
Az M0-s autóút déli szektorán az 1-es főúti végcsomópont felé, a 14-es km-nél két kamion ütközött....
2023.09.27
A dabasi nyomozók 48 óra alatt elfogtak két gépkocsitolvajt, és megtérítettek 15,5 millió forintot....
2023.09.27
Egri és tarnamenti focisták, világhírű magyar labdarúgás szakértő, állatbarát, jótékony heves....
2023.09.27
Tíz év után látható ismét Párizsban a Titanic történetét megidéző nagyszabású kiállítás, amelynek....
2023.09.27
Az új generációs Lexus NX szabadidőjármű számos innovatív szolgáltatása, megoldása között szürke....
2023.09.27
Ötödik generációs harci repülőgépek beszerzéséhez kérte a parlament jóváhagyását a román védelmi....
2023.09.27
Tudóscsoport jelentése az UFO-król.   ..
2023.09.27
Egy kamion és egy személyautó ütközött össze az M5-ös autópálya 86-os kilométerszelvényénél,....
2023.09.26
"Volt olyan autós a múlt héten vármegyénkben, aki egy órán belül kétszer került lencsevégre: a....