BMW Group

A BMW tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse "minden érzékszervet átható élményét"

2024.04.16.

A BMW Group a „FUTURE OF JOY” fantázianévre keresztelt kiállítással képviselteti magát a Milánóban megrendezett 2024-es Salone del Mobile dizájnhéten, amelyen a vállalatcsoport a Neue Klasse modellgenerációt, illetve annak a BMW márka arculatára és tervezőmérnöki innovációira gyakorolt hatásait helyezi a középpontba.

„Az elektromos, digitális és körforgásos alapelvekre épülő Neue Klasse modellgeneráció a BMW autóinak következő nemzedékét képviseli” – fogalmazott Adrian van Hooydonk, a BMW Group vezető formatervezője. „A nóvum az egész vállalat számára átírtja a játékszabályokat, ez pedig természetesen a formanyelvben is visszaköszön – legyen szó akár az analóg és a digitális megoldások összefonódásáról, az új bioalapú anyagok használatáról vagy a monolitikus formanyelvről, amely kizárólag a lényegre összpontosít” – tette hozzá.

A BMW Group „FUTURE OF JOY” fantázianévre keresztelt kiállítása olyan munkakörnyezeteket mutat be, amelyekben a bajor prémiummárka tervezőmérnökei a holnapok elektromos, digitális és körforgásos mobilitásának úttörő megoldásait fejlesztik ki. A látogatók betekintést nyerhetnek az új tervezőmérnöki stratégiába és a két tanulmányautó kreatív tervezési folyamataiba, miközben láthatják, hallhatják, érezhetik, megízlelhetik és meg is illatozhatják a Neue Klasse modellgenerációt.

A kiállítás a technológiailag tökéletes termékek megalkotására való törekvést és az embereket középpontba helyező átható élményeket egyaránt bemutatja. Az üdvözlőzóna, amely barátságos virágmotívumokkal köszönti a látogatókat, egy új világba kínál betekintést. Az árkádok között feltűnnek a BMW Vision Neue Klasse tanulmányautó részletei, amelyek a kifinomult illat- és hangélmény harmóniájában azonnal a pozitív, inspiráló jövő érzését keltik a vendégekben. Néhány lépéssel később mindez kézzelfogható valósággá válik: a BMW Vision Neue Klasse tanulmányautó az elmélyedés, az inspiráció és a megannyi találkozás színhelyeként szolgáló átriumban mutatja be a BMW új, egyszerre letisztult, elegáns és időtlen formanyelvét.

A „FUTURE OF JOY” kiállítás utasterébe érkezve a látogatókat egy melegebb színvilág fogadja, elsősorban citrom- és narancssárga tónusokkal. Az utasteret és karosszériát, árnyalatokat és felszereltségeket, valamint felhasználói felületeket és hangzásvilágot is érintő, különféle tervezési fázisokon át tartó utazás során a vendégek testközelből élhetik át, amint a különálló kategóriák egy holisztikus felhasználói élményt ígérő egésszé állnak össze. A BMW Vision Neue Klasse tanulmányautó citromsárga és a BMW Vision Neue Klasse X tanulmányautó narancssárga színvilágát eközben páratlan fényshow eleveníti meg. A kiállítótér tükröződő, matt ezüst mennyezete a végtelen tér érzését kelti és fokozza a harmóniát ember és technológia között. A két tanulmányautó fenntartható szín- és anyagmintái, a munka- és tervezési folyamatokról készült műalkotások, valamint a multimédiás bemutatók lehetővé teszik, hogy a vendégek elmerüljenek a Neue Klasse modellgenerációt átható pozitív könnyedség érzésében.

A BMW Group tervezőmérnökei számára a milánói dizájnhét az egyik legfontosabb inspirációforrás, amely a divat, a művészet és az építészet területein alkotó más tervezőkkel, illetve kreatív elmékkel való eszmecserékre is lehetőséget biztosít.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.22
- Közös vállalatot alapított 50-50 százalékos tulajdoni arányban az AutoWallis csoport portugál....
2024.05.22
Pályafutása első futamgyőzelmét aratta a túraautós TCR Europe sorozatban, azaz a kategória Európa-....
2024.05.22
A police.hu oldal szerdán megjelent híre szerint az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat....
2024.05.22
Az Opel új fejezetet nyitott az új Astrával, Európa egyik legnépszerűbb kompakt autója már elérhető....
2024.05.22
Május 26-ig látható az AUTOPOESIS kiállítás, amelyen bemutatkozik az anyavállalat közel négy....
2024.05.22
Üldözött, leszorított, majd megállt hisztizni az M7 belső sávjában. Nem tetszett neki, hogy....
2024.05.22
Míg a tisztán elektromos autók eladása lassul, addig a plug-in hybridek piaca fellendült Európában....
2024.05.22
Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat....
2024.05.22
- A Budapest fölé érkezett  zivatarlánc miatt jelentős késések várhatók a Liszt Ferenc Nemzetközi....
2024.05.21
Független mérések igazolták, amit az érintett modellek tulajdonosai már tudnak: a Toyota full....