Peugeot 3008 GT HYBRID4

Boom a hibridek piacán Olaszországban: a Peugeot 3008 az éllovas

2021.08.22.

Olaszországban az autósok láthatóan nagyra értékelik a fenntartható mobilitás szegmenseibe tartozó új járműveket. Elsősorban a hibrid autók értek el rekordokat 2021–ben. A tisztán elektromosok piaca azonban még vár a fellendülésre, mert sokan meglehetősen bizalmatlanok velük szemben - írja az ANSA olasz hírügynökség.  

A 2021-es adatok biztatóak a hibridek tekintetében, különösen, ha az értékesítési tendenciákat összehasonlítjuk a hagyományosnak tekintett, azaz dízel- és benzinüzemű járművekre vonatkozó adatokkal. De lássuk, hogyan változott a helyzet az elmúlt évben!

A hibridek már megelőzik meg a dízeleket

Biztatónak tűnnek az eladási számok 2021 első hónapjaiban, szemben az előző évvel, amikor a környezetkímélőnek tartott járművek még nem voltak túl népszerűek Olaszországban. Bár a legtöbbet vásárolt, újonnan regisztrált jármű továbbra is benzinüzemű, a hibridek már megelőzték a dízeleket. Ez azt mutatja, hogy változóban az olaszok preferenciája, egyre közelebb kerülnek gondolkodásban a fenntartható mobilitáshoz. Az elektromos járművek piaca továbbra is nehezen indul el, látszik némi bizalmatlanság velük kapcsolatban, de a plug-in kocsik meghódították az olasz autósokat.

Ha figyelembe vesszük, hogy 2020 -ban a regisztrált hibrid autók száma kevesebb mint a fele volt a dízel- és benzinüzeműekhez képest, helyénvaló a szegmensnek a fellendüléséről beszélni.

De miért szeretik annyira az olaszok a hibrideket?

A hibrid autók számos előnnyel járnak, és ezért az olaszok egyre inkább hajlandók ilyen járműveket vásárolni a klasszikus dízel vagy benzin alternatívájaként. Bár kisebb mértékben, mint az elektromos kocsik, a hibridek mindenekelőtt ökológiai jellemzőik miatt népszerűek, mivel a hagyományos járművekhez képest lényegesen kevesebb CO2-t termelnek. Ráadásul számos előnnyel is jár az üzemeltetésük: adókedvezmények, az útadó elengedése az első 5 évben, szabad behajtás a korlátozott forgalmú belvárosokba.

A hibrideket nagyra értékelik az üzemanyag-megtakarításuk miatt is, különösen hosszú távon. A regeneratív fékrendszernek köszönhetően a legtöbb modell menet közben visszanyeri a leadott energiát, és nagyon rövid a töltési idejük.

Röviden, a legújabb generációs autókról beszélünk, amelyeket egyre jobban értékelnek, és amelyek rendkívül hatékonynak bizonyulnak.

Peugeot 3008 Hybrid: a legnépszerűbb a SUV kategóriában

Ami a hibrid autókat illeti, Olaszországban a kategória legnépszerűbb SUV-je a Peugeot 3008 Hybrid: igazi gyöngyszem, figyelemre méltó tulajdonságokkal. Másrészt egy plug-in hibridről beszélünk, amely lehetővé teszi, hogy egy másodperc alatt 100% -os elektromos üzemmódra váltson, és akár 59 km-t is megtehessen, nulla kibocsátással. Az esztétikailag is vonzó Peugeot 3008 Hybrid Plug-in a kényeztető kényelemmel és legmodernebb fedélzeti felszereltséggel büszkélkedhet. Mostanra már sokan tesztelték, és meggyőződtek előnyeiről. Ez a hibrid SUV nemcsak megfelel a várakozásoknak, hanem jelentősen túl is szárnyalja azokat.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.10.03
Ilyen autókkal járt az egykori kommunista gerillavezér, jugoszláv államelnök. ..
2023.10.03
A Tundra 1794 Limited Edition nem egyszerű pickup: minden helyzetben stílusosabban és ügyesebben....
2023.10.03
Köszönhetően az új európai uniós emissziós normák lazításának, továbbra is számolhatnak a gyártók....
2023.10.03
A Hungarian Motorsport Academy pilótája, Molnár Martin egyedüli magyarként bekerült a nívós Richard....
2023.10.03
A kínai export akadozik, szinte minden külkereskedelmi ágazatban csökken a kereslet külföldön.  A....
2023.10.03
A GreenGo elektromos autómegosztó és a II. kerületi önkormányzat együttműködésének részeként....
2023.10.03
Sorra adják le a versenydarabokat a Pajtában a csütörtöki szárazkolbászversenyre. ..
2023.10.03
A Fairium Next Generation Riders Team pilótája a tavalyi Northern Talent Cup bajnoka október 8-9-én....
2023.10.03
Ütközésben összeroncsolódott személygépkocsi és kamion az M5-ös autópálya Budapest felé vezető....
2023.10.03
A világkereskedelem ismét növekszik és az ellátási láncok világszerte stressz alatt állnak. Hogyan....