Forma-1

Bottas aggódik a hiperlágy gumik miatt

2018.05.29.

A Mercedesnek jobban meg kell értenie, hogyan bírhatja munkára a hiperlágy abroncsokat azokon a futamokon, ahol ez a keverék is elérhető lesz, Monacóban ugyanis nem sikerült megoldani az ezzel kapcsolatos problémákat – jelentette ki a csapat finn pilótája, Valtteri Bottas.

A címvédő istálló már az időmérőn arra játszott, hogy másnap elkerülje a leglágyabb keverék használatát, a Q2-ben azonban Bottas és a csapattárs, Lewis Hamilton sem tudott volna továbbjutni az ultrákkal (a szabály szerint a Q3-ban szereplők vasárnap azzal a gumival kell rajtoljanak, amivel továbbjutottak a második szakaszon), így kénytelenek voltak feltenni a hipereket.

A futamon aztán Hamilton már a 12. körben lecserélte őket, Bottas pedig bár tovább ment, ő is csak a 17. fordulóig várt.  A finn a verseny követően kijelentette, csapatának meg kell oldani a leglágyabb abroncsokkal kapcsolatos problémákat, hiszen a hiperek Kanadában is elérhetők lesznek.

- A hiperlágy egy remek gumi az időmérőre, a futamon viszont nehéz életben tartani, és elkerülni a komolyabb mértékű kopást, vagy a szemcsésedést – kezdte a háromszoros futamgyőztes. - Minden adatot ki fogunk elemezni a hétvégéről, mert a többiek jobban használják a hiperlágyakat a hosszabb etapokon. Erről tanulnunk kell a kanadai versenyre, ha ott sem lesz másik abroncs, amivel kvalifikálhatunk a Q2-ben – magyarázta.

Noha meggyűlt a bajuk a leglágyabb keverékkel, Bottas szerint nem ezek miatt csúsztak le a rajtelsőségről és nem miattuk nem küzdhettek a győzelemért, hanem a Mercedes autója miatt, ami egyébként sem volt versenyképes Monacóban. - A hiperlágy volt a gyengepontunk a futamon, az ultralággyal és a szuperlággyal viszont jól tudtunk dolgozni. A szuper meglepett bennünket. Csütörtökön még nem tűnt különlegesnek, aztán ez lett a legjobb versenygumi. A hiperek hamar elkoptak, de nem emiatt nem harcolhattunk a győzelemért – mondta.

Bottas nyilatkozata során elismerte, meglepődött azon, hogy a Toro Rosso franciája, Pierre Gasly összesen 37 kört futott a leglágyabb keveréken (nagyrészt ennek köszönhette, hogy az előkelő hetedik helyen végzett). - Elképesztő volt, milyen sokat ment vele, szóval valamit egészen biztosan jobban csináltak azzal a gumival, mint mi. A mi gondunk a hiperek teljesítménye volt a hosszabb etapokon, valamint az autó tempóhiánya ezen a hétvégén – zárta gondolatát.

Forrás: m4sport.hu

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.06.28
A nehézkes csöves vevőtől a multimédiás információs központig: az autórádió 100 év alatt újra és....
2022.06.28
Nyolc szakág 29 versenyzőjének támogatja első lépésben a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld-....
2022.06.28
Ulli Sima (SPÖ) városi tanácsnok szerint májusban több mint 1,1 millió kerékpárost regisztráltak a....
2022.06.28
A Volkswagen vezérigazgatója felkészültnek tartja az autógyártó konszernt az átállásra a belsőégésű....
2022.06.28
A Magyar Közút kamerája rögzítette a német sofőr hajmeresztő balesetét. ..
2022.06.28
Szirmabesenyő térségében állítottak meg a közlekedési járőrök egy gyorshajtót, aki ittasan ült a....
2022.06.28
Budapesten már május első felétől drágult a taxis tarifa, ezt a többi városban sem úszták meg az....
2022.06.28
Egy Audi A3 vezetője az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla ellenére úgy hajtott be az....
2022.06.28
A külsőhöz csak finoman nyúltak hozzá, de megjelent egy új, 360 lóerős hibrid csúcsmodell a....
2022.06.28
A Magyar Vagon Befektetési Vagyonkezelő Zrt. megszerezte a TMH International AG tulajdonrészét a....