DasWeltauto

Budapesti e-Mobility Show – a Das WeltAuto is megmutatja magát

2023.05.05.

Május 5-én pénteken kezdődik a háromnapos e-Mobility Show Budapest elektromobilitási kiállítás a BOK csarnokban, ahol még egy Formula–1 szimulátort is ki lehet próbálni.

A Magyarországon egyedülálló rendezvényen elektromos autók, motorok, robogók, kerékpárok, rollerek, sőt hajók is bemutatkoznak a látogatóknak. Az elektromos autók és motorok mellett a városi közlekedésben egyre nagyobb szerepet játszó mikromobilitási járművek – robogók, rollerek, kerékpárok, segwayek – szintén nagy teret kapnak, amelyeket a látogatók is kipróbálhatnak egy 600 négyzetméteres tesztpályán.

A Porsche Hungaria használtautós üzletága, a Das WeltAuto (DWA) a kiállítók egyikeként betekintést enged a Volkswagen csoport által forgalmazott teljesen elektromos meghajtással rendelkező modelljeinek egy szűkített körébe. A konszern több mint 20 zöldrendszámos autót forgalmaz Magyarországon és a kiállításra az öt legnépszerűbb tisztán elektromos autóját hozza el. Az Audi Q4 e-tron, a Volkswagen ID. Buzz, a Volkswagen ID. 4, valamint a Skoda Enyaq és a Cupra Born megjelenése a kiállításon azért is lehet érdekes a látogatók számára, mert ezen modellek bemutatóautóként már a Das WeltAuto kínálatában is kaphatók.

Tóth Péter, a Das WeltAuto Centrum értékesítési igazgatója elmondta, egyre több vásárló keresi az elektromos hajtású és plug-in hibrid modelleket, olyannyira, hogy a hálózat már több száz ilyen autót értékesített, és ezek a modellek egyre nagyobb arányban részesülnek a Das WeltAuto forgalmából.

Ezért aztán a Porsche Hungaria hálózatához tartozó márkakereskedések értékesítői folyamatos képzésen vesznek részt, hogy a különböző hajtásláncú autókról megbízható és pontos információkat adhassanak az ügyfeleknek.

Mivel a Das WeltAuto hálózat jellemzően fiatal használtautókat értékesít, természetesen az üzletág értékesítői is részt vesznek az egyes modellek műszaki hátterét és a megjelenő új technológiákat ismertető továbbképzéseken – tette hozzá Tóth Péter.

„A következő néhány évben jelentős változásokra számítunk a különböző hajtásláncok arányában. A gyári fejlesztéseknek és modellstratégiáknak köszönhetően az elektromos/hibrid autók száma rövid- és középtávon mindenképpen nő, míg a belsőégésű motorokkal szerelt modellek aránya csökken. Rövidesen eldől az is, hogy hosszabb távon milyen irányba haladnak tovább a fejlesztések” – beszélt a jövőről a Das WeltAuto Centrum értékesítési igazgatója.

Az e-Mobility Show Budapest rendezői nagy súlyt helyeznek a különböző töltési lehetőségek és a hozzájuk kapcsolódó napelemes rendszerek, hőszivattyúk bemutatására és az ismeretterjesztésre is.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.23
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Ez már a harmadik a héten. ..
2024.06.23
Nem tudja vagy nem akarja használni a légkondicionálót? Íme néhány hasznos tipp és trükk az autó....
2024.06.23
A címvédő, háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája nyerte a Forma-1-es....
2024.06.23
A világ legkékvérűbb járműflottáját csak minősített cég ápolhatja. ..
2024.06.23
A Toyota célja a dedikáltan akkumulátoros elektromos bZ4X modellel, hogy új mércét állítson fel a....
2024.06.23
Hajnalban az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kőszárhegy térségében a fehér Mercedes....
2024.06.23
A SURFACING, amely a fenntartható energia, a víz és a fény találkozásában rejlő harmónia, valamint....
2024.06.23
Visszatért a Nissan a családi autók piacára: a Townstar személyszállító változata kiváló mobilitási....
2024.06.23
Az autózás világában meglepő partnerséget kötött a Peugeot és a Lego. Egy különleges verseny....
2024.06.23
- A Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralni induló turisták miatt erős forgalom....