Bombardier

Can-Am-Ryker, nekünk hölgyeknek álmodták

2019.03.19.

Különlegességeket gyártó különc cég a kanadai Bombardier Recreational Products (BRP), amelyről igazán elmondható, hogy a férfias járművek specialistája. Készítenek See Doo márkanév alatt jet-skiket, Can-Am néven quadokat, de a legextrémebb, legférfiasabb termékük mégis csak az a különleges Can-Am Spider háromkerekű, amely utánozhatatlan külsejével, elképesztő technikai megoldásaival, hosszú évek óta a világ egyik járműipari különc csodája. Már évekkel ezelőtt a Can-Am Spider globális reklámjaiban feltűnt nekem, hogy ezt az ízig-vérig férfias gépet mintha egyre inkább a hölgyek figyelmébe akarnák ajánlani. Míg a BRP szabadidős termékeinek, jetjeinek, quadjainak globális márka nagykövete a nagyszerű sokszoros Forma 1-es világbajnok Lewis Hamilton, addig a spidert mintha tudatosan kivették volna a "Hamilton márkacsomagból": ennek reklámarca Amerika talán legnépszerűbb női autóversenyzője Danica Patrick lett. Sokat gondolkodtam mi a ráció abban, hogy egy ilyen pasis cuccot egy hölggyel népszerűsítsenek? Talán telítődött a férfi vásárló piac és ezért nyitnak a hölgyek felé?

Aztán néhány hónapja a BRP bejelentette világújdsonságát, a Can-Am-Rykert. Ettől kezdve napnál világosabbá vált a "terv". A nagyobb és férfiasabb Spiderrel Danica Patrick személyén keresztül fel akarták kelteni a bolygó vagányabb hölgyeinek figyelmét, erre a se nem autó, se nem motor három kerekű csodára. Ezt követően pedig piacra dobták a kisebb, takarékosabb, olcsóbb de trendibb és csajosabb Rykert. Amely szerintem az első kifejezetten hölgyekre optimalizált jármű a különc gépek kategóriájában. A Ryker globális reklámkampánya rögtön egy poszt modern divatfotó sorozattal indult, aminek legjobban sikerült darabjait itt a képgalériában végig is nézegethet a kedves olvasó. 

Képre kattintva galéria nyílik!

Ezekből a fotókból is teljesen világos, hogy az új Can-Am-Ryker egyik legfontosabb célcsoportja bizonyosan a kortalan, vagány nők egyre szélesebb köre. Tény, hogy a Can-Am háromkerekűi, így a Spider után érkezett kisebb Ryker egyesíti magába az autó és motor néhány hátrányát. Miközben nincs fedél a fejünk felett, a széles első nyomtáv miatt nem lehet motor módjára az autók között cikázni. Dehát nem is ez a lényeg. A Spider és a Ryker nem azoknak való akik közlekedésük, utazásuk, kirándulásuk során praktikus előnyöket akarnak gyűjtögetni. Inkább azoknak, akik e helyett élményekre, különlegességre, sajátos életérzésre vágynak. Férfiaknak a Spider, hölgyeknek a Ryker. Pároknak meg egy Spider és egy Ryker. Legalábbis vélhetően így gondolkodnak a BRP marketingesei. Annyi minden esetre bizonyos, hogy a világban szinte mindenhol a hölgyek körében is egyre növekszik az igény, különleges élmények, életérzések megszerzésére. A Can-Am Ryker ezt bizonyosan biztosítja, praktikumot, racionalitást kevésbé. A XXII. századi külsejű Ryker ráadásul elérhető egy úgy nevezett rally változatban is, ami lehetővé teszi, hogy használója egy-egy különleges úti cél érdekében földutakra is lemerészkedjen ezzel az alapvetően betonra optimalizált járművel. És ami még ennél is fontosabb a legjobb változat ára sem lesz több 10 000 euronál, így a viszonylag normális jövedelemmel rendelkezők számára is elérhető álom válhat valóra egy Ryker megvásárlásával. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.07.09
Bár az elektromos luxus szedánok szegmensét kiütéssel a Tesla uralja az arizonai riválisuk a Nikola....
2020.07.09
Megérkezett a Volánbuszhoz az a 15 új, Volvo 8900 típusú autóbusz, amelyek megvásárlásáról....
2020.07.09
Melyik volt a 10 legkeresettebb márka Olaszországban 2020 májusában? Az auto.it olasz autós....
2020.07.08
Nemrégiben lépett színre az új Ford Kuga. A harmadik generációs modellcsalád párját ritkítja a....
2020.07.08
A budapesti rendőrök a közlekedési hatóság munkatársaival együttműködve közlekedési akciót....
2020.07.08
Az ABB legnagyobb terhelhetőségű, többfunckiós robotjával valósult meg a Guardian Orosházi....
2020.07.08
Yalda Hasimenezhad Iránból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.07.08
Az utóbbi években az okostelefonos navigáció applikációk bizonyos tekintetben lehagyták az autókban....
2020.07.08
A Toyota holland importőre nem várta meg, amíg a márka haszonjármű-családjában megjelennek a....
2020.07.08
A CUPRA Formentor bevezetése előtt a CUPRA megkezdi az első, kifejezetten a márka számára....