Citroën

A Citroën DS3 sem úszta meg a modellfrissítést

2014.05.24.

A francia prémium kisautó LED-es fényszórókkal, koccanásgátló automatikus fékrendszerrel és tisztább motorokkal gazdagodott.

A DS3 a modern kori DS almárka első modellje volt. 2010-ben érkezett a prémium városi kisautók kategóriájába, eddig mintegy 300 ezer példány talált belőle gazdára, 66 százalékuk új ügyfél volt a márka számára.

Új fényszórók

A DS3 fényszóróiban ezentúl a LED-es és a xenon fényforrások mellett a futófényszerűen felvillanó irányjelzők találhatóak. Az új fényszórók funkcionálisan kiemelkedőt nyújtanak, városi és országúti viszonyok között egyaránt. 3 LED- és egy xenon modul alkotja az egységet, amely erős, széles, homogén fényével kitűnő látási viszonyokat hoz létre, és éjszaka is kellemes vezetést biztosít. A hatékonyság az energiafogyasztásban is megmutatkozik: a tompított fényszóró fogyasztása 35 százalékkal, az országútié pedig 75 százalékkal alacsonyabb, mint eddig. Ne feledkezzünk meg a fényforrások élettartamáról sem: a LED-ek normál körülmények között több mint 20 ezer órát bírnak – hússzor többet, mint a halogénizzók.

A világítórendszer mellett a levegőbeömlő nyílásokba ágyazott LED-es nappali fények formálják a DS3 orr-részét. A karosszéria hátsó részén természetesen maradnak a 3D hatású LED-es fényszórók, amelyekben DS-emblémákból álló fekete háttérben krómozott DS-logó kapott helyet.

Új megoldásokkal tehető egyedibbé

Rendelhető lett a lézergravírozott műszerfalbetét és szitanyomással díszített hátsó oldalablak – az autóiparban ritka megoldásokkal a DS francia gyökereire utalnak a dizájnerek, hiszen az „Irrésistible Paris” elnevezésű szett a párizsi városkép olyan emblematikus elemeit jeleníti meg az autón, mint az Eiffel-torony és a Diadalív. Új karosszériaszín is érkezik az új DS3 kínálatába: a gyöngyházfehér, amely akár a szintén újonnan megjelenő 17 colos fényezett könnyűfém keréktárcsával is kombinálható.

 

Kiviteli szinttől függően szériafelszereltségként vagy opcióként elérhető a Crescendo nappabőr kárpitozás „Bracelet” mintával, amely immár szinte a DS védjegyévé vált.

Új motorok

A DS 3 motorválasztéka is megújul: megjelennek az az Euro6 szabványnak is megfelelő változatok. A dízel kínálat újdonsága az 1,6 literes BlueHDi 120 és BlueHDi 100 (országtól függően). E változatokban a részecskeszűrő elé épített SCR (Selective Catalytic Reduction) modul akár 90 százalékkal csökkenti a nitrogén-oxid-kibocsátást, és a CO2-kibocsátás mérsékléséhez is hozzájárul. Így az új DS 3 a szegmens legtisztább dízelmotorjait kínálja, hiszen a BlueHDi 100 kibocsátása 79 g/km, míg a BlueHDI 120-é 94 g/km. A motorok fogyasztása is alacsony: 3,0 l/100 km a BlueHDi 100, illetve 3,6 l/100 km a BlueHDi 120 esetében.

A benzines kínálatban maradt a 207 lóerős Racing és a THP 155 változat; melléjük érkezik a PureTech család új tagja, az 1,2 literes, háromhengeres e-VTi 82 ETG, amely szintén az Euro6 szabvány szerint készült, ennek megfelelően igen takarékos (4,1 l/100 km). A motorhoz tartozó ötfokozatú, elektronikusan vezérelt ETG robotváltó kúszófunkcióval és optimalizált beállításokkal járul hozzá a zökkenőmentes elinduláshoz.

Új felszerelések

A DS3-ban mutatkozik be ugyanis először a PSA új automatikus fékrendszere. Az Active City Brake nevű berendezés az alacsony sebességnél bekövetkező ütközéseket segít elkerülni. A szélvédő felső részén található lézeres detektor az előttünk álló, vagy velünk egy irányban lassan haladó járművet érzékeli, és 30 km/h sebesség alatt automatikusan működésbe hozza az autó fékeit. A parkolási manővereket könnyíti a tolatókamera, amely az eMyWay navigációs rendszer részeként érhető el.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.13
A péntek este kezdődő németországi labdarúgó Európa-bajnokságon a magyar válogatott mérkőzéseinek....
2024.06.13
A HangZóna mai vendége Tóth András. A témák: kocka-Panda, és Matchboxok. ..
2024.06.13
A közlekedési szabályokra fittyet hányva, forgalomból kivont kocsijával menekült a rendőrök elől....
2024.06.13
Magyar pilótákkal, magyar helyszínen forgatták az utóbbi idők legmenőbb Citroën reklámfilmjét. ..
2024.06.13
Lenyűgöző teljesítmény, prémium funkciók és páratlan kifinomultság: a hétvégi 24 órás Le Mans....
2024.06.13
Viszonylag kisméretű, három cég meghatározó innovációkat mutat fel a közlekedési iparág világpiacán....
2024.06.13
A BMW Group és a Pirelli közösen fejlesztette ki a vadonatúj, 20” méretű P Zero Winter 2 téli....
2024.06.13
A Toyota UK bemutatta a Corolla Touring Sports speciális, rendőrségi kivitelét. A fényhidas kombi....
2024.06.13
A bliccelés elleni programja következő állomásaként bővíti a jegyérvényesítési lehetőségeket a BKK....
2024.06.13
Tesztüzemben megkezdte működését szerdán a MÁV-Volán-csoport EMMA (Egységes Menetrend....