Porsche 911

Csillagászati áron kelt el a modern Sally Porsche

2022.09.14.

Nemes célokat szolgál a Sally Porsche árverezéséből befolyt összeg.

A 2000-es évek elejének ikonikus mesefilmje volt a Cars, vagy magyar címén a Verdák. Rendkívüli érzékkel mutatta be az amerikai autós kultúra minden aspektusát, ami rendkívül nagy hatással volt azokra, akik akkoriban kicsik voltak, így például rám is. Ugyanakkor az autók történetei mindenkinek szóltak, nem véletlen, hogy ennyien tudnak ennyi év után is azonosulni például Sallyvel, aki a filmben egy lila Porsche 911 Carrera volt, megkapóan kedves természettel. Nem véletlen, hogy maga a Porsche is annyira szerette, hogy elkészítették a mását, ami a mai napig megtekinthető a Porsche Museumban.

Ugyanakkor itt nem álltak meg, ugyanis az új 992-es generációból is elkészítették Sally modern változatát, az ikonikus lila fényezéssel, az eredetire hajazó ezüst felnikkel és logókkal. Sőt, még Sally titkos tetóját is elrejtették a szárny alatt, ahogy az a filmben is volt. A fényezést Sally Blue Metallicnak nevezték el, és a filmben lévő pontos mása, míg a Turbo Twist felniket értelemszerűen a 996-os generáció felnijei inspirálták. Még a fekete elemeket is lilára cserélték, míg a fényszórók harangja ezüst, ezáltal megadták azt a hatást, amitől hasonlít az eredeti modellre.

Ugyanezek a színek odabent is visszaköszönnek, az üléseket pedig egyedi skótmintával fedték, amit eddig egyetlen autó sem kapott meg. Kék varrás köszön vissza a műszerfalon, a varrásokon, és még a kormányon is. Néhány helyen elrejtettek „Sally Carrera” feliratokat, az ajtókon Verdán logók kaptak helyet, míg a műszerfalra felkerült a „Sally Special 001/001” felirat, ezzel is jelezve, hogy ebből az autóból bizony egy készült. A legviccesebb viszont mindenképp a módválasztó, ahol a Sport módot kicserélték Kachow! módra, ami a főszereplő Villám McQueen Nascar autó legendás mondása volt.

Mindezek tudatában talán nem is olyan furcsa, hogy az RM Sotheby montereyi árverésén 3,6 millió dollárért, átszámítva felfoghatatlan 1,5 milliárd forintért vették meg a modern Sally Carrerát. Ebből az összegből 25 darab 911 Carrera GTS kijönne, ami az egyedi autó alapján adta. Ugyanakkor az összeg jótékonysági célokat fog támogatni. A befolyt összegből támogatják majd a Girls Inc.-et, ami az amerikai és kanadai nőket segítő szervezet, illetve az USA for UNHCR-t, ami pedig az ukrán válság miatt a hazájukat maguk mögött hagyni kényszerülő menekülteket segíti.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.23
Máris tiltakozik az ellenzék.   ..
2024.07.23
A német luxusautó-gyártó rontotta 2024-re vonatkozó bevételi előrejelzését, mert egy árvíz....
2024.07.23
A használtautó-kereskedők egyik szeme sír, a másik nevet: a forgalom bővül, ugyanis ötvenezerrel....
2024.07.23
Az Audi Forma-1-es csapata bejelentette üzemanyag- és kenőanyag-partnereit. Amint azt az....
2024.07.23
Ez 35,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi mennyiséget – derült ki az orosz vámhatóság....
2024.07.23
A 71-es főúton ellenőriztek a járőrök. ..
2024.07.23
Az Automobili Lamborghini zsinórban hatodik alkalommal nyitotta meg az exkluzív és fényűző....
2024.07.23
Újabb gyorsforgalmi közúti kapcsolat létesül Magyarország és Ausztria között - közölte az Építési....
2024.07.23
A Kecskeméti Járási Ügyészség lopás kísérlete miatt vádat emelt két férfival szemben, akik egy....
2024.07.23
A dél-koreai autóipari beszállító vállalat új, mintegy 21 milliárd forint értékű beruházása....