BMW Group

Durva eladási számokat produkált a BMW csoport az első negyedévben

2024.04.16.

A BMW Group az év első negyedévében világszerte összesen 594 671 darab új autót értékesített. A növekedés legfőbb motorjai a tisztán elektromos meghajtású modellek és a prémium felsőkategória luxusautói.

A BMW Group az esztendő első negyedévében világszerte összesen 594 671 darab új autót adott el, amely 1,1 százalékos abszolút növekedést jelent. A vállalatcsoport Európában kimagasló, 5,5 százalékos értékesítési gyarapodást könyvelhetett el, amely szám szerint 227 784 darab új BMW és MINI modell átadásában érhető tetten. A tisztán elektromos modellek értékesítési mutatójának látványos növekedése mellett a BMW Group a prémium felsőkategória luxusautóival is jelentős, éves viszonylatban 21,6 százalékos gyarapodást regisztrált. 2024 első három hónapjában a BMW 7-es sorozat kétszámjegyű értékesítési javulást produkált.

A BMW Group az autóipar egészét tekintve 2024-ben enyhe értékesítési növekedést vár, amelynek legfőbb motorjai elsősorban a tisztán elektromos meghajtású modellek és a prémium felsőkategória luxusautói lesznek. A müncheni központú vállalatcsoport idén mindkét szegmensben kétszámjegyű értékesítési növekedéssel számol.

A BMW márka elektromos modelljeit töretlen érdeklődés övezi

2024 első negyedévében a BMW márka világszerte 531 039 darab új autót értékesített, amely az előző esztendő megegyező időszakához viszonyítva 2,5 százalékos növekedésnek felel meg. A bajor prémiummárka a tisztán elektromos meghajtású modellek szegmensében kimagasló ügyfélérdeklődést regisztrált: a január és március között eladott 78 691 darab modell 40,6 százalékkal szárnyalja túl az egy évvel korábbi teljesítményt.

A márka tisztán elektromos meghajtású modelljei közül a BMW i4, a BMW iX3, a BMW iX1, a BMW iX és a BMW i7 a legnépszerűbb. Az ügyfelek a márciusban debütált, új BMW iX2 modellről is pozitív véleményeket alkotnak. A frissen bevezetett BMW 5-ös sorozat, amely négyféle hajtáslánc-technológiával, így többek között a BMW i5 tisztán elektromos meghajtású modell képében is elérhető, ugyancsak rendkívüli népszerűségnek örvend.

A BMW M divízió nagyteljesítményű modelljei világszerte megdobbantják a szíveket

A BMW M GmbH a tavalyi első negyedévben regisztrált abszolút értékesítési rekordot követően 2024 márciusában tovább folytatta eladási mutatója töretlen növekedését. A világszerte átadott 48 110 darab új autó 3,6 százalékos abszolút gyarapodást jelent. E rendkívül erős első negyedéves teljesítmény nagymértékben köszönhető az olyan nagyteljesítményű modelleket övező folyamatos ügyfélérdeklődésnek, mint például a BMW M2, a BMW M3 limuzin, a BMW M3 Touring és a BMW XM, valamint az olyan teljesítményre optimalizált modelleknek, mint a BMW X1 M35i xDrive, a BMW M760e xDrive limuzin, a BMW i7 M70 xDrive és a BMW i5 M60 xDrive.

A BMW M divízió magabiztosan tekint előre a 2024-es évre, amelyben hálózatról tölthető modellpalettája tervezett bővítésével tovább erősíti vezető pozícióját a nagyteljesítményű modellek és a teljesítményre optimalizált elektromos modellek szegmensében.

A MINI új modellcsaládjának előkészületei gőzerővel folynak

2024 első három hónapjában a MINI világszerte 62 107 darab új autót adott el. A brit prémiummárka Nagy-Britanniában, Spanyolországban, Portugáliában, Kínában, Dél-Afrikában, Dél-Koreában és Latin-Amerikában is értékesítési növekedést könyvelhetett el. Az új MINI modellcsalád piaci bevezetésének előkészületei gőzerővel folynak. Február végén debütált az új, immár Lipcsében készülő MINI Countryman, amely belsőégésű erőforrással és tisztán elektromos meghajtással is elérhető lesz. A következő hónapokban az új MINI Cooper is megérkezik az utakra, ugyancsak belsőégésű erőforrással és tisztán elektromos meghajtással. A márka új crossover modellje, az új MINI Aceman 2024 áprilisában ünnepli világpremierjét.

A Rolls-Royce luxusautói iránt mutatkozó kereslet világszerte töretlen

A gyártó előzetes számításainak megfelelően a Rolls-Royce Motor Cars 2024 első negyedévében világszerte összesen 1 525 darab új luxusautót értékesített, amely 7,0 százalékos abszolút csökkenést jelent. Az év első három hónapjában számos magával ragadó Bespoke modell látott napvilágot, valamint világpremierjét ünnepelte a Rolls-Royce Droptail sorozat harmadik egyedisége, az Arcadia.

Márciusban a BMW Motorrad fennállása eddigi legjobb hónapját zárta

Ügyfelei folyamatos és intenzív érdeklődésének köszönhetően a BMW Motorrad 2024 első negyedévében világszerte összesen 46 434 darab robogót és motorkerékpárt adott el, amely ugyan 3,1 százalékkal elmarad a tavalyi első negyedév abszolút rekordot jelentő értékesítési mutatójától, a márciusban átadott több mint 24 000 darab kétkerekű mégis a divízió fennállásának eddigi legjobb önálló havi értékesítési eredményét jelenti. E lendületre támaszkodva a BMW Motorrad magabiztosan tekint előre a következő hónapokra, amelyek új vonzó modellek premierjeivel is kecsegtetnek. A kétkerekű divízió ügyfeleit világszerte a márka erőteljes, szegmensformáló sikermodellekkel teli portfóliója és az olyan népszerű újdonságok piaci bevezetése nyeri meg, mint például a lélegzetelállító, új F 900 GS.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.29
Szentlőrinc térségében forgalmi akadályra kell számítani – jelentette az Országos....
2024.05.29
Ideális megoldás lenne az automobilizmus gondjaira a hidrogénhajtás, mert nem szennyezi a....
2024.05.29
Egyszerre két, párhuzamos kutatási és fejlesztési projektet indít útjára a Toyota. Az egyikben a....
2024.05.29
Az elmúlt években hatalmas változáson ment keresztül a gyári első szerelés (original equipment, OE....
2024.05.29
Két kerékpáros ütközött össze Debrecenben, egyikőjük súlyos sérüléseket szenvedett. ..
2024.05.29
Befejeződött a Hungaroringen zajló munkálatok első üteme, amely során látványos változáson esett át....
2024.05.29
Megint jön egy újabb szezon, kétkerékre pattan a magyar! De jó is lenne, viszont nem eszik ilyen....
2024.05.29
A retró járművek rajongói 2024. június 1-jén és 2-án az ötvenéves V63-as Gigant villanymozdony....
2024.05.29
Visszatérnek az étkezőkocsik a Balaton InterCitykbe. Idén május 25-től – egészen a szezon végéig –....
2024.05.29
Nem megnyugtatóak a keddi közlekedési baleseti statisztikák, amelyeket az Országos Rendőr-....