Forma 1

Egyesült Államok Nagydíja - Rosberg lehangolt és tanácstalan

2015.10.26.

Lehangoltan és tanácstalanul nyilatkozott Nico Rosberg, a Mercedes Forma–1-es istálló német pilótája saját hibájáról, amely miatt csapattársa, a brit Lewis Hamilton nyerte a vasárnapi Egyesült Államok Nagydíját, és ezzel a harmadik világbajnoki címét.

A változatos és izgalmas verseny hajrájában, hét körrel a leintés előtt az élen haladó Rosberg túl szélesen vett egy kanyart, elhagyta a pályát, és mire visszatért az aszfaltcsíkra, Hamilton elment mellette. – Kipörgött a kerék, de ilyesmi még soha nem történt velem, sem a teszteken, sem a versenyeken, így aztán nem tudom megmagyarázni. Egyszerűen hihetetlen – mondta a 30 éves német pilóta. Hozzátette: utólag nyilvánvalóan megvizsgálják majd a csapattal, hogy mi okozta a problémát, de nagyon nehéz feldolgoznia a történteket.


Rosberg a díjátadó ceremóniát megelőzően, majd a dobogón is szemmel láthatóan csalódott volt, Hamiltonnal szemben érezhetően ellenségesen viselkedett, és a pezsgőzésben sem vett részt. A Mercedes pilótái gyermekkoruk óta barátok és ellenfelek, mindketten Monacóban élnek, de a viszonyuk jelentősen megromlott tavaly óta, amikor a vb-címért szintén ők ketten küzdöttek, és akkor is Hamilton járt sikerrel. A brit versenyző az idén még nagyobb fölényben volt, tíz futamot nyert, míg Rosberg csak háromszor győzött.

A német most arra is panaszkodott, hogy riválisa az első kanyarban túl agresszíven előzte meg őt. - Eltaláltuk egymást, mondhatnám azt is, hogy Lewis nekem jött, ami nem túl jó, de erről nem tudok többet mondani – nyilatkozta Rosberg. Toto Wolff, a konstruktőri vb-címét már a két héttel ezelőtti szocsi Orosz Nagydíjon megvédő Mercedes csapatfőnöke jelezte, Hamilton azt állította, hogy nem szándékosan "terelte le a pályáról" Rosberget.

– Azt gondolom, néhány napon belül, amikor az indulatok lecsillapodnak, átbeszéljük a történteket, de most meg kell ünnepelnünk egy olyan bajnokot, aki megérdemelte a vb-címet – tette hozzá Wolff. Hamilton három futammal a szezon vége előtt biztosította be címvédését, amely a Forma–1 történetében korábban még egyetlen brit versenyzőnek sem sikerült.

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.06.06
Májusban 9234 import használt személyautó kapott magyar rendszámot, 13 százalékkal több, mint....
2023.06.06
A Datahouse adatai szerint 2023 első négy hónapjában 44 ezer 842 új személygépkocsit és....
2023.06.06
Városszerte szűrték ki az illegálisan átalakított járműveket, valamint az egyéb....
2023.06.06
Komoly balesetet rögzített a Magyar Közút forgalomfigyelő kamerája az autóúton.   ..
2023.06.06
Egy Ford Fiesta és egy taxi ütközött éjjel. ..
2023.06.06
A legendákhoz csak óvatosan, érzéssel szabad hozzányúlni, és ez nincs másképp egy ikonikus....
2023.06.05
A Citroen Mehari 55 éves jubileuma ráirányítja figyelmünket autós igényeink alapvető megváltozására....
2023.06.05
Június első hétvégéjén összesen 12 versenyző képviselte a HUMDA által létrehozott Hungarian....
2023.06.05
Nézze meg a videót! ..
2023.06.05
Vadonatúj kompakt SUV-ot leplezett le LBX néven a Lexus, amellyel új szegmensbe lép be a....