röszkei határátkelő

Egyirányúsíthatják a röszkei határátkelőhelyet a nyári csúcsban

2021.06.30.

- Az utazási korlátozások enyhítésével a 2019-eshez hasonló forgalomra számítanak a Csongrád-Csanád megyei határátkelőhelyeken; Röszkén és Csanádpalotán július utolsó és augusztus első két hetében alakulhatnak ki hosszú várakozások - közölte a megyei rendőr-főkapitányság határrendészeti vezetője.

Terbe Roland a röszkei autópálya-határátkelőhelyen tartott sajtótájékoztatón elmondta, tavaly a korábbi évekhez képest felére csökkent a határátlépők száma a megyében. Idén nyáron azonban újra a 2019-eshez hasonló forgalomra számítanak, amikor júliusban és augusztusban 6,5 millió utas és 2 millió jármű lépte át a határt a megye átkelőin.

- Kilépő irányba július végéig, belépő irányba július végétől szeptemberig várható intenzív forgalom - közölte az őrnagy, aki azt tanácsolta az utazóknak, ha tehetik, a határátlépést időzítsék a hétfőtől csütörtökig terjedő időszakra, illetve válasszák a kisebb átkelőket.

Szerbia felé igénybe vehető a kübekházi, a tiszaszigeti, a röszkei és az ásotthalmi közúti határátkelőhely, valamennyi 7-től 19 óráig üzemel. - Románia irányába használható az egész nap működő nagylaki és kiszombori közúti átkelő, vasárnaponként 7 és 15 óra között a magyar és román állampolgárok pedig a Csanádpalota-Nagylak közúti határátkelőhelyet is választhatják - mondta.

A rendőrség a társszervekkel együtt felkészült arra, hogy a röszkei autópálya-határátkelő teljes kapacitással üzemeljen, és ideiglenesen a belépő oldalon is újabb sávokat nyitnak a Szerbia felé tartóknak. Szükség esetén a röszkei közúti határátkelőhelyet is egyirányúsítják. - Már volt arra példa, hogy összesen 15 sávon ellenőrizték a kilépő személygépkocsikat és utasokat - tudatta Terbe Roland.

Archív fotó: MTI - Kelemen Zoltán Gergely

Némedi-Varga Éva, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Csongrád-Csanád Megyei Igazgatóságának sajtófelelőse közölte, az utasforgalomban érvényes vámszabályok nem változtak az elmúlt évekhez képest. Unión kívüli országból legfeljebb egy liter 22 százalékosnál erősebb szeszes italt vagy két liter 22 százalékosnál gyengébbet és 40 szál cigarettát hozhat be a 17 évesnél idősebb utas.

Az alezredes közölte, az ellenőrzések gyorsítása érdekében a röszkei autópálya-határátkelő autóbusz-terminálján üzembe állítottak egy csomagröntgent, amivel a belépő utasok poggyászait a repülőterekhez hasonlóan átvilágítják, így a pénzügyőröknek csak gyanús esetekben kell azokat tételesen átvizsgálniuk.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.12.04
Az amerikai Anderson Economic Group piackutató október végén megjelent tanulmánya meglepő dolgot....
2021.12.04
A Deep Space Projekt néven fejlesztett autó közel egymilliárd forintba fog kerülni. ..
2021.12.04
A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte az első Forma-1-es....
2021.12.04
Az EQXX-ről újabb adatokat és egy képet hoztak nyilvánosságra. ..
2021.12.04
A Toyota prémiummárkájának első dedikált villanyautóját RZ-nek fogják hívni. ..
2021.12.04
Idén már hat kivilágított villamost és az ünnepi fogaskerekűt indította útjára december első napján....
2021.12.04
A Fiat Mirafiori gyárát elektromos járművek gyártóközpontjává kívánja átalakítani a Stellantis.....
2021.12.04
Lengyelországban jelentősen csökkent az új autók és kisteherautók eladása novemberben éves szinten....
2021.12.04
A GR86 értékesítését 2024-re le fogják állítani Európában, méghozzá szokatlan okból. ..
2021.12.04
A kispesti rendőrök még aznap rajtaütöttek a lopással gyanúsítható férfi telephelyén; a Jaguárt....