MABISZ

Együtt a gyermekek biztonságáért Közép- és Kelet-Európa útjain

2021.09.21.

Szeptember 20-ról számos országban a Biztosítás Világnapjaként emlékeznek meg, és ezen a napon ünneplik a gyermekek napját is. Nyolc közép-és kelet-európai ország olyan lehetőségként tekint erre a napra, amikor közös akciókkal tudja növelni a gyermekek biztonságát, elsősorban a közúti forgalomban. 

A gyerekek eltérően viselkednek a közutakon, mint a felnőttek. Másként látnak, hallanak, éreznek, más perspektívából érzékelik a környezetüket, és gyorsabban elterelődik a figyelmük. Így könnyebben ki vannak téve a baleseteknek. A gyerekeknek ezért a lehető legnagyobb védelemre és támogatásra van szükségük, hogy a legjobban fel legyenek készítve a biztonságos életre. Mégis, minden erőfeszítés ellenére, naponta történnek a gyerekeket érintő súlyos balesetek.

Illusztráció: Tóbiás és Balambér

A rendőrség és a közlekedésbiztonsági intézetek kiemelt erőfeszítéseinek, a civil társadalom a civil társadalom növekvő elkötelezettségének, az infrastrukturális módosításoknak valamint technikai-digitális  haladásnak köszönhetően a balesetek gyakorisága és súlyossága csökkenő tendenciát mutat. Ám a tragédiák száma még mindig magas, így összehangolt együttműködés kell ahhoz, hogy elérjük az Európai Bizottság Vision Zero kezdeményezése által kitűzött célt, ti. hogy senki se váljon közúti baleset áldozatává.

Annak érdekében, hogy különösen a gyermekeket illetően a lehető leghatékonyabban csökkentsük a balesetek kockázatát, a Biztonság Hete jó tapasztalatai alapján magyar kezdeményezésre bolgár, horvát, lengyel, magyar, osztrák, román, szlovák és szlovén biztosítási valamint közlekedésbiztonsági szervezetek, hatóságok és oktatási intézmények egyesítették erőiket, hogy szeptember 20-án közösen, a gyermekek biztonságára helyezzék a hangsúlyt.

A közös kezdeményezés célja, hogy a gyermekek hasznos segítséget kapjanak a veszélyek felismeréséhez és a megfelelő kezelésükhöz, valamint, hogy ráirányítsák a figyelmet arra a tényre, hogy mindannyian felelősek vagyunk a gyermekekért, hiszen ők a közúti közlekedés legsérülékenyebb szereplői. A közös megelőző akciók sorában vannak játékos biztonsági tréningek gyermekeknek, online vetélkedők és közösségi médiakampányok. Ősszel különösen előtérbe kerülnek az olyan időszerű témák, mint hogy melyik az iskolába vezető biztonságos útvonal vagy a rossz látási viszonyok közötti megfelelő magatartás.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.20
Loeb és Ogier is kiállni kényszerült, a brutálisan nehéz murvás pályák megtizedelték a mezőnyt. ..
2022.05.20
Békeidőben is kemény támadások érik az autóipart kiszolgáló logisztikai láncot, mely gyakran....
2022.05.20
Beszállítói nehézségek miatt háromnapos munkahetet vezetnek be a Ford kölni üzemében - írta a Bild....
2022.05.20
Hiába van már izgalmas, hátsókerék-hajtású padlólemeze a Mazdának, úgy tűnik, hogy klasszikus....
2022.05.20
15 százalékkal nagyobb bevétele keletkezett a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.-nek 2021-ben,....
2022.05.20
A Ferrari világbajnoki pontversenyt vezető monacói pilótája volt a leggyorsabb Barcelonában. ..
2022.05.20
Szemünk előtt foszlik szét sok minden, amiben hittünk. Már csak szinte a bizonytalanság biztos.....
2022.05.20
A Mercedes-Benz 135 millió euróért (52 milliárd forint) árverezte a mindösze két példányban létező....
2022.05.20
Egy feltehetően migránsokat szállító kisteherautót követő, két egymás mögött haladó rendőrautó....
2022.05.20
Egy konnektorról tölthető, zöld rendszámos Audi Q3 Sportback 45 TFSI e volt a jubileumi autó. ..