Range Rover

Eladó a világ egyetlen hosszított Range Rovere

2023.11.16.

A különleges, kb. 120 centivel hosszabb Range Rover-t a brunei-i szultán testvérének gyártották.

Van az a pénz, amiért akármelyik autógyártó képes egyedi modelleket legyártani, még akkor is, ha alapvetően nem igazán kaphatóan ilyen projektekre. Mindezzel ismert történelmünkben valószínűleg leginkább Brunei császára élt vissza az idők során. A brunei-i császári flotta világhíres arról, hogy pótolhatatlan és felbecsülhetetlen autócsodákkal van tele, amikből gyakran mindössze egyetlen egy darab létezik, hiszen a császár vagy családjának külön kérésére épültek. Olyan egyedi kiegészítőkkel, amik másnak nem voltak elérhetőek, vagy éppen olyan kivitelben, ami alapból nem volt rendelhető. Ilyen például az a hosszított Range Rover is, amit most az Iconic Auctioneers árverésre bocsájt az Egyesült Királyságban.

A különleges, 1994-es Range Rover Vogue LSE-t maga Jefri herceg, a brunei szultán testvére rendelte, majd a Townley Cross Country Vehicles-t bízta meg, hogy átfaragja a kor csúcsterepjárójává. 120 centivel hosszabb, mint eredetileg, míg a tetőt 20 centivel emelték meg, hogy odabent két emelt trónfotelen is olyan kényelmesen el lehessen férni, mint egy magángépben. Erre utalhat a tetőn lévő, repülőgépek inspirálta műholdvevő is. Kívül mélyfekete, odabent természetesen vörös bőr fed szinte mindent, miközben a létező összes korabeli extrák belerendelték, és még annál is többet. Például nagyon különleges az ülés elrendezés is. Míg hátul két hatalmas fotel kapott helyet, előttük, 90 fokkal elfordítva kapott helyet egy másik fotel, ami a sofőrt elválasztó falra néz: ebbe építettek bele ugyanis két képcsöves TV-t, egy VCR és CD lejátszót, valamint két vezetékes telefont is.

Akkoriban ezzel a típussal járt maga az angol Királyi család is, amit sokat elmond a terepjáró alapvető presztízsértékéről, így érthető, hogy egy még különlegesebb, hosszított változat még kapósabbnak bizonyult a 90-es években. Olyannyira, hogy 2000-ben megvásárolta Mike Tyson, és ezzel vonult be a glasgow-i boxmeccsére Lou Savarese ellen. Később ugyanitt, Glasgowban árulták jó ideig az autót, míg 2008-ban egy dán üzletember vásárolta meg. Az utóbbi éveit ismét az Egyesült Királyságban töltötte és mindössze 27 320 km van az órájában. Az aukciós ház számításai szerint 30 és 40 ezer font közötti összeget, azaz átszámítva kb. minimum 12,5 millió forintot várnak érte.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.03.04
A CUPRA Born a márka első tisztán elektromos modellje, egyben az elektromos hajtás és a....
2024.03.04
Nézze meg a videót! ..
2024.03.04
Több mint ötmillió jármű után március 15-e helyett 2024-től elegendő április 15-ig befizetni az....
2024.03.04
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-....
2024.03.04
A múlt század vége felé eljutott odáig a technológiák fejlődése, hogy a megfizethető autók is egyre....
2024.03.04
Három személyautó karambolozott az M2-es autóút Budapest felé vezető oldalán, Dunakeszi térségében....
2024.03.04
A Renault pikáns dolgokkal készült a Genfi Autószalonra, ahol a várva várt, 400 kilométeres....
2024.03.04
Két dobogós helyezéssel zárta Hideg Ádám a Formula 4 Winter Series harmadik fordulóját a hétvégén,....
2024.03.03
Dabason kapott lángra a jármű, jelentette az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. ..
2024.03.03
Elrajtolt az Extreme E sorozat negyedik évada, melyben régi riválisok küzdenek új műfajban. ..