autómegosztás

Elektromos Hyundai Konákkal bővült a MOL Limo flottája

2020.09.19.

Nemrégiben újabb egységgel erősödött a MOL Limo autómegosztó flottája. A jelenlegi 450 autóból álló haderő harminc elektromos Hyundai Konával bővült. A kontingens képletes hadrendbe állításakor mi is ott voltunk.

A MOL limo autómegosztó flottája újabb elektromos autókkal bővült. A Volkswagen e-UP, a Smart EQ ForTwo, a Smart EQ ForFour és a BMW i3 után már Hyundai Kona is az elektromos dreamteam tagja lett, ami egyben a szolgáltató további elkötelezettségét is erősíti a teljesen elektromosmeghajtású autók irányába.

 

Kovács Pál, a Hyundai Holding Hungary ügyvezetője, Czikora Tamás, a MOL-csoport mobilitási vezetője, Lékai-Kiss Ramóna

„Felhasználóink nemcsak kíváncsiságból, az újdonság varázsa miatt keresik az elektromos autókat, hanem a környezettudatosság is egyre inkább szempont a számukra. A fenntarthatóság a MOL értékrendjében is kiemelt szereppel bír, amit az autómegosztó flottánkkal, valamint annak legújabb elektromos modelljével tovább erősítünk” – mondta Czikora Tamás, a MOL-csoport mobilitási vezetője.

A KONA Electricet két évvel ezelőtt mutatta be a koreai gyártó és túlzás nélkül állítható, hogy azonnal sikermodellé vált. A Kona kétféle akkumulátor csomaggal érhető el, melynek hatótávjai több, mint elégséges alternatívát nyújtanak a használóinak. A jelenleg Koreában és Csehországban készülő modellből a MOL Limo a kisebbik akkumulátoros verziót állította hadrendbe. Ez a 39 kWh változat egy teljesfelöltéssel 305 kilométer megtételére képes így a Kona kisebb vidéki kiruccanásokhoz is remek társ lehet. A hatótáv mellé gazdag felszereltség is jár, amiben ülés- illetve kormányfűtés, továbbá tolatókamera is megtalálható, sőt elérhető mind az Android Auto, mind pedig az Apple CarPlay funkció is, így a felhasználók pillanatok alatt összekapcsolhatják okostelefonjukat az autó multimédiás rendszerével.

A megnövekedett hatótávnak köszönhetően a MOL Limo további bérlési opciókat vezetett be. Augusztus 5-től a havi díjas felhasználók 95 Ft/perc alapon vehetik igénybe, az alkalmi felhasználók pedig percenként 119 forintért használhatják az autót. A Kona Electric tehát a hatótávolságából adódóan ideális a Budapesten kívüli utakra is, ezért a szolgáltatási csomag júniustól napi bérleti opcióval is kiegészült. Amennyiben az autó a napi percdíja átlépi a napidíj összegét akkor az elszámolás automatikusan átvált napidíjra, így a Kona egy egész napra 15 999 forintért érhető el a havi díjas felhasználók számára (alkalmi felhasználóként: 19 999 Ft). A képet kissé árnyalja, hogy a napi díjon felül a 100 km meghaladó használat esetén előfizetés nélkül 49 Ft/km, előfizetéssel 39 Ft/km többlet költséggel kell még pluszba számolni. Czikora Tamás elmondta: számos opció és további ötlet kidolgozás alatt van, így a szolgáltatás és a tarifaszámítás is folyamatosan alakul és igazodik majd a felhasználói igényekhez. A számmisztika mellett a MOL Limo kínálata kényelmi szolgáltatással is kiegészült, ami lehetővé teszi, hogy a Liszt Ferenc repülőtér kijelölt parkolórészében hagyjuk az autót, illetve igény szerint felvegyük. 

A Konák beiktatásának alkalmából rendezett sajtóeseményt egy teljesítménytúra zárta, ami akár tojást a talp alá mottóval is bírhatott volna, ugyanis a feladat az volt, hogy ki tudja a legtakarékosabban megkerülni a Velencei tavat. Ezen versenyen ugyan mi elvéreztünk a 68 százalékos teljesítményünkkel, de a társoldalunk a járműipar.hu képviseletében Bíró Csongor az 73 százalékos eredményével mindössze egy százalék különbséggel csúszott le a dobogó legfelső fokáról. Gratulálunk!

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.12.05
Nyolc év után, napi öt vonatpárral újraindult a vasúti személyközlekedés Szeged és Szabadka között....
2023.12.05
„Az elmúlt időszakban három olyan baleset is történt, ami miatt megint fogjuk a fejünket...pedig....
2023.12.05
Az úton cikázó teherautóra figyelt fel egy férfi Békés vármegyében. Látta, hogy a jármű pótkocsiján....
2023.12.05
Főként délután lehetnek nagyon csúszósak az utak – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd....
2023.12.05
A harmadik generációs Leaf állítólag a 2021-es Chill-Out koncepcióból merít majd inspirációt. ..
2023.12.04
Új tudományterület forradalmasíthatja a közlekedést, erről szólt a Bosch Budapest Innovációs....
2023.12.04
A volt Rába gyár területére vonatkozó településrendezési eszközök módosításáról tartottak....
2023.12.04
A csökkenő infláció, az iskolakezdés meghozta az étvágyat a luxusautók iránt. Hiába az egyre romló....
2023.12.04
A vasúti fékrendszereket fejlesztő és gyártó Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft.....
2023.12.04
A Stellantis luxus márkája nem csak, hogy Európában, de a tengerentúlon is hódítani akar,....