Motoros Borok Útja Rallye

Elrajtolt az I. Motoros Borok Útja Rallye - percről-percre

2016.06.03.

Napsütéses reggelre virradt Budapesten, ami ideális körülményeket teremt arra, hogy a Kincsem Parkból elrajtoljon a Magyar Borok Útja Rallye két évtizedes hagyományain alapuló Motoros Borok Útja Rallye, idén első alkalommal. Kegyes volt hozzánk az időjárás, hiszen nagyobb eső nélkül megúsztuk a csodálatos Mátrai Borvidék bejárását. Az izgalmas feladatokat és a gyöngyösi motoros felvonulást követően épségben, biztonságban megérkeztünk Galyatetőre. Az Autószektoron két napon keresztül percről-percre a verseny minden mozzanatáról tudósítunk!

További fotók a motoros Magyar Borok Útja Rallye Facebook oldalán!

16:30 Pici késéssel, de az esőt megúszva elégedetten érkeztünk meg egyik kedvenc szálláshelyünkre, a Hunguest Grandhotel Galyába. Pihenés, wellness, borkóstolás - ezek várnak ránk vacsoráig. 

16:00 Volt időnk a tájban is gyönyörködni, így versenyző társainkkal meg is álltunk egy fotó erejéig a hegyi felfutón.

14:00 Végre megérkeztünk a Dubicz Borászathoz, avagy a Borpalota udvarára, amit tavaly, az autós Rallye-n is nagyon kedveltünk. Most pedig megtudtuk azt is, hogy a pinceredszerük valójában sokkal nagyobb, mint amibe akkor betekintést nyertünk. No meg azt is, hogy kiváló a szakácsuk, hiszen itt fogyaszthattuk el kései ebédünket, ami nagyon ízlett mindannyiunknak. Nem is nagyon akaródzott tovább menni, amihez hozzájárult a csodálatos napsütéses idő, és a kialakulóban lévő kánikula is. Kihajtáskor feladat, majd irány a hegy, avagy a napi befutó felé Galyatetőre.

13:40 Rendőri felvezetéssel elindult a Rallye mezőnye, hogy Gyöngyös belvárosában motoros felvonulással adják hírét, hogy itt jártunk!

13:30 A Fő téri színpadon Hiesz György, Gyöngyös polgármestere köszöntötte az I. Magyar Borok Útja Rallye mezőnyét, és számtalan indokot sorolt fel, ami miatt érdemes újra és újra visszatérni a Mátrai borvidékre, és annak kapujába, Gyöngyös városába. 

Megay Róbert Péter, a Rallye főszervezője emlékeztetett arra a tavaly augusztusban tett ígéretre, melynek eredményeképp ismét, a motoros rendezvény keretében is ellátogattunk a városba, és a magunk módján hozzájárultunk a borviék és a kiváló mátrai borok népszerűsítéséhez.

13:00 Visszakanyarodtunk Gyöngyös irányába, ahol a Nyilas Pincészet és a Nandi Magdi Borászat után szépen sorban csorogtunk be Gyöngyös főterére.

12:20 Egy erősebb gázfröccsel átsiklottunk Gyöngyöstarjánba, ahol ugyan utolért minket az eső, szerencsére azonban nem áztunk bőrig. Zita, a háziasszony friss pogácsával és rétessel várt bennünket a teraszon, miközben a házban éppen az M1 készített interjút Herczeg Ágnes borszakértővel, aki egyébként éppen ma reggel vette át vadonatúj 300 ccm-es Vespáját. ű

11:30 Stábautónk átrobogott a Molnár és fiai Pincészethez, ahol megcsodálhattuk a legutóbbi, tavaly augusztusi látogatásunk óta átadott vadonatúj épületeket és eszközparkot. A lopós feladat megdolgoztatta a versenyzőket, igaz, bor helyett vizet kellett időre "kiszippantani" a hordóból, hiszen mégiscsak első a közlekedésbiztonság. 

11:20 Élő bejelentkezés az M1-en, ahol Megay Róbert Péter főszervező elmesélte az I. Motoros Borok Útja Rallye kezdeményezés célját, majd Pálinkás Attila, az abasári Pálinkás Pincészet borásza mondta el, miért taartják fontosnak, hogy fogadó állomásként részt vegyenek a Rallye-ban

9:30 A síkságon még szikrázó napsütés, a Mátra kapujában már kissé borongós idő fogadta a mezőnyt. "Nem vagyunk cukorból!' - jegyezte meg Semmi-Kis Tünde, jelezvén, hogy az esetlegesen leszakadó ég sem jelenthet gondot a versenyzőknek.

9:10 Az első megálló Gödöllőn a Királyi Váróban volt. A fotós feladat nem volt túl nehéz.

8:00 Pontban nyolc órakor Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a Rallye egyik fővédnöke kockás zászlóval indítja útnak az elsőként raajtoló Semmi-Kis Tünde kaszkadőr-szépségkirálynőt. 40 másodpercenként indultak a motorok, így szépen lassan a teljes mezőny elindult a Mátrai Borvidék felé.

7:50 A szokásos csoportkép természetesen idén sem maradhatott el!

7:40 Eligazítás és fővédnöki köszöntő (balról-jobbra: Lukoczky Csilla, a hazai Vespa vezérképviselet Netmoto Kft. marketing vezetője, Tóth Zoltán "Totti" autós műsorvezető, Megay Róbert Péter főszervező, és Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a rendezvény egyik fővédnöke)

 

7:00 A kalóriabevitelről a Bubee italok és a Csabai Kolbászfesztivál csípős csabai kolbásza gondoskodnak

6:45 Érkeznek az első fecskék. A Vespa modell érkezett elsőként :-) Róla még lesz szó a következő két napban!

6:35 Már áll a rajtkapu

6:20 A szervezők a Kincsem Parkban készülnek a rajtra. Remek idő van, kisütött a Nap. 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.10.21
Ideje átgondolni, hogy mit tartunk egyáltalán automobilnak, azaz önmagától mozgó személy- és....
2021.10.21
Szeptemberben 639 051 utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ami a tavalyi azonos....
2021.10.21
A németországi, és ezen belül is a Baden-Württemberg tartományban működő vállalatok főszerepet....
2021.10.21
Átadták csütörtök délután az M80-as autóút Körmend-Rábafüzes között nettó 62 milliárd forintos....
2021.10.21
Nem csak Bécsben, Salzburgban is kedvelt a turisták körében a ló vonatta kocsi, a fiáker. Úgy tűnik....
2021.10.21
A padlógáz nem csupán a többi közlekedőre nézve lehet veszélyes, de sokba kerülhet annak is, aki....
2021.10.21
A hidrogén felhasználása számos területen elképzelhető Magyarországon - mondta az innovációs és....
2021.10.21
Elemzők által becsültnél nagyobb mértékben nőtt a teherautókat, buszokat, hajómotorokat és....
2021.10.21
Teljes útzár mellett tűzoltók végzik a mentést - írja a Katasztrófavédelem honlapja. ..
2021.10.21
Miközben a személyautó és a tehergépkocsi gumiabroncsok piaca stagnál idén a harmadik negyedévben....