NAAF

Elvis Presley emlékest is lesz a komáromi Amerikai Autó Fesztiválon

2015.05.03.

Augusztus 14-16 között 5 millió köbcenti, 400 ezer lóerő, adrenalin, eksztázis, rock and roll és Elvis-életérzés várja az amcsi autók szerelmeseit. A 14. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál idén a V8-as négykerekűek mellett a rock and roll koronázatlan királya, Elvis Presley emléke előtt kíván tisztelegni. A Király születésének 80. évfordulója alkalmából felidézzük a rockabilly legendás alakját és örökségén keresztül osztozunk az Elvis-életérzésben augusztusban a Monostori erőd falai között.

Az amerikai nagyvasak legnagyobb hazai találkozóján az adrenalin-növelő autós programokon és bemutatókon túl esténként az amerikai életérzést a rock and roll koncertek teszik teljessé. A fesztivál különleges zenei eseménye az Elvis Memories, az Elvis Presley-nek állított emlékest lesz augusztus 14-én. A hazai rockabilly műfaj jeles képviselőin, az Elvis kultusz továbbvivőin keresztül fognak felcsendülni Elvis remekművei, legnagyobb slágerei.

Elvis Presley, minden idők talán legnagyobb előadóművésze 80 éves lenne. Egy élő legenda, munkássága és dalai halhatatlanok, máig a rajongók szívében élnek. A rockabilly legnagyobb alakjának női szívek ezrei estek áldozatul, kultikus hajviseletét rengeteg fiatal utánozta. Nézők millióit hódította meg magával ragadó hangjával és lenyűgöző táncmozdulataival. Hatása felmérhetetlen mind az Egyesült Államok, mind a világ kultúrájára. A XX. század második felének egyik meghatározó történelmi személyisége. 1956-ban, a Peace in the valley című dalt énekelve kérte honfitársait a magyarok megsegítésére. A „fekete hangú fehér énekes” által életre hívott rock and roll kultúra és életérzés örök.

A több felvonásos koncertműsor alatt a Flying Times zenekar fog gondoskodni a rock and roll varázsról. A több évtizedes zenei múlttal rendelkező tagok kíséretével három, kiváló énekes lép majd a színpadra és kelti életre Elvis örökségének egy-egy korszakát.

A Crazy Cat & the Blue Moons zenekar énekese, Mr. Crazy Cat az 50-es évek legnagyobb slágereit hozza el, míg az Elvis by Fly produkcióban a 60-as évek legkiválóbb dalai fognak felcsendülni. Ed Philips, Európa első számú tribute csapatának énekese a 70-es évek dalaival teszi teljessé a repertoárt. Az előadó 2009-ben első magyarként, az Elvis Presley Európa Bajnokság döntőse volt.

Jailhouse Rock, Love Me Tender, Always On My Mind, Hound Dog, Little Less Conversation, Heartbreak Hotel, Don’t Be Cruel, Can’t Help Falling In Love, That’s All Right, Viva Las Vegas – hogy csak a legnagyobbakat említsük a show műsor várható dalai közül.   

Olyan vad, vérforraló rock and roll estre készülhetünk, hogy még az amerikai autócsodák is táncra perdülnek tőle, nem csak az ugráló autók, a Low-Riderek.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.22
- Közös vállalatot alapított 50-50 százalékos tulajdoni arányban az AutoWallis csoport portugál....
2024.05.22
Pályafutása első futamgyőzelmét aratta a túraautós TCR Europe sorozatban, azaz a kategória Európa-....
2024.05.22
A police.hu oldal szerdán megjelent híre szerint az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat....
2024.05.22
Az Opel új fejezetet nyitott az új Astrával, Európa egyik legnépszerűbb kompakt autója már elérhető....
2024.05.22
Május 26-ig látható az AUTOPOESIS kiállítás, amelyen bemutatkozik az anyavállalat közel négy....
2024.05.22
Üldözött, leszorított, majd megállt hisztizni az M7 belső sávjában. Nem tetszett neki, hogy....
2024.05.22
Míg a tisztán elektromos autók eladása lassul, addig a plug-in hybridek piaca fellendült Európában....
2024.05.22
Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat....
2024.05.22
- A Budapest fölé érkezett  zivatarlánc miatt jelentős késések várhatók a Liszt Ferenc Nemzetközi....
2024.05.21
Független mérések igazolták, amit az érintett modellek tulajdonosai már tudnak: a Toyota full....