belsőégésű motor

Érdekes jövő: belsőégésű vs. elektromos

2019.05.17.

A belsőégésű motorok továbbra is használatosak lesznek a jövőben. A németországi Baden-Badenben tartott, 6. Nemzetközi Motorkonferencián a szintetikus tüzelőanyaggal hajtott, zéró emissziós belsőégésű erőforrások álltak a középpontban.

450 mérnök érkezett a konferenciára különböző kutatófejlesztő cégtől, hogy megvitassa a belsőégésű motorokat nélkülöző mobilitás és szálltmányozás jövőjét a rangos világrendezvényen. Az esemény tudományos igazgatója, Dr. Johannes Liebl szerint a motor és üzemanyag párosításával kialakított rendszerre kell fókuszálni. Nyitóbeszédéből megtudhattuk, hogy szerinte is komoly potenciál rejlik a mesterséges tüzelőanyagokban a belsőégésű erőforrások szén-dioxid mentesítése terén, még akkor is, hogyha a jelenleg zajló fejlesztések ellenére az elkövetkezendő öt évben nem várható piacképes szintetikus üzemanyag.

A tisztán elektromos, akkumulátoros járművekkel ellentétben - a nyelvek azt beszélik, hogy -ezen üzemanyagok egyértelműen előnytelenek a hatékonyságot és a költségeket nézve. Azonban ezzel párhuzamosan a flották és a szállítóeszközök tekintetében szigorúan korlátozottak a tisztán akkumulátoros elektromos járművek. Ez azt jelenti, hogy az elektromos atutók nem fogják megoldani problémáinkat.

Dr. Wolfgang Warnecke, a Shell Global Solutions Germany munkatársa a szintetikus üzemanyagokról beszélt.

„Az égés a mobilitás szükséges része marad. Nincsen egyértelmű és jó válasz, a jövő mindenki számára összetett. A tény, hogy továbbra sincsen alternatívája a belsőégésű motoroknak a szállítmányozásban, a hajózásban és a repülőiparban, megerősíti ezt” – mondta Warnecke. „A jövő fenntartható mobilitása életciklus-elemzést fog megkövetelni egy integrált és közös megoldásért.

A szállítmányozási szektor dekarbonizálása

A Ford üzemanyagspecialistája, Dr. Ulrich Kramer ismertette a márka szénmentes fuvarozási jövőjére vonatkozó terveit. A többféle forgatókönyv mellett a középpontban egy költséghatékony kalkuláció állt egy elképzelt, elektrifikált, 2050-et író világban.

Az akkumulátoros, elektromos járművek nagyon hatékonyak az üzemanyagcellás társaikhoz képest. Azonban van árnyoldaluk is: egyik oldalról nagyon drága az infrastruktúra, amelynek nagy energiatovábbításra és –tárolásra kell képesnek lennie, illetve másrészről nagyon magasak a járművek költségei.

„A tisztán elektromos autók és az üzemanyagcellás kivitelek költségrizikója extrém magas” – mondta Kramer. Még akkor is, hogyha egyelőre nem piacképesek az elkövetkezendő 5-10 éveben, a szintetikus üzemanyagok nem igényelnek ennyire nagy mértékű befektetést a szén-doxid csökkentés terén, mint az akkumulátoros járművek.

Felhasználói ösztönzés

A harmadik kulcsfontosságú szempont a fenntartható járművek erőforrásainak költségeihez és piaci elfogadásához kapcsolódott. A vezetés gazdasági elemzésében Dr. Ulrich van Suntum professzor egy olyan kibocsátási árrendszert üdvözölt, amely a költségeket közvetlenül a fogyasztóhoz kapcsolja. A CO2-csökkentés, amelyet a fogyasztó saját ösztönzésére tesz, értelemszerűbb, mint a jelenlegi „tervgazdasági” megközelítés, amely a vonatkozó jogszabályok kiadásával kívánja csökkenteni a kibocsátási határértékeket. Végül is, a "vezetés nagyon fontos az embereknek" - emlékeztet minket Van Suntum. Úgy véli, hogy a kibocsátási jogok kereskedelmével kapcsolatos "jelző és ösztönző funkció" döntő mechanizmus lesz.

Forrás: 
www.springerprofessional.de

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.08.14
Már 2022-re elkészülhet a szériamodell abból a Toyota versenyautóból, amely az idei Le Mans-i 24....
2020.08.14
Meghalt egy motoros péntek hajnalban a 6-os úton Pécs és Hird között - közölte a Baranya Megyei....
2020.08.14
Balesetek, torlódások, rendkívüli közlekedési események – az Útinfom péntek reggeli összesítése....
2020.08.14
Látszólag marad ugyanaz, ám mégis színesebb, és lemezei alatt fejlettebb lesz az új Kia Stonic....
2020.08.13
Nyáron történik a legtöbb közlekedési baleset a magyar közutakon és külföldön is - mondta az....
2020.08.13
Egy újabb márka, a Fiat-Chrysler csatlakozik az elektromos autók egyre bővülő táborához. A....
2020.08.13
A tavasz jellemzően nagyon csapadékos. A francia Közúti Kockázatok és Mobilitás Új....
2020.08.13
A Magyar Közút Nonprofit Zrt., az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, az ORFK Országos....
2020.08.13
Filip Karan Szerbiából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.08.13
Hiába várták a MOL Racing Team versenyzői a Liepaja Ralit, a COVID-19 járvány újra felülírta a....