dácsia

Ez a Dacia nem az, amire számított!

2022.09.28.

A Dacia bemutatja a Manifesto koncepcióautót, amivel jól szemlélteti törekvését is: a legjobb ár-érték arányú márka kíván lenni a piacon.

 

A Manifesto koncepcióautó bemutatásával a Dacia megerősíti azon szándékát, hogy olyan márkaként pozícionálja magát, amely a piacon a legjobb ár-érték arányú, elérhető, robusztus és egyszerű, mégis személyes dizájnnal rendelkező autókat kínálja.

"Az autóink fémből, alumíniumból és műanyagból készülnek, varázsolni nem tudunk, de az áraink valószínűleg kevésbé fognak emelkedni, mint a versenytársainké, mert a modelljeink könnyebbek, ezért kevesebb nyersanyagot és kevesebb energiát jelent az előállításuk – nyilatkozta a márka francia vezérigazgatója. Denis Le Vot hozzátette: az autók régóta a fejlődés szimbólumai, most viszont a változás jelképei.

A jelenlegi trendek az autót luxussá teszik és egyre többen „igazolnak át” hozzájuk más, drágább márkáktól. Persze, a Dacia előtt is kihívás, hogy megtalálják az egyensúlyt a költségek, az eladási ár és a vonzerő között és úgy emeljék a minőséget, hogy maradjon a középpontban a márkától már megszokott használhatóság és pragmatizmus.

A román gyártó számára a Manifesto egy platformot jelent az új technológiák kifejlesztéséhez, amelyek komplexek, környezetbarátok és egyszerűen használhatók. A koncept autó, ami olyan szögletes, mint egy Rubik-kocka, karosszériája újrahasznosított műanyag. A műszerfal természetes anyagokból, többek között parafából készült. Az ülések vízállóak, így könnyen tisztíthatóak. A Manifesto innovatív, levegő nélküli gumiabroncsokon gurul, ezért nincs szükség pótkerékre.

Ez egy rendkívül minimalista autó. Nincsenek ajtói, nincs szélvédője, nincsenek ablakai, hogy a vezető a lehető legközelebbi kapcsolatba kerüljön a természettel. Egy különleges koncepció, amely a takarékosságot és a technológiát ötvözi. Az elképzelés egy olyan járműről szól, amely a lehető legkisebbre akarja csökkenteni a környezeti lábnyomát.

Ami a motorokat illeti, Denis Le Vot azt mondta, hogy a Dacia addig, ameddig csak lehet, termikus motorokkal szereli fel autóit.

Forrás: quattroruote.it

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.12.04
Két súlyos baleset is történt vasárnap éjjel - írja a Katasztrófavédelem. ..
2022.12.04
A kormány bemutatta a villamosenergia-hiány kezelésére vonatkozó tervét.   ..
2022.12.04
Még sokáig a hagyományos olaj- és gázkitermelés marad a Mol fő profilja Algyőn, de a társaság....
2022.12.04
Hogyan működik? Kell-e ez nekünk? Itt mindenre választ talál.   ..
2022.12.04
Hatvan gépjárműből álló konvojjal rendezik meg december 17-én a Dédesi Fényparádét és Jótékonysági....
2022.12.04
Jubileumot ünnepel a hazai motorizáció. 130 éve kapott engdélyt az első benzinüzemű gépkocsi a....
2022.12.04
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: A Mikulás pickupja. ..
2022.12.04
Forgalmi akadályra kell számítani - írja a Katasztrófavédelem honlapja.   ..
2022.12.04
Lassan nem az a kérdés Európában, hogy mennyibe kerül a nyersolaj vagy az üzemanyag, hanem az, hogy....
2022.12.04
Újabb kerékpáros közlekedési kapcsolatok létrehozásával fejleszthetik a fenntartható közlekedési....