szélvédőmosó folyadék

Ezek a legjobb szélvédőmosók a nyárra

2023.06.09.

Az Autobild összehasonlító tesztjéből kiderül, hogy melyik a legjobb nyári szélvédőmosó folyadék a gyanta, a madárürülék és a rovarok eltávolítására a szélvédőről.

 

A nyári szélvédőmosó folyadék ugyanolyan fontos, mint a téli, amely alacsony hőmérsékleten létfontosságú fagyálló funkciót tölt be. De ha a fák gyantájának, a madárürüléknek és a rovaroknak a szélvédőről való eltávolításáról van szó, mely nyári szélvédőmosó folyadékok a leghatékonyabbak? Az Autobild tesztje 11 terméket hasonlított össze. Íme azok, amelyek beváltják az ígéreteiket, és azok, amelyek megbuktak a teszten.

A tesztet az Autobild a Sonax fejlesztőlaboratóriumával együttműködve végezte el. A laboratórium egy teljesen automatikus tesztpaddal van felszerelve, amely kifejezetten arra készült, hogy minden egyes tesztciklusban azonos körülményeket reprodukáljon. A légkondicionáló és a ventilátorok 20 °C-os hőmérsékleten és 25 km/h sebességgel szimulálják a vezetést. Minden teszt előtt megtisztították az üveget, azután a szennyeződések imitálására különböző keverékkel locsolták meg.

Minden egyes mosószer és minden egyes szennyeződéstípus esetében 10 mosási ciklust végeztek, a keveréket a szélvédőmosó fúvókáin keresztül permetezve (50 ml). A mosószer értékelése a tisztítás és a tisztítási kapacitás megfigyelésével történt, egy nagy felbontású kamerával, amely rögzíti a tisztítási folyamatot. A szoftver a képadatokat használja fel és %-os pontszámot rendel hozzá. A 63%-os vagy annál magasabb érték esetén a szélvédő tisztának minősült. 

A vizsgált termék között akadtak olyanok, amelyek csíkot hagytak törlés után és olyan is, aminél a 10. mosás után is ott voltak a rovarnyomok, illetve olyan is horogra akadt, amelyik a műanyag részeket károsította.

Az Autobild tesztjében a legjobb helyezést a SONAX XTREME nyári autómosó, az AROSO nyári autómosó és a SHELL EASYCLEAN nyári autómosó érte el.

Forrás: sicurauto.it

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.09.24
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Vannak még csodák. ..
2023.09.24
Épp 40 éve, 1983. szeptember 14-én súlyos magyar autóbusz-baleset történt Graz közelében. A....
2023.09.24
Megnyerte a gyorsasági kamion Európa-bajnokság Le Mans-i hétvégéjének vasárnapi első futamát Kiss....
2023.09.24
Az AvtoVAZ alelnöke "drámai munkaerőhiányról" beszélt legutóbbi nyilatkozatában. A szakember....
2023.09.24
A japán luxusmárka felgyorsítja az akkumulátoros elektromos autók fejlesztését és a karbonsemleges....
2023.09.24
Az első futamon rajt-cél győzelmet aratott, míg a másodikon negyedikként ért célba Kiss Norbert, a....
2023.09.24
A Rally Hungary-n indul első alkalommal raliversenyen a túraautó világkupa 2019-es bajnoka, hogy a....
2023.09.24
Lantos Csaba a járműgyártás megtekintése mellett a gyár karbonsemleges energiamenedzsment....
2023.09.24
Bringa- és rollermegosztó szolgáltatókat tesztelt a Tudatos Vásárlók Egyesülete. ..
2023.09.24
A Magyar Közút szakemberei sem hittek a szemüknek a felvétel láttán. ..