járműbeszállítók

A fegyvergyártó autóipari megrendelést kapott: kontaktorokat gyárt

2023.02.01.

A Rheinmetall prémium gyártókat lát el kontaktorokkal – írja az automobilwoche.de

 

A Rheinmetall jelentős megrendelést kapott egy német prémium gyártótól elektromos autók védőalkatrészeinek gyártására. A megrendelés összértéke több százmillió euró nagyságrendű.

Fotó: Rheinmetall

A fegyvergyártó és az autóipari beszállító Rheinmetall jelentős megrendelést kapott elektromos autók védelmi alkatrészeinek gyártására. A megrendelés összértéke meghaladja a negyedmilliárd eurót – közölte az MDax cég hétfőn Düsseldorfban. A Rheinmetall ezért 2025-től egy német prémium gyártót lát el kontaktorokkal egy új elektromos autó platformhoz.

Az érintkezőket úgy tervezték, hogy lehetővé tegyék a 900 V-os nagyfeszültségű elektromos rendszerrel rendelkező elektromos járművek biztonságos be- és kikapcsolását. A Rheinmetall nem nevezte meg az ügyfelet.

Amióta kitört Oroszország Ukrajna elleni háborúja és a szövetségi kormány terve, hogy összesen 100 milliárd euró értékű speciális fegyverekkel lássa el a német fegyveres erőket, a befektetők elsősorban a düsseldorfi székhelyű fegyverkezési részlegre koncentrálnak. A Rheinmetall az elmúlt években jelentősen korszerűsítette az autóipari beszállítói területet, de a védelmi iparon kívül is jó üzletet kíván folytatni a jövőben olyan területeken, mint az elektromobilitás.

A múlt héten a cégcsoport jelentős, 770 millió euró értékű megrendelésről számolt be egy ipari ügyféltől hűtőközeg-kompresszorokra – ez szintén a csoport nem katonai területéről érkezett.

Mi az a kontaktor?

kontaktor egy elektrotechnikai elem; egy gyakori működésre tervezett kapcsoló (relé) nagy áramú áramkörök kapcsolására. A kontaktort vezérlő áramkör jellemzően sokkal kisebb teljesítményű, mint amit kapcsolni kívánunk vele. Például egy 24 voltos elektromágnes húz be egy 230 voltos motorindító kapcsolót.

A kontaktorokat különféle felhasználásokra, áramokra különböző kialakítással gyártják. A kontaktort a kismegszakítóval ellentétben, nem arra találták ki, hogy megszakítsa a zárlati áramokat. A kontaktorok felhasználási tartományai pár ampertől több ezer amperig, valamint 24 VDC-től akár több kilovoltig is terjedhet. A fizikai mérete az apró, kézbe foghatótól a méteres oldalhosszúságúig terjedhet.

A kontaktorok működtethetnek elektromos motorokat, világítást, fűtést, kondenzátor állomást, párologtatót, vagy egyéb fogyasztókat.

Forrás: Wikipedia

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.25
Megszoktuk, hogy az autók, motorok rendre feszegetik a sebességi határokat. Az extrém....
2024.07.25
Szintet léptek a Toyota autonóm mobilitási fejlesztései: a vállalat technológiai kutatási....
2024.07.25
Belgiumban az autósok évente 40 órát és 51 percet töltenek forgalmi dugókban, ami azt jelenti, hogy....
2024.07.25
Baleset miatt lezárták a 47-es utat a 180-as kilométernél, a Csongrád-Csanád vármegyei Székkutas....
2024.07.25
Arról híres a Lanzante cég, hogy régi Forma-1-es motorokat raknak ikonikus sportautókba, majd....
2024.07.24
- Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentes közelében szerda este - közölte....
2024.07.24
Az olimpia évében Párizs helyett Nizzában volt a Tour de France befutója. ..
2024.07.24
A használtautó vásárlás pszichológiája ..
2024.07.24
- Legördült a zalaegerszegi gyártósorról a Magyar Honvédség első magyarországi gyártású Lynx KF-41....
2024.07.24
Van, ahol már működik az új rendszer.   ..