járműbeszállítók

A fegyvergyártó autóipari megrendelést kapott: kontaktorokat gyárt

2023.02.01.

A Rheinmetall prémium gyártókat lát el kontaktorokkal – írja az automobilwoche.de

 

A Rheinmetall jelentős megrendelést kapott egy német prémium gyártótól elektromos autók védőalkatrészeinek gyártására. A megrendelés összértéke több százmillió euró nagyságrendű.

Fotó: Rheinmetall

A fegyvergyártó és az autóipari beszállító Rheinmetall jelentős megrendelést kapott elektromos autók védelmi alkatrészeinek gyártására. A megrendelés összértéke meghaladja a negyedmilliárd eurót – közölte az MDax cég hétfőn Düsseldorfban. A Rheinmetall ezért 2025-től egy német prémium gyártót lát el kontaktorokkal egy új elektromos autó platformhoz.

Az érintkezőket úgy tervezték, hogy lehetővé tegyék a 900 V-os nagyfeszültségű elektromos rendszerrel rendelkező elektromos járművek biztonságos be- és kikapcsolását. A Rheinmetall nem nevezte meg az ügyfelet.

Amióta kitört Oroszország Ukrajna elleni háborúja és a szövetségi kormány terve, hogy összesen 100 milliárd euró értékű speciális fegyverekkel lássa el a német fegyveres erőket, a befektetők elsősorban a düsseldorfi székhelyű fegyverkezési részlegre koncentrálnak. A Rheinmetall az elmúlt években jelentősen korszerűsítette az autóipari beszállítói területet, de a védelmi iparon kívül is jó üzletet kíván folytatni a jövőben olyan területeken, mint az elektromobilitás.

A múlt héten a cégcsoport jelentős, 770 millió euró értékű megrendelésről számolt be egy ipari ügyféltől hűtőközeg-kompresszorokra – ez szintén a csoport nem katonai területéről érkezett.

Mi az a kontaktor?

kontaktor egy elektrotechnikai elem; egy gyakori működésre tervezett kapcsoló (relé) nagy áramú áramkörök kapcsolására. A kontaktort vezérlő áramkör jellemzően sokkal kisebb teljesítményű, mint amit kapcsolni kívánunk vele. Például egy 24 voltos elektromágnes húz be egy 230 voltos motorindító kapcsolót.

A kontaktorokat különféle felhasználásokra, áramokra különböző kialakítással gyártják. A kontaktort a kismegszakítóval ellentétben, nem arra találták ki, hogy megszakítsa a zárlati áramokat. A kontaktorok felhasználási tartományai pár ampertől több ezer amperig, valamint 24 VDC-től akár több kilovoltig is terjedhet. A fizikai mérete az apró, kézbe foghatótól a méteres oldalhosszúságúig terjedhet.

A kontaktorok működtethetnek elektromos motorokat, világítást, fűtést, kondenzátor állomást, párologtatót, vagy egyéb fogyasztókat.

Forrás: Wikipedia

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.03.28
A Toyota vezető tudósa és a Toyota Kutatóintézet (Toyota Research Institute – TRI) vezérigazgatója....
2023.03.28
Budapestig szántotta az aszfaltot két szentendrei rendőrautó, közrefogva egy civil járgányt. Nem....
2023.03.28
Kiszervezett kiszállítás, intelligens raktárak, autonóm áru- és alkatrész-fuvarozás: a raktározási....
2023.03.28
Ford Motor Company felkérte Lexie Alfordot, a legfiatalabb embert, aki már a Föld összes országában....
2023.03.28
Több mint ötszáz esetnél avatkoztak be a tűzoltók a hétfői vihar miatt - közölte az Országos....
2023.03.28
Az Útinform jelentése a közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló eseményekről. ..
2023.03.28
A villanyosítás sorra dönti le az autózás legstabilabb bástyáit is. A luxust egykor a V12....
2023.03.27
Ha visszatekintünk az autóipar kezdeti történetére, első blikkre a férfiak jutnak eszünkbe. Nem is....
2023.03.27
Elloptak egy régi CLS-t Budapesten. Amikor másnap megtalálták, már más rendszám volt rajta, benne....
2023.03.27
Jól indult sokaknak az év Magyarországon, számos nagyon drága luxus- és sportautó talált gazdára.....