járműbeszállítók

A fegyvergyártó autóipari megrendelést kapott: kontaktorokat gyárt

2023.02.01.

A Rheinmetall prémium gyártókat lát el kontaktorokkal – írja az automobilwoche.de

 

A Rheinmetall jelentős megrendelést kapott egy német prémium gyártótól elektromos autók védőalkatrészeinek gyártására. A megrendelés összértéke több százmillió euró nagyságrendű.

Fotó: Rheinmetall

A fegyvergyártó és az autóipari beszállító Rheinmetall jelentős megrendelést kapott elektromos autók védelmi alkatrészeinek gyártására. A megrendelés összértéke meghaladja a negyedmilliárd eurót – közölte az MDax cég hétfőn Düsseldorfban. A Rheinmetall ezért 2025-től egy német prémium gyártót lát el kontaktorokkal egy új elektromos autó platformhoz.

Az érintkezőket úgy tervezték, hogy lehetővé tegyék a 900 V-os nagyfeszültségű elektromos rendszerrel rendelkező elektromos járművek biztonságos be- és kikapcsolását. A Rheinmetall nem nevezte meg az ügyfelet.

Amióta kitört Oroszország Ukrajna elleni háborúja és a szövetségi kormány terve, hogy összesen 100 milliárd euró értékű speciális fegyverekkel lássa el a német fegyveres erőket, a befektetők elsősorban a düsseldorfi székhelyű fegyverkezési részlegre koncentrálnak. A Rheinmetall az elmúlt években jelentősen korszerűsítette az autóipari beszállítói területet, de a védelmi iparon kívül is jó üzletet kíván folytatni a jövőben olyan területeken, mint az elektromobilitás.

A múlt héten a cégcsoport jelentős, 770 millió euró értékű megrendelésről számolt be egy ipari ügyféltől hűtőközeg-kompresszorokra – ez szintén a csoport nem katonai területéről érkezett.

Mi az a kontaktor?

kontaktor egy elektrotechnikai elem; egy gyakori működésre tervezett kapcsoló (relé) nagy áramú áramkörök kapcsolására. A kontaktort vezérlő áramkör jellemzően sokkal kisebb teljesítményű, mint amit kapcsolni kívánunk vele. Például egy 24 voltos elektromágnes húz be egy 230 voltos motorindító kapcsolót.

A kontaktorokat különféle felhasználásokra, áramokra különböző kialakítással gyártják. A kontaktort a kismegszakítóval ellentétben, nem arra találták ki, hogy megszakítsa a zárlati áramokat. A kontaktorok felhasználási tartományai pár ampertől több ezer amperig, valamint 24 VDC-től akár több kilovoltig is terjedhet. A fizikai mérete az apró, kézbe foghatótól a méteres oldalhosszúságúig terjedhet.

A kontaktorok működtethetnek elektromos motorokat, világítást, fűtést, kondenzátor állomást, párologtatót, vagy egyéb fogyasztókat.

Forrás: Wikipedia

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.09.28
Informatikai fennakadás miatt órákra leállt a termelés a Volkswagen csoport (VW) számos üzemében, a....
2023.09.28
Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt szeptember 28-án 6 óra 30 perc körül a 4918-....
2023.09.28
Elköszönhetünk az alap M3, M4 és egyéb M-es modellektől. A jövőben a BMW minden sportmodellje....
2023.09.27
Amint arról beszámoltunk, informatikai hiba miatt leállt a termelés a Volkswagen-konszern....
2023.09.27
A VW németországi üzemei ​​leálltak. Egy informatikai hiba megbénította a csoport központi....
2023.09.27
A vezetés egyre inkább luxussá válik – a költségek az utóbbi időben aránytalanul megemelkedtek –....
2023.09.27
Összeütközött három személyautó az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 39-es....
2023.09.27
„Pollerpiknik“ címmel szervezett demonstrációt és közösségi eseményt az Ágfalva/Schattendorf....
2023.09.27
Három célzott lövéssel állította meg a szentendrei körzeti megbízott egy menekülő embercsempész....
2023.09.27
Lassan egy hónapja becsengettek, ez azt jelenti, hogy szépen lassan mindenki visszarázódik a....