Zöldrovat

Felelős e-roller szolgáltatást vezetnek be a svéd fővárosban

2022.04.21.

A Dott fejlett e-roller szolgáltatást indít Svédországban.

A Dott nevű mikromobilitási szolgáltató bejelentette, hogy elektromos roller megosztó szolgáltatást vezet be Stockholmban, Svédországban. A svéd fővárosban 1500 e-rollerből álló flotta áll majd a stockholmi lakosok és a városba látogatók rendelkezésére, így a felhasználók különleges és kényelmes utazási élményben részesülhetnek.

A Dott rollerei nagy kerekekkel, első és hátsó lámpákkal három fékkel és rendszámtáblával felszerelve, a közlekedésbiztonságot szem előtt tartva készültek. A járműveket vezérlő szoftver alapvetően 20 km/órás sebességhatárra van beállítva, de a rendszer ismeri a lassú és behajtani tilos zónákat is. A Dott mobilalkalmazáson keresztül elérhető e-learning modulok elősegítik a felelős járművezetésre való felkészülést.

A bevezető ár igencsak versenyképes, mindössze 2,5 SEK (89 forint) percenként, 10 SEK (355 forint) feloldási díj mellett. A szolgáltatásra bérletet is lehet váltani napi 79 SEK (2800 forint) vagy havi 399 SEK (14.200 forint) értékben, ezzel kedvezve a gyakori felhasználóknak.

Cedric Borglund Janson, a stockholmi Dott területi menedzsere így nyilatkozott: „Elektromos rollereink a leghatékonyabb eljutási módot biztosítják Stockholmban anélkül, hogy torlódást vagy környezetszennyezést okoznának. Tapasztalatainkat a nagy európai városokból hozzuk át, és ezek a jó gyakorlatok garantálják, hogy szolgáltatásunk precízen beleilleszkedik a város mindennapi életébe és közlekedésébe. Megbízható szolgáltatást kínálunk a felhasználók számára, ugyanakkor tiszteletben tartjuk a többi közlekedőt és gyalogost.”

Vagány és nagyszerű – a Dott nemcsak a látszatra, hanem a termék újrahasznosíthatóságára, és a szolgáltatás teljeskörűségére is nagy figyelmet fordít

(kép: Traffic Technology International)A Dott kiemelten kezeli a felhasználói, a többi közlekedő és a gyalogosok biztonságát, szorosan együttműködve azokkal a városokkal, ahol az ő szolgáltatásuk működik. Ez biztosítja számukra, hogy képesek általánosan magas közlekedésbiztonsági színvonalat garantálni, miközben figyelembe veszik az egyes települések helyi sajátosságait is. A javításokat és karbantartásokat házon belül végzik, így tudnak felelősséget vállalni a szolgáltatás biztonságáért, megbízhatóságáért és magas minőségéért. A járművek tartósak, de szükség esetén könnyen javíthatók, a gondos tervezésnek köszönhetően pedig alkatrészei jelentős mértékben újra felhasználhatók.

Teljes és egyenletes lefedettség, kiegészítő közlekedésbiztonsági oktatás, automatikus sebességszabályozás - ez a Dott

(kép: Traffic Technology International)A környezetre és a társadalomra gyakorolt hatás figyelemmel kísérése álla a középpontjában a Dott minden üzleti döntésének. A mikromobilitási vállalat azon dolgozik, hogy a használt járművek és alkatrészek 100%-át újra felhasználja, átalakítva felhasználja vagy újra hasznosítsa. Mindemellett stratégiai céljuk, hogy járműveik élettartama legalább 5 év legyen. A cég minden városában ahol jelen van szolgáltatásával, 100%-ban elektromos flottát és megújuló energia felhasználását célozza meg. A szolgáltatást úgy tervezték meg, hogy könnyen elérhető legyen. Ennek kialakítása érdekében a Dott szorosan együttműködik a helyi közösségekkel, törekedve arra, hogy az általa kiszolgált területeken egyenletes és teljes lefedettséget biztosítsanak. Felelős vállalatként üzleti céljaik megvalósítása mellett partnerségre lépnek a helyi szervezetekkel a városok fejlesztése, a helyi közösségek összetartása és támogatása érdekében.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

forrás és kép: Traffic Technology Today

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.22
A police.hu oldal szerdán megjelent híre szerint az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat....
2024.05.22
Május 26-ig látható az AUTOPOESIS kiállítás, amelyen bemutatkozik az anyavállalat közel négy....
2024.05.22
Üldözött, leszorított, majd megállt hisztizni az M7 belső sávjában. Nem tetszett neki, hogy....
2024.05.22
Míg a tisztán elektromos autók eladása lassul, addig a plug-in hybridek piaca fellendült Európában....
2024.05.22
Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat....
2024.05.22
- A Budapest fölé érkezett  zivatarlánc miatt jelentős késések várhatók a Liszt Ferenc Nemzetközi....
2024.05.21
Független mérések igazolták, amit az érintett modellek tulajdonosai már tudnak: a Toyota full....
2024.05.21
Ahogy azt megszoktuk: a márka marketingasszonya lazán, szórakoztatóan indította a Hyundai....
2024.05.21
Május 24-26. között idei első aszfaltos versenyén, a II. Hell Diósgyőr Rallye-n áll rajthoz Turán....
2024.05.21
Még kézzel építették az első Nissan Silviákat, és azok is leginkább Japánon belül maradtak. ..