Generali Biztosító

A férfiak többet vezetnek, a nők többet aggódnak

2015.11.02.

Sofőr a fél ország, de csak az autóvezetők ötöde ismeri el, hogy okozott már balesetet – derül ki a Generali Biztosító friss kutatásából.

A Generali Biztosító felmérése alapján Magyarország fele vezet: a válaszadók 56 százaléka szokott valamilyen gyakorisággal vezetni. A rendszeresen volán mögé ülő autósok főként a férfiak. Sőt, úgy tűnik, a nők sokkal inkább kerülik a vezetést: másfélszer több nő vallotta azt, hogy sosem sofőrködik. Azok a nők pedig, akik vezetnek, jóval több kockázati tényezőt vesznek számításba.

A sofőrök közel 60 százalékának még egyáltalán nem volt balesete. 22 százalék nyilatkozott úgy, hogy okozott már káresetet, az autósok harmada pedig vétlen fél volt autóbalesetben. A volánnál ülők jelentős része ugyanakkor elég magabiztos, és a sofőrök közel fele a leggyakoribb kockázatok egyikétől sem tart.

Az utastársakért aggódnak az autósok leginkább

A kutatás szerint a legjobban attól tartanak a sofőrök (44 százalék), hogy a velük utazók megsérülnek. Csak szeretteik épsége után következik a gépjárműé: valamivel kisebb arányban tartják rizikónak azt, hogy nagy költségekkel járó balesetet szenvednek (37 százalék). Az autóval kapcsolatos anyagi károk és balesetek sokkal inkább aggasztják a női sofőröket, mint a férfiakat: különösen attól félnek, hogy túl nagy kár keletkezik, vagy balesetet okoznak.

A részkockázatok és félelmeink enyhítésére egyre több termék található a biztosítók kínálatában, így például a kötelező mellé a bennülők balesetbiztosítása is igénybe vehető. „A piaci igényekre reagálva a Generali számos kiegészítő biztosítást kínál a kgfb mellé, legyen szó a bennülők balesetbiztosításáról, jogvédelemről, baleseti vagy műszaki segítségnyújtásról. Kutatási adataink szerint az autósok harmada érdeklődik az ilyen termékek iránt, és tervez is igénybe venni kiegészítőt” – mondja Simon Zsolt, a Generali gépjármű- és lakossági vagyonbiztosítási üzletág-igazgatója. Az adatok alapján az autósok 32 százaléka gondolkozik a bennülők épsége érdekében kiegészítő balesetbiztosítás igénylésén, és negyedük kötne kgfb-je mellé esetleges koccanás esetén keletkezett károkat térítő önvédelembiztosítást is.

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.11.27
A Toyota és DRIVR taxiszolgáltató több mint 100 darab zéró emissziós, melléktermékként tiszta vizet....
2021.11.27
2023-ban érkezik az elektromos Porsche Macan, amivel több mint 1,8 millió tesztkilométert terveznek....
2021.11.27
Megtörtént az új Jaguar és Land Rover szalon műszaki átadása a Váci úton. ..
2021.11.27
Az év sötétebb hónapjaiban a rossz időjárási és látási viszonyok miatt megnő a közlekedési....
2021.11.27
A Mercedesnek vannak a legfiatalabb vásárlói, ha új autóról beszélünk, míg a Smartnak a....
2021.11.26
Összeroncsolódott személyautó a II. kerületi Nagykovácsi úton november 26-án, miután a járműre....
2021.11.26
Az FIA Túraautó Világkupa menetrendje szerint 2022-ben ismét 10 versenyhelyszín lesz. ..
2021.11.26
A legtöbb európai országban már kötelező a téli abroncs, van, ahol a hólánc is, de vannak, akik....
2021.11.26
A BMW Group újabb húsz európai városban, így többek között Koppenhágában, Veronában és Toulouse-ban....
2021.11.26
A Bács-Kiskun megyei rendőrök közúti veszélyeztetés bűntette miatt folytattak eljárást, és....