flotta

Flottakezelés Q-Service módra – MotoIntegrator Flotta

2017.08.15.

A szervizek életében a visszajáró magánügyfelek mellett fontos a flottakiszolgálás, hiszen jobb kiszámíthatóságot és nagyobb kihasználtságot visz a műhelybe. A Q-Service hálózat magyar tagjainak száma már lehetővé teszi az országos szolgáltatást, az Inter Cars európai lefedettsége pedig komplex európai szolgáltatással kecsegtet a flottaügyfelek számára. Piri Andrással az Inter Cars flotta üzletágának vezetőjével beszélgettem a témáról.

Az Inter Cars Q-Service koncepciója az utóbbi időben Magyarország második legnagyobb független szervizhálózatává nőtte ki magát, a tervek szerint jövőre az első pozíciót sikerül megszerezni. A 90-es szervizszám olyan egyedülálló lefedettséget biztosít, ami lehetővé teszi a flottapartnerek zökkenőmentes kiszolgálását az ország bármely pontján. A szervizeknek is elemi érdekük, hogy a céges partnerek kiszolgálásában is részt vegyenek, hiszen jól kiszámítható, biztos ügyfélkört biztosítanak.

 

 

Az Inter Cars Kelet-Európa egyik legnagyobb, közel 1200 szervizpartnerből álló autószerviz hálózatát működteti egy kiforrott, már bizonyított flotta üzletággal karöltve. A vállalat több, mint 150 000 gépjármű műszaki állapotát tartja magas szinten Európa több országában, így a nemzetközi tapasztalat megkérdőjelezhetetlen. A felgyülemlett tapasztalatok, a kiforrott rendszerek és az összegyűjtött információ hazai felhasználásán dolgozik a vállalat, hogy a Q-Service partnereit biztos ügyfélkörrel, flottapartnereit pedig megbízható szervizháttérrel és alkatrészforrással lássa el. A MotoIntegrator Flotta (MIFleet) szolgáltatás alappilérei: a közel 1,4 millió alkatrészből álló bázis, gyári adatok, alkatrészgyártók és az általuk gyártott alkatrészek minőségének átfogó ismerete, auditált szervizpartnerek, a folyamatos kontroll lehetősége.

Piri Andrást, az Inter Cars flotta üzletágának vezetőjét kérdeztem a Magyarországon elért eredményekről és a jövőbeni tervekről.

 

Ő.P.: Mikor vezettétek be Magyarországon a MIFleet rendszert?

P.A.: Tavaly év elején indult a flottaszolgáltatás, amikor több, mint 50 Q-Service partner volt az országban. Ekkor kezdtük a rendszer kidolgozását, majd az év közepén kötöttük meg az első szerződéseket. Azóta a szolgáltatás színvonalát és a bevont szervizek számát is tudtuk növelni.

 

 

Ő.P.: Milyen flottáknak tudtok megoldást nyújtani?

P.A.: A személygépjárművektől a 40 tonnás szerelvényekig minden járműméretben tudunk megoldást kínálni partnereinknek. A Q-Service és Q-Service-Truck hálózat tagjainak köszönhetően Európa-szerte jelen vagyunk, főleg a közép és keleti régióban nagy a lefedettségünk, így azoknak a fuvarozóknak, akik a közép-, kelet-európai relációban teljesítenek feladatokat teljes szervizszolgáltatást tudunk nyújtani, akár 2 fuvar között, külföldön is.

Magyarországon úgy indultunk, hogy 10-20 autót üzemeltető cégekkel vettük fel a kapcsolatot. Itt van a legnagyobb igény a megbízható, jól szolgáltató partnerre és KKV-k nagyon fontos szegmenst jelentenek az Inter Cars Hungáriának. Bárki, akinek céges autója van, felveheti velünk a kapcsolatot és közösen keresünk megoldást az egyedi igényeknek megfelelően.

A következő ugrást a kisebb flottakezelők jelentik, akik 100-200 autót futtatnak. Vannak olyan flottakezelők, akiknek van saját szervizük, őket az alkatrész-ellátásban és az assistance-szolgáltatásban tudjuk segíteni, mert lehet, hogy egyszerűbb máshol megjavítani az autót, mint az országon keresztül trélerezni.

A többezer autót rendező cégeket központilag mi keressük meg, és készítünk ajánlatot, ezek általában hosszabb tárgyalások.

 

Ő.P.: Milyen nemzetközi tapasztalatok voltak?

P.A.: Lengyelországban kezdődött a szolgáltatás (ahol jelenleg az Inter Cars MotoIntegrator Flotta (MIFleet) üzletága jóval több mint 100 000 gépjármű karbantartási és javítási szolgáltatását végzi), de Romániában, Szlovákiában és Csehországban is már jónéhány éve működünk. Az Inter Cars South vállalatcsoport ezen országokban is már több mint 50 000 gépjárműért „felel”. Tehát különösen fontos  a nemzetközi háttértámogatás, főleg, ha az ügyfélnek is vannak külföldi érdekeltségei. Ahogy már említettem, a Q-Service Trucknál is fontos a nemzetköziség, hiszen a fuvarozásban kiemelten fontos a rugalmasság és a gyors megoldás megtalálása. Személyautós vonalon kiemelném a „Mobilitás Garancia” akciónkat, ami az autós nyaralásokhoz ad biztos nyugalmat, hiszen csereautó biztosítással a külföldi javítás idején is biztosított lehet a mobilitás.

 

Ő.P.: Hogy történik a szerződéskötés és a további együttműködés?

P.A.: Néha csak közvetítő szerepet játszunk, a szerződést az üzemeltető a szervizzel köti meg, de a legtöbb esetben mind az alkatrész-forgalmazás és a számlázás az Inter Cars Hungária Kft-n keresztül központilag történik, így az ügyfél az ország bármely pontján szervizeltet, mindig ugyanattól a cégtől kapja a számlát, a szerviznek pedig azért előnyös a központi rendszer használata, mert a biztosan hozzájut a szerződött időben a pénzéhez és a megrendelővel való kapcsolattartást, probléma megoldást  az Inter Cars MotoIntegrator Flotta (MIFleet) üzletág végzi. Továbbá az alkatrészforgalomból pedig a szerviz piacképes jutalékot kap, így az alkatrészbe sem kell pénzt fektetni.

 

 

Ő.P.: Csak Q-Service csatlakozhat a flottaszervizelési rendszeretekhez?

P.A.: Elsősorban a Q-Service-ekre számítunk, de tudjuk, hogy az ő kapacitásaik is végesek, sokaknál, hosszú előjegyzések vannak, ilyenkor leinformált, ismert szakmai tudású és felszereltséggel bíró  szervizekbe tudjuk irányítani az üzemeltetőt. Ebben az esetben is az Inter Cars Flotta központján keresztül történik az időpont-foglalás és a számlázás.

 

Ő.P.: Mit jelent az MIFleet-rendszer egy Q-Service-nek?

P.A.: Az INTER CARS csoport egyike a legnagyobb autóalkatrész kereskedelmi vállalkozásoknak Európában  – választékában különlegesen magas színvonalon ötvözi az autóalkatrészeket, kenőanyagokat, gumiabroncsokat, kéziszerszámokat és garázsipari berendezéseket. Cégünk nem kizárólag a magas szintű alkatrészellátást biztosítja az MIFleet szolgáltatói pontok számára, hanem mindazt, amire egy profi szerviznek szüksége van ahhoz, hogy a lehető legmagasabb szinten szolgálja ki flottapartnerét!

Az MIFleet szervizeknek az Inter Cars flotta támogatásainak köszönhetően csak a gépjárműjavítással kell foglalkoznia, mivel korszerű ügyviteli rendszer, marketing támogatás, egységes számlázási rendszer lehetősége, autógyártói adatbázisok, folyamatos szakmai képzések, gyors logisztika, marketing áll a szerviz szolgáltatói pontok rendelkezésére és egy központi operátor látja el a kapcsolattartást a flottatulajdonossal.

Ő.P.: A flottás ügyfeleknek miért éri meg Titeket választani, ha szervizelésről van szó?

P.A.: Egyedi, rugalmas, „személyre szabott” megoldásokkal tudunk szolgálni. Az előbb már említett átláthatósággal, megbízhatósággal, költséghatékony megoldásokkal, sok éves műszaki és ügyfélszolgálati tapasztalattal, magas szakmai színvonallal és Q-Service Assistance támogatással állunk partnereink rendelkezésére. Hangsúlyozottan, ezt mindig az ügyfél érdekeinek maximális figyelembevételével tesszük!

 

 

A szervizeknek csak előzetes bevizsgálás után lehet a hálózat tagjává válni, így a kiszolgálás minőségét ez az első szűrő biztosítja. A szerződést kötő partnerek a korábban említetteken túl országos lefedettséget is kaphatnak. A gyári specifikáció alapján történik a járművek karbantartása és javítása, a felhasznált alkatrészek gyári eredeti vagy azzal megegyező minőségűek. Egyedi, rugalmas megoldások, ügyfél centrikusság (figyelmes, udvarias kiszolgálás), rövid várakozási idő és gyorsaság jellemzi szervizpartnereinket, akik szolgáltatási minőségét folyamatos felügyeljük. Csakis gyári normaidő szerinti javításokat számlázunk ki, így az elvégzett munka elszámolása most, és a jövőben is ugyanazon idő szerint történik.

 

Ő.P.: Köszönöm a beszélgetést! Ha az Inter Cars flottaszervizelési rendszerével kapcsolatban bármilyen kérdése felmerült, kedves Olvasó, keresse bátran Piri Andrást az andras.piri@intercars.eu e-mail címen.

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.03.22
Autós üldözés közben, egy vezetői engedéllyel nem rendelkező férfi, rendszám nélküli terepjáróval....
2023.03.22
Németországban a Nio együttműködik az EnBW-vel. A váltóállomások a gyorstöltők mellé vannak....
2023.03.22
A fejlesztéseknek köszönhetően 2022-ben csaknem 1,2 millióan szállítottak kerékpárt vasúton a MÁV-....
2023.03.22
A Wizz Air magyarországi utasszáma a tavalyi több mint 3,7 millióról idén 4,8 millió fölé emelkedik....
2023.03.22
Az izraeli akkumulátorgyártó 2024-re a 100in5 cellák tömeggyártását szorgalmazza, amelyek állítólag....
2023.03.22
A katasztrófavédelem honlapja szerdán, hajnali négy óra előtt néhány perccel arról számolt be, hogy....
2023.03.21
Autóshow-k ünnepelt sztárjai voltak egykor, ma is ragyognak: száz évnyi Audi koncepció ..
2023.03.21
A Geely Auto Group kínai autógyártó rekordbevételt ért el tavaly a tartós chiphiány és a....
2023.03.21
Egy 54 éves motoros halt meg, amikor személyautóval ütközött - írja a police.hu ..
2023.03.21
Az elektromos mobilitás korában is tovább írja kompakt modelljei sikertörténetét a Volkswagen márka....