Ford Tourneo Custom

Ford + LEGO = világrekord-kísérlet

2019.05.31.

A Ford különleges sajtóeseményen mutatta be nagycsaládos kedvezménnyel is megvásárolható modelljeit. Az autókkal azok is megismerkedhetnek, akik a LEGO-lánc építési világrekord kísérlet alkalmából a hétvégén ellátogatnak a KidFest 2019 rendezvényre a Millenáris Parkba.

A Ford hétüléses modelljei bemutatásának apropóját a hétvégén ismét megrendezésre kerülő nagyszabású LEGO-rendezvény, a KidFest 2019 adta. A nagy népszerűségnek örvendő, családoknak szóló program egyik fő támogatója immár ötödik éve a Ford. A Millenáris Parkban a résztvevők ismét részesei lehetnek egy világrekord-kísérletnek, és megismerkedhetnek a Ford teljes 7 üléses portfóliójával.

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a Ford támogatásával, a LEGO® Store Budapest és a Momart Marketing Ügynökség szervezésében megrendezésre kerülő idei KidFest Program keretében egy minden eddiginél hosszabb, minimum 945 méteres, több mint 1 millió LEGO®-kockából álló lánc építése a cél. A rekordhoz minden látogató hozzájárulhat a lánc egy darabjának elkészítésével.

A mostani rendezvénynek az ad különleges apropót, hogy a kormány által bejelentett családvédelmi intézkedések keretében a hétszemélyes autókra nagycsaládos kedvezményt vezetnek be június 1-től. Ezért döntött úgy a Ford, hogy az idei KidFesten a hétüléses modellpalettát fogja prezentálni a nagyközönségnek.

Sashegyi Zsolt, a LEGO® Store Budapest marketing igazgatója elmondta: cégük számára nagyon fontos, hogy a Ford a KidFest egyik fő támogatója, és sikerült megtalálni azt a közös pontot, ami a márkát egy ilyen rendezvénnyel összeköti. “Immár a harmadik világrekordot fogjuk közösen felállítani. Az első egy hatalmas LEGO-torony volt a Bazilika előtt. Tavaly megépítettünk egy több mint 300 méter hosszú kígyót LEGO-elemekből. Idén úgy gondoltuk, köbre emeljük az egészet és közel ezer méterig jutunk el egy LEGO-lánccal” - mondta Sashegyi Zsolt. Hozzátette: több mint 1 millió LEGO-kockát szeretnének a családokkal, gyerekekkel és a rajongókkal összehozni. “Lehet, hogy elérjük az 1000 métert is, de a 950-et biztosan. A kígyóhoz 4-5 raklapnyi LEGO-ra és valószínűleg két nap intenzív építésre lesz szükség. Egy láncszem majdnem 30 LEGO-kockából áll. Azt szeretnénk, hogy a gyerekek 3-4 láncszemet vállaljanak magukra a világrekordból” - mondta a LEGO® Store Budapest marketing igazgatója.

A sajtóesemény vendége volt Dr. Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, 3 gyerekes édesapa, a Ford márkanagykövete, aki a hétköznapokban egy Ford Mustang Bullitt-tal közlekedik, de a hétvégén a családdal egy vadonatúj, tűzpiros Ford Galaxyval utaznak.

“A Mustang nálam régi szerelem, hisz ahogy sokan tudják, a garázsomban 2012 óta ott áll egy eredeti 65-ös évjáratú oldtimer Mustang. Nagy megtiszteltetés volt, mikor 2016-ban a Ford felkért, hogy legyek a legendás Mustang magyarországi márkanagykövete, és azóta már ez a 4. Mustang, amivel nap mint nap járok. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nekem a “hétvégi autó” a mindennapi kocsim, és a hétvégén jutok oda, hogy beüljek a családi autóba. A Mustang minden percét élvezem, de kétségtelen, hogy a családdal, 3 gyerekkel és a kutyánkkal a Ford Galaxy – amely már második éve van nálunk – sokkal kényelmesebb, még nekem is tartogatott pozitív meglepetéseket”. Rengeteg extrával rendelkezik, a formavilága is nagyon tetszik nekünk. A piros szín pedig ideális döntésnek tűnik. A két és fél éves kislányom már messziről észreveszi. A Galaxy és a Mustang szavakat már jól ismeri" - mondta el Kiss Gergely.

Hozzátette: "Gyerekkoromban a vízilabdán kívül két nagy mániám volt: a Mustang és a LEGO. Most a kettő az egyben itt van nekem. Ezért közel 40 centi lánc megépítésével én is hozzájárultam a világrekordhoz”

Az első láncszemek az újságírók segítségével már szerdán elkészültek, vasárnap délutánra pedig várhatóan egy majd 1 kilométeres LEGO-lánc foglalja majd el a Millenáris Park nagy részét. A vállalkozó kedvű résztvevők 27 darab 4 x 2 es klasszikus LEGO-kocka összeépítésével készített gyűrűkből rakhatják össze a láncot.

A sajtórendezvényen elhangzott: a Ford nagycsaládos kedvezménnyel is megvásárolható, úgynevezett 7 üléses portfóliójában egyaránt helyet kap a sportos egyterű S-Max/ Galaxy páros, a praktikus Tourneo Connect és a tágas, akár 9 üléses Tourneo Custom kisbusz is.

S-Max / Galaxy

2016-ban az új S-MAX / Galaxy párosban-ban debütált az európai piacon a Ford Adaptív Kormányzása. A modellek alacsonyabb CO₂- kibocsátásáról és kategória első menetdinamikájáról egy 1,5 literes, 165 lőerős EcoBoost benzinmotor és egy továbbfejlesztett 2,0 literes TDCi dízel erőforrás gondoskodik, mely lehet 150, 190 vagy 240 lóerős is.

A szegmensben elsőként kínált, egyetlen gombnyomásra felállítható harmadik üléssornak köszönhetően a családok könnyen válthatnak a hétüléses utastér és a tágas csomagtér között, s a vezető munkáját olyan fejlett technológiák segítik, mint az Intelligens Sebességhatároló, a Gyalogosészlelővel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető Rendszer és az Osztott Első Kamera.

A kifinomult motortechnika – köztük a Ford új, 240 lóerős 2,0 literes TDCi Bi-turbo dízel – alkalmazásának köszönhetően a CO₂-kibocsátás akár 24 százalékkal csökkent. A Ford először az S-Max és Galaxy modellhez kínált Intelligens Összkerékhajtást (AWD), ami észrevétlenül kapcsol az elsőkerékhajtás és az összkerékhajtás között, automatikusan javítva az autó úttartását és tapadását.

Ugyancsak ebben a modellpárosban mutatkozott be a Dinamikus LED Fényszóró a Vakításmentes Távfény funkcióval, és a szegmensben elsőként elérhető Ütközés Előtti Asszisztens.

Az S-MAX /Galaxy kabinjában 32 különféle üléskombináció alakítható ki, és az autó a szegmensben elsőként kínál Easy-Fold ülésrendszert a második és a harmadik üléssorokban.

A karcsú és sportos külső dizájnhoz a “Dinamikus Szentély” filozófiája szerint megformált utastér tartozik a szegmens első Ford Multikontúr Üléseivel az első üléssorban, és saját klímavezérléssel a hátul ülők számára.

Az autó komfortját még magasabb szintre emeli a SYNC3 hangvezérlésű csatlakozási rendszer, a kézhasználat nélkül nyitható csomagtérajtó, valamint a kategória legjobb tárolóhelyei.

Tourneo Connect

A Ford azoknak a családoknak kínálja az új Tourneo Connectet, akik megfizethető árú, de tágas, sokoldalú és modern technológiájú autót keresnek. A Ford újra megalkotott egy kisbuszt azoknak a családoknak, akik szeretik az aktív hétköznapokat

Az öt- vagy hétszemélyes, áruszállításra is könnyen átalakítható, sokoldalúan variálható és könnyen vezethető Ford Tourneo Connect kínálatában most vadonatúj benzin- és dízelmotorok jelentek meg, nem beszélve egy sor vezetősegítő technológiáról, amelyek közt az alapáras Automatikus Vészfékezési rendszer is szerepel. Ez a funkció a Gyalogosészleléssel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető rendszer része, ami egyedülálló ajánlatnak számít a szegmensben.

A Tourneo Connectből az oldalsó tolóajtóknak köszönhetően könnyű a ki- és beszállás, egyszerűen variálható az ülésrendszere és a raktere, vagyis kényelmes megoldásokat kínál a családi élethez, az új hobbik felfedezéséhez és az üzlethez egyaránt.

Rengeteg modern technológia

Az új Tourneo Connectben számos új vezetősegítő technológia működik, köztük az alapáron kínált Automatikus Vészfékezés. Ez a funkció a szegmensben egyedülálló ajánlatnak számító Gyalogosészleléssel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető rendszer része, ami segít elkerülni az ütközést más járművekkel és azokkal a gyalogosokkal, amelyek keresztezhetik az autó nyomvonalát. Opcióként Adaptív Sebességtartó Automatika is rendelhető, ami megkönnyíti az autópálya-menetet, automatikusan lelassítva az autót, ha a radar azt érzékeli, hogy a Ford előtt haladó jármű lassít. A Keresztirányú Forgalomfigyelővel kiegészített Holttérfigyelő rendszer radarral figyeli a környező járműveket, és jelez a vezetőnek, ha oldalról, az általa nem belátható területről egy másik jármű közelít.

A Sávtartó rendszer a kormánykerék rezgetésével jelzi, ha az autó kezd kisodródni a sávból, és kiegészítő kormányzási nyomatékkal segít visszatérni az eredeti nyomvonalra, a forgalmi sáv közepére.

Aktív életstílushoz tervezve

A kétféle tengelytávolsággal, öt-, illetve hétüléses változatban és háromféle felszereltséggel (Trend, Limited és Sport) megrendelhető Tourneo Connect minden vásárlói igénynek megfelel. A sokoldalúan variálható kocsibelső tágas rakteret rejt. A ki- és beszállást, illetve a rakodást két oldalsó tolóajtó segíti, és a tetősínekre sokféle rögzítő rendszer szerelhető a kerékpárok, kajakok, szörfdeszkák vagy csomagok szállításához.

Újdonságok a motorháztető alatt

Az új motorkínálat bevezetésével a vásárlók a legmodernebb erőforrások közül választhatnak. Az új, 2019-es Tourneo Connect vadonatúj, 1,5 literes EcoBlue® dízelmotorjának tervezett országúti üzemanyag-fogyasztása 7,8 l/100 km. A dízelmotorhoz egy vadonatúj fejlesztésű, 8 fokozatú automata sebességváltó csatlakozik.

Tourneo Custom 8/9 személyes kisbusz

A Ford tovább fejleszti a Ford Tourneo Custom személyszállítót, 2019 közepétől bevezetve a modell kínálatában egy üzemanyag-takarékos 2,0 literes EcoBlue dízelmotort, egy innovatív, új EcoBlue Hybrid hajtásláncot, valamint olyan kifinomult vezetéssegítő technológiákat, mint az Aktív Parkolóasszisztens.

Az autó üzemanyag-fogyasztását – és ezzel együtt üzemeltetési költségét – akár 6 százalékkal* is csökkenti a Ford fejlett, 2,0 literes EcoBlue dízelének új, 185 lóerős változata, amely magasabb teljesítményével és 415 Nm forgatónyomatékával sokkal élénkebben mozgatja majd az akár kilenc személlyel és csomagjaikkal megterhelt járművet.

A felfrissített Tourneo Custom lesz a kategória első modellje, amely 48 voltos mild hibrid technológiával is megrendelhető, tovább csökkentve ezzel az autó üzemanyag-költségeit. Az új EcoBlue Hybrid változat várhatóan további 3 százalékkal fogyaszt majd kevesebbet (WLTP mérés szerint), és előnyei különösen az araszoló városi forgalomban mutatkoznak meg.

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.06.17
A világ autóiparának és autófejlesztésének egyik emblematikus alakja, Wolfgang Reizle nyilvánította....
2021.06.17
„Felvillanyozva” juthatnak el Budapesten, a foci-Eb hivatalos szurkolói zónájába azok a....
2021.06.17
Kénytelenek voltak betörni a tűző napon parkoló autó egyik ablakát - írja a police.hu   ..
2021.06.17
A szeptemberi IAA koncepciójáról még nem döntöttek végleg, de a látogatóknak valószínűleg FFP2-es....
2021.06.17
A pandémia szorítása után sokan indulnak útnak nyaralni autóval Európa különböző országaiba. A....
2021.06.17
Nagy szabású közös projektet indít a Japán Űrkutatási Ügynökség (Japan Aerospace Exploration Agency....
2021.06.17
Egy részlegesen kiépített, használaton kívüli vasúti átjárón teherautóval próbált meg áthajtani az....
2021.06.17
Akkora az érdeklődés a Lamborghini sportautói iránt, hogy az idei kapacitások gyakorlatilag majdnem....
2021.06.17
A Jaguar Land Rover az új Land Rover Defenderre épülő, hidrogénüzemű (hydrogen fuel cell electric....
2021.06.17
„Úgy közlekedj, mintha a számodra legfontosabbak lennének körülötted!” Az Autós Nagykoalíció....