Range Rover

Genfben tartja világpremierjét a Range Rover SV Coupé

2018.01.25.

A Land Rover a mai napon bejelentette, hogy hamarosan bevezeti a világ első felső kategóriás szabadidő-kupéját. Az új Range Rover SV Coupé a Range Rover modellkínálatának izgalmas megjelenésű, kifinomult, kívánatos új tagjaként csábító formatervvel és kiemelkedően kifinomult belső kialakítással lép színre.

„A Range Rover SV Coupé magával ragadó formaterve páratlan kifinomultságot és kompromisszumot nem ismerő igényességet vonultat fel, a karosszéria lélegzetelállító arányaitól a szépséges kidolgozású, fényűző belső térig.” mondta Gerry McGovern, a Land Rover formatervezésért felelős igazgatója. „Ez a jármű érzelmi húrokat pendít meg a szemlélőben.”

Az SV Coupé a Range Rover családfája előtt tiszteleg; drámai hatású, kétajtós sziluettje a márka egyedülálló hagyományait ünnepli – a Range Rover 1970-ben kétajtós modellként mutatkozott be –, ugyanakkor minden ízében modern.

A mai napon közzétett, belső teret ábrázoló felvétel jól érzékelteti, hogyan értek el páratlan hatást a tervezők a tradicionális kézműves megmunkálás és a legmodernebb technológiák párosításával. A lenyűgöző megjelenésű, tapintásra is kivételes élményt ígérő környezet olyan könnyed, világos és modern tér, amelynek kialakítása során a legapróbb részletekre is ügyeltek.

A Land Rover Design és a Special Vehicle Operations által közösen megálmodott Range Rover SV Coupét kézzel gyártják az SV műszaki központban, az Egyesült Királyságbeli Warwickshire-ben található Ryton-on-Dunsmore-ban. A globális forgalmazásra szánt autóból mindössze 999 példány készül.

„Csaknem ötven évvel ezelőtt, a Range Rover bevezetésével a Land Rover megteremtette a luxus-szabadidőjárművek piacát.” mondta John Edwards, a Jaguar Land Rover Special Operations ügyvezető igazgatója. „Az új Range Rover SV Coupé a páratlan fényűzés és az exkluzivitás csábító kombinációját kínálja ügyfeleinknek. A Land Rover fennállásának 70. évét ünneplő, különleges modell Genfi Autószalonra időzített világpremierje kulcsfontosságú pillanat lesz a Land Rover, a Range Rover modellcsalád és a Special Vehicle Operations számára egyaránt.”

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.29
Az elmúlt években hatalmas változáson ment keresztül a gyári első szerelés (original equipment, OE....
2024.05.29
Két kerékpáros ütközött össze Debrecenben, egyikőjük súlyos sérüléseket szenvedett. ..
2024.05.29
Befejeződött a Hungaroringen zajló munkálatok első üteme, amely során látványos változáson esett át....
2024.05.29
Megint jön egy újabb szezon, kétkerékre pattan a magyar! De jó is lenne, viszont nem eszik ilyen....
2024.05.29
A retró járművek rajongói 2024. június 1-jén és 2-án az ötvenéves V63-as Gigant villanymozdony....
2024.05.29
Visszatérnek az étkezőkocsik a Balaton InterCitykbe. Idén május 25-től – egészen a szezon végéig –....
2024.05.29
Nem megnyugtatóak a keddi közlekedési baleseti statisztikák, amelyeket az Országos Rendőr-....
2024.05.29
A magyarázat már-már banális, mégis kevesen tudják a választ.   ..
2024.05.28
Áprilisban a DataHouse adatai szerint mintegy 80 900 személygépkocsi cserélt gazdát, 21 százalékkal....
2024.05.28
Múzeumi darabokat idéző klasszikus műveket mutatnak be a Mester tanítványai. ..