Google

A Google-lel szövetkeznek az autógyártók

2014.01.13.

Az Audi, a General Motors, a Honda és a Hyundai közösen összefogott a Google-lel és az Nvidiával, hogy elősegítsék az Android operációs rendszer autókba telepítését.


A Las Vegas-i Szórakoztató Elektronikai Kiállításon (CES) jelentették be, hogy a négy autógyártó a két elektronikai céggel közösen megalapította az Open Automotive Alliance (OAA)-ot. A nyitott szövetség fő célja, hogy egy új, Android-alapú, nyílt operációs rendszert alkosson meg a jövő autói számára, és, hogy felgyorsítsa az internettel és más járművekkel teljesen összekapcsolt autók fejlesztését. Pár hete már megírtuk, hogy az Audi és a Google összefogást tervez, azóta azonban az is kiderült, hogy a General Motors, a Hyundai-Kia és aHonda is benne lesz a szövetségben.

Az OAA olyan, bárki számára elérhető platformot szeretne létrehozni, amely elősegítené a színvonalas, innovatív autós applikációk létrehozását, emellett olyanokét is, amelyek az autót biztonságosabbá és még inkább felhasználóbaráttá tennék. Továbbá az is a célok között szerepel, hogy az autók fedélzeti elektronikáját gyakrabban és könnyebben lehessen frissíteni.

Ha ugyanaz a szoftver futna minden autóban, az nagyban megkönnyítené a szoftverfejlesztők munkáját is. Nagyon hasonlít ez a megközelítés ahhoz, ami a mobiltelefonok világában évekkel ezelőtt ahhoz vezetett, hogy az Android lett a legelterjedtebb platform.

“Egy több képernyős világban a többféle eszközünk közötti váltásnak könnyűnek és zökkenőmentesnek kell lennie. A közös platformok lehetővé teszik az szinkronizált felhasználói élményt a mobil, tablet, PC vagy egyéb eszközök között. Így a szükséges információkat a megfelelő időben kapjuk meg, függetlenül attól, hogy melyik eszközt használjuk éppen. Van viszont egy eszköz, ami még mindig nincs összekapcsolva a többivel, ez pedig az autó” - nyilatkozta Patrick Brady, az Android mérnöki igazgatója.

„Az, hogy szövetségre léptünk a Google-lel és az OAA-val egy olyan rendszer előkészítése érdekében, amely megjelenhet a járműveinkben és könnyen kapcsolatot létesíthet a mobil eszközökkel, elősegíti azon küldetésünket, hogy a járműveinket bevonjuk az ügyfeleink digitális életébe, és, hogy a digitális életüket behozzuk a járműveinkbe” - mondta Mary Chan, a General Motors Connected Consumer szervezeti egységének igazgatója.

A tervek szerint 2014 végén jelenhetnek meg az első, integrált Android rendszert futtató autók. Természetesen az OAA a Volkswagen-csoportot képviselő Audin, a General Motorson, a Hondán és a Hyundai-on kívül más autógyártókat is meghívott, hogy csatlakozzanak a szövetséghez. Az OAA céljainak leírása és további részletek elolvashatóak a szervezet hivatalos oldalán.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.08.15
Egy 81 éves ukrán férfi feküdt az A 25-ös osztrák autópálya két oldalát elválasztó füves sávján....
2020.08.15
„Ne ingereljétek a franciákat és óvakodjatok a görögöktől! Ők a leghajlamosabbak arra, hogy a volán....
2020.08.15
Óriási felháborodást okoztak Bécsben a kíváncsiskodók. Egy férfi életéért küzdöttek a mentők,....
2020.08.14
A bajor prémiumgyártó közútra viszi München külvárosában a prémium középkategória első ötajtós....
2020.08.14
Licensz már van, csak tankra várnak. ..
2020.08.14
A Tesla vezetési asszisztens rendszerét gyakran kritizálták a múltban és bírálják jelenleg is, de....
2020.08.14
Marko Ivic Horvátországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.08.14
Accrai (Ghána) összeszerelő üzemének hivatalos megnyitójával a Volkswagen tovább bővíti jelenlétét....
2020.08.14
Baleset miatt nagy a torlódás az M7-esen a Balaton felé - közölte az Útinform péntek délután a....
2020.08.14
A következő tíz év alatt a városi buszállomány fele cserélhető le kormányzati és európai uniós....