Google

A Google-lel szövetkeznek az autógyártók

2014.01.13.

Az Audi, a General Motors, a Honda és a Hyundai közösen összefogott a Google-lel és az Nvidiával, hogy elősegítsék az Android operációs rendszer autókba telepítését.


A Las Vegas-i Szórakoztató Elektronikai Kiállításon (CES) jelentették be, hogy a négy autógyártó a két elektronikai céggel közösen megalapította az Open Automotive Alliance (OAA)-ot. A nyitott szövetség fő célja, hogy egy új, Android-alapú, nyílt operációs rendszert alkosson meg a jövő autói számára, és, hogy felgyorsítsa az internettel és más járművekkel teljesen összekapcsolt autók fejlesztését. Pár hete már megírtuk, hogy az Audi és a Google összefogást tervez, azóta azonban az is kiderült, hogy a General Motors, a Hyundai-Kia és aHonda is benne lesz a szövetségben.

Az OAA olyan, bárki számára elérhető platformot szeretne létrehozni, amely elősegítené a színvonalas, innovatív autós applikációk létrehozását, emellett olyanokét is, amelyek az autót biztonságosabbá és még inkább felhasználóbaráttá tennék. Továbbá az is a célok között szerepel, hogy az autók fedélzeti elektronikáját gyakrabban és könnyebben lehessen frissíteni.

Ha ugyanaz a szoftver futna minden autóban, az nagyban megkönnyítené a szoftverfejlesztők munkáját is. Nagyon hasonlít ez a megközelítés ahhoz, ami a mobiltelefonok világában évekkel ezelőtt ahhoz vezetett, hogy az Android lett a legelterjedtebb platform.

“Egy több képernyős világban a többféle eszközünk közötti váltásnak könnyűnek és zökkenőmentesnek kell lennie. A közös platformok lehetővé teszik az szinkronizált felhasználói élményt a mobil, tablet, PC vagy egyéb eszközök között. Így a szükséges információkat a megfelelő időben kapjuk meg, függetlenül attól, hogy melyik eszközt használjuk éppen. Van viszont egy eszköz, ami még mindig nincs összekapcsolva a többivel, ez pedig az autó” - nyilatkozta Patrick Brady, az Android mérnöki igazgatója.

„Az, hogy szövetségre léptünk a Google-lel és az OAA-val egy olyan rendszer előkészítése érdekében, amely megjelenhet a járműveinkben és könnyen kapcsolatot létesíthet a mobil eszközökkel, elősegíti azon küldetésünket, hogy a járműveinket bevonjuk az ügyfeleink digitális életébe, és, hogy a digitális életüket behozzuk a járműveinkbe” - mondta Mary Chan, a General Motors Connected Consumer szervezeti egységének igazgatója.

A tervek szerint 2014 végén jelenhetnek meg az első, integrált Android rendszert futtató autók. Természetesen az OAA a Volkswagen-csoportot képviselő Audin, a General Motorson, a Hondán és a Hyundai-on kívül más autógyártókat is meghívott, hogy csatlakozzanak a szövetséghez. Az OAA céljainak leírása és további részletek elolvashatóak a szervezet hivatalos oldalán.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.16
Ötven vadonatúj csuklós dízelautóbuszból álló flotta érkezik jövőre a fővárosba. A modern,....
2024.06.16
A Monacói Nagydíjon leleplezett Purespeed Speedster a limitált szériás, exkluzív Mythos sorozat....
2024.06.16
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Gyógymód. ..
2024.06.16
A Legfelsőbb Bíróság új ítélete: a részegség „ránézésre” is megállapítható. ..
2024.06.16
Egy évvel a centenáriumi győzelem után a Ferrari megismételte a bravúrt a Le Mans-i 24 órás....
2024.06.16
Ambivalens érzéseket támaszt bennem használttesztünk mai főszereplője, hiszen még annyira fiatal,....
2024.06.16
Egy európai központú, globális piaci elemző szervezet összeállította a legjobb fiatal használt....
2024.06.16
Már csak egy hét és újra eljön a Múzeumok Éjszakája, június 22-én az ország számos pontján várják....
2024.06.16
Súlyos közlekedési baleset történt vasárnap kora délután az Országos Katasztrófavédelmi....
2024.06.16
A dél-karolinai Charleston melletti gyárban megkezdődött a Volvo új elektromos zászlóshajó SUV-ja....