statisztika

Gyorsan regenerálódott az autóhitelezési kedv az USA-ban

2015.11.06.

A gazdasági válság úgy tűnik, sokaknak már csak rossz emlék a tengerentúlon. Ennek csalhatatlan jele, hogy az Egyesült Államokban újra virágkorát éri az autóhitelezés, hiszen – az Experian autóhiteleket tanulmányozó jelentése szerint – 2015. harmadik negyedévében minden idők legmagasabb összegét hitelezték be az autóvásárlók.

968 milliárd dollár – ennyit „kértek kölcsön” összesen régi és új jármű vásárlásokra, ami mindenképpen egy fajta optimizmust (vagy óvatlanságot?) feltételez az amerikai vásárlók részéről.

Melinda Zabritski, az Automotive Experian vezetője szerint a jelenség okát abban kell keresni, hogy nemcsak az autóvásárlási kedv szárnyal és a járműárak emelkedtek, hanem a vásárlók újra előnyben részesítik a hiteleket a készpénzes fizetéssel és a saját tőkéből való finanszírozással szemben.

Októberben az amerikai újautó-eladások 5,8 százalékkal nőttek az Autodata adatai szerint. Ez azt jelenti, hogy ha nem csökken a vásárlási kedv november-decemberben, akkor az USA autópiacán ez év végére rekordmennyiségű, 17,46 millió darab gépjármű lelhet új gazdára.

Az optimizmus nem csak a vevők részéről tapasztalható, ugyanis a finanszírozó cégek a szóban forgó hitelek 61,3 százalékát prime és superprime, azaz elsődleges hitel kategóriába sorolták. Ez azt jelenti, hogy a vevők hitelképességét rendkívül kedvezően ítélték meg, ami együtt jár a szintén nagyon kedvező és a vevő lehetőségeihez alkalmazkodó részletekkel és fizetési ütemezéssel.

Melinda Zabritski nem osztja azon elemzők véleményét, akik a turbófokozatra kapcsolt autópiaccal kapcsolatban kongatják a vészharangot, és arra figyelmeztetnek, hogy a magas kockázatú hitelek miatt újra „ki fog pukkadni a buborék”. Rámutatott továbbá arra, hogy még mindig nagyon alacsony a bedőlt autóhitelesek száma, és a késve fizetők aránya is csökkent az előző év azonos időszakához képest.

Forrás: yahoo.com

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.11.29
A napokban ítélték oda az és Év Pickupja 2022/2023 díjat a Toyota legendás pickupja a Hilux....
2021.11.29
A hazai taxitársaságok közül elsőként a Főtaxinál érhető el a robotdiszpécser szolgáltatás, amelyet....
2021.11.29
A számos tagadás ellenére úgy tűnik, Herbert Diess vezéeigazgató nem ül olyan szilárdan a....
2021.11.28
Két autó ütközött össze a 19-es kilométernél, Budapest belterületén - írja a police.hu ..
2021.11.28
Időutazás egy különleges géppel egy történelmi terepen. ..
2021.11.28
Vasárnap délután szomorú hírt közölt a Williams-istálló: életének 79. évében elhunyt az alakulatot....
2021.11.28
Az Audi igazgatótanácsának tagja, Hildegard Wortmann még öt évig felel majd a marketing- és....
2021.11.28
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Köd. ..
2021.11.28
November 29-én hajnalban indul a Hódmezővásárhely-Szeged tram-train, a villamosvasúton április....
2021.11.28
Sivatagi tájon és az Északi-sarkkörön belül teszteli a Cadillac az első elektromos crossoverét. A....