modellek

Hajómodellt nyaralásra

2014.07.14.

A német LRP cég már régi játékos a modellgyártók között. Hosszú éveken keresztül főleg autómodellekhez fejlesztettek és gyártottak jobbnál jobb kiegészítőket. Az utóbbi években a modellezés többi területére is bemerészkedtek. Legújabb termékeik között két elektromos hajómodellt találhatunk.

Deep Blue One

A kisebb méretű hajó, a kb 30cm hosszúságú Deep Blue One.

A távirányítója egy 2 csatornás pisztoly formájú készülék. A rajta lévő kormánykerékkel lehet kormányozni a hajót. A gázkarral mozgathatjuk előre és hátra a modellt. Természetesen mindkét funkció az egész finom mozgástól a teljes kitérésig finoman szabályozható.

A rendszer a modellezésben igen elterjedt 27Mhz frekvencián üzemel 

A modell gyárilag teljesen össze van szerelve. A meghajtásáról egy kisméretű elektromos motor gondoskodik. A motor egy tengelyen keresztül forgatja a meg a kétágú, műanyag hajócsavart.

A hajó áramellátását egy 650mAh kapacitású, 7.2Vos NiMh akku biztosítja. Természetesen ezt is a csomagban adják a modellhez a hozzávaló akkutöltővel együtt.

A két modell külsőre szinte teljesen azonos, csak a méretük és a rajtuk lévő felirat segít a megkülönböztetésben. A távirányítójuk is teljesen egyforma. Természetesen a 450-es a nagyobb mérete miatt nagyobb motort és nagyobb kapacitású akkut kapott.

A nagyobb hajó, a kb. 45cm hosszúságú Deep Blue 450

Teljesítményben a két hajó között nincsen különbség. A végsebességük szinte egyforma. A vízben mindkettő elemében érzi magát. Gázadásra szépen gyorsulnak és jó kialakításuknak köszönhetően pár másodperc alatt kiemelkednek a víz fölé, innentől meglódulnak és a méreteikhez képes igen látványos sebességgel tudnak haladni.

A nagyobb sebességnél történő hirtelen kormánymozdulatokra hevesen reagálnak és ilyenkor jelentősen lelassulnak. Szerencsére az ismételt felgyorsuláshoz csak néhány másodperc szükséges.

Viszonylag kis méretük miatt egyik típus sem szereti a hullámzó vízfelületet. A hullámokon bukdácsolva haladnak és nem is tudnak rendesen felgyorsulni. Mindkét hajó teste úgy lett kialakítva, hogy sima vízen nagyon nehezen lehet őket felborítani.

A gyártó gondolt a gyerekekre is. Mindkét hajóba olyan elektronikát építettek be, ami csak akkor engedi működni a modelleket, ha azok a vízben vannak. Ezzel elkerülhető, hogy a kézben fogott modell hajócsavarja sérülést okozzon. 

Kedvező áruknak és könnyű kezelhetőségüknek köszönhetően mindkét típus jó szórakozást nyújthat és elengedhetetlen kiegészítői lehetnek egy vízparti nyaralásnak. Bővebb információk a www.modell.hu oldalon.

Szerző: Rudolf Antal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.07.07
Két új, elképesztően menő, divatos, cuki versenyzővel bővül a villanyautók egyre népesebb szegmense....
2020.07.07
Egy autós a 84-es számú főúton, Duka térségében kezdett az előtte haladó járművek előzésébe,....
2020.07.07
Hétfőn harmadszor is megműtötték a sienai kórházban a korábbi autóversenyzőt, paralimpiai bajnokot....
2020.07.07
Yefim Gammer Izraelből küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.07.07
A 100%-ban elektromos DS 3 CROSSBACK E-TENSE és a DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4  modelleknek....
2020.07.07
A Scuderia az előzetesen tervezettnél korábban igyekszik bevetni a versenyautó fejlesztéseit,....
2020.07.07
A délnyugat-kínai Kujcsou tartományban kedden történt balesetben legkevesebb 21 ember halt meg -....
2020.07.07
Különösen Európában és Amerikában volt nagy a visszaesés, Ázsiában viszont sikerült növelni az....
2020.07.07
Az orosz állam felső vezetésének tagjai manapság már minden megjelenésük alkalmával Aurus márkájú....
2020.07.07
Több jármű előzésébe kezdett egy sofőr a 84-es számú főúton, amikor vele szemben több autó is....