Mercedes

Hamilton vette meg az első kecskeméti Mercedes CLA kombit

2015.07.26.

A kétszeres Forma-1-es világbajnok 28 millió forintot fizetett az autóért egy árverésen Budapesten, a pénz a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálathoz kerül.


Kép: Gordon Eszter

Idén februárban a Mercedes felajánlotta a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak az első Kecskeméten legördülő CLA Shooting Brake-et. „A Magyar Nagydíj előtti budapesti jótékonysági esten jelen volt Lewis Hamilton is” - számolt be Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke az Inforádiónak. A licitálás végén a kétszeres világbajnok Lewis Hamilton 28 millió forintért vette meg a kecskeméti gyár által felajánlott Mercedest, a Michael Schumachertől három éve ajándékba kapott overáll pedig 3 millió forintért kelt el. 

„Szépen mentek fel az árak, és 20 millió forint körül - amikor már kétmillióval többet ajánlottak az árverezők, mint amennyit az autó ér, lehetett látni, hogy lelassul az árverezés. Legnagyobb meglepetésünkre Lewis Hamilton kért magának egy tárcsát, és feltette azt 22 millió forintnál. Ezen nagyon meglepődtünk, de azt gondoltuk, hogy ezzel csak az árverésnek szeretne egy kis lendületet adni” - mondta a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke.

„Mások is tovább licitáltak, viszont Lewis Hamilton 24 millió forintnál is feltette a tárcsát, majd 26, végül 28 millió forintnál is. Utólag elmondta, hogy csak azért akarta megvásárolni az autót, hogy szervezetünknek segítsen. Azt mondta, hogy egy bal oldali kormánnyal nem nagyon tud mit kezdeni Angliában, de nagy a család, valakinek majd elajándékozza” - folytatta Edvi.

„Hamilton azt mondta, nagyon örül, hogy így tudott segíteni a szervezetünknek. Kérte, hogy írjam meg majd néhány hét múlva, hogy a 28 millió forintot mire fordítjuk. Az összeget az egészségügyi programunkra, műtéti, orvosi kezelésekre használjuk fel” - tette hozzá az elnök. „A Mercedesszel régi az ilyen fajta együttműködésünk. Három évvel ezelőtt Michael Schumacher volt a vendégünk a fóti intézetünkben, ahol másfél órán keresztül beszélgetett a gyerekekkel, majd nekünk ajándékozta az egyik overallját, amit alá is írt. Most ezt is elvittük az árverésre, amelyet 3 millió forintért vettek meg” – fejezte be.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.22
Saját gyártmányú humanoid robotokat használ majd a jövő évtől az üzemeiben a Tesla, kezdetben kis....
2024.07.22
Meglepően más arcát mutatta villanyosként a Hyundai Kona, mint hibridként. Szegmense legjobban....
2024.07.22
A holland környezetvédelmi és közlekedési felügyelet ellenőrei lefoglaltak 3500, Kínából importált....
2024.07.22
Csakhamar reagálnak a kínai autógyártók az EU által jóváhagyott 37,6%-os új vámra, de....
2024.07.22
Két autóbusz ütközött össze hétfő délután Miskolcon - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei....
2024.07.22
A világ legnagyobb és legdinamikusabb piacán októberben újabb, korábban sosem látott modellek....
2024.07.22
Mosonszolnok határában történt a baleset – írta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. ..
2024.07.22
Pénteken ideiglenes menetrend szerint újraindul a Gemenci Állami Erdei Vasút. Pörböly és....
2024.07.22
Az iparág meghatározó szereplője, a RoboSense által fejlesztett, új generációs LiDAR szenzorokat....
2024.07.22
Kalle Rovanperä domináns rajt-cél győzelmet aratott a vb-naptárba első alkalommal bekerült Lett-....