Hankook

Hankook: Rácalmáson gyártott gumiabroncsokkal szerelik a Mercedest

2013.09.11.

A Hankook gumiabroncsgyárat választotta a Daimler AG az új Mercedes-Benz E-osztály eredeti gyári felszerelésű abroncsok beszállítójaként, az autó a gumiabroncsait kizárólag a vállalat magyarországi, rácalmási gyárában állítják elő - közölte a Hankook Tire Magyarország az MTI-vel.

A nemrégiben modellfrissítésen átesett, vadonatúj  Mercedes-Benz S-osztályos luxuslimuzin után ez a nagy presztízsű  stuttgarti márka második olyan modellje, amely Hankook abroncsokon  gurul ki a gyárból.
   

A közlemény idézi Lee Sang Ilt, a Hankook Tire Magyarország Kft.  ügyvezető igazgatóját, aki elmondta: nem csupán a Hankook márkának  komoly elismerés, hanem a magyarországi gyáregységnek, valamint az  itt dolgozó munkaerőnek is, hogy a rácalmási gyár az egyetlen,  ahonnan a Mercedes-Benz E-osztály modelljei számára gyári szerelésű  abroncsot szállítanak. Hozzátette: olyan abroncsot fejlesztettek ki,  amely megfelel a Mercedes-Benz mérnökei által meghatározott  rendkívül magas követelményeknek a biztonság, a kényelem és a  dinamikus vezethetőség tekintetében, miközben a gördülési ellenállás  terén is szigorú elvárásoknak tesz eleget.
   

A Hankook Tire, a forgalma alapján a világ hetedik legnagyobb  abroncsgyártója már szállít gyárilag felszerelt abroncsokat a német  BMW és az Audi autógyáraknak, valamint a japán Toyota Motor Corp. és  a Nissan Motor Co. autógyáraknak.
   

A Hankook Tire évi 94 millió gumiabroncsot gyárt és termékeit  180 országban értékesíti. A cég világszinten több mint húszezer  alkalmazottat foglalkoztat, közülük Magyarországon több mint  kétezret. A rácalmási gyár 550 millió eurós befektetésből 2007  júliusban kezdte meg működését, és évente 12 milliónál is több  gumiabroncsot gyárt személygépkocsik, SUV-ok (sport utility vehicle,  azaz úgynevezett városi terepjáró), és könnyű tehergépkocsik  számára. A jelenleg folyamatban lévő harmadik beruházási ütem  2014/15-ös befejezését követően a magyar gyár éves gyártókapacitása 17 millióra fog növekedni. A rácalmási gyár közvetlenül szállít  abroncsokat a Volkswagen, a Hyundai és a KIA európai gyáraiba.

MTI

MTI

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.20
A HangZóna mai vendége Rusznák András igazságügyi járműszakértő. ..
2024.06.20
A Múzeumok éjszakáján, szombaton nyílik meg a Földalatti Vasúti Múzeum új kiállítása, amely a 150....
2024.06.20
1999-ben történelmet írt a BMW V12 LMR, ami két Le Mans korszak között tudta megnyerni a 24 órás....
2024.06.20
Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma májusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai....
2024.06.20
A Le Mans-i 24 órás versenyen debütált a Michelin bemutatja levegő nélküli holdjárókerekének....
2024.06.20
Május végén rendezték meg a szlovákiai Svidnikben az idei Big Rocket Cup-ot, melyre a Szegedi....
2024.06.20
A Miskolci Egyetem (ME) és a CATL Debrecen együttműködési megállapodást kötött, amely szerint a....
2024.06.20
Dubaj rendőrsége ezen a héten avatta fel a Tesla elektromosautó-gyár extravagáns terepjárójának....
2024.06.20
Májusban 63 százalékkal nőtt az újonnan forgalomba helyezett villanyautók száma Magyarországon. ..
2024.06.20
A Mercedes jelenleg zajló beruházásai nyomán Magyarország legnagyobb kapacitással bíró autógyára....