Harley Davidson

Harley-Davidson Open Road Tour: fantasztikus közösség, csodálatos tájak, városok, fergeteges bulik és faültetés

2023.05.23.

Győr, Budapest, Hatvan, Eger, Mezőkövesd, Miskolc, Szerencs, Sárospatak, Kápolna. Sok száz kilométer, sok száz meseszép Harley-Davidson. Hankó Ákos ötletgazda, a Harley-Davidson Budapest tulajdonosa, Knezsik István fővédnök, az Autós Nagykoalíció elnöke, Dr. Dézsi Csaba András, Győr, Horváth Richárd Hatvan, Mirkóczki Ádám és Minczér Gábor Eger, Dr. Fekete Zoltán Mezőkövesd, Aros János Sárospatak, és Szalóki Péter Kápolna segítőkész polgármesterei, alpolgármesterei.

 
A végeredmény: Európa egyik legnagyobb motoros túrája, legösszetartóbb motoros közössége, akiket mindenhol szeretettel, étellel,itallal, koncerttel, helytörténeti előadással fogadtak. Akik útjuk során minden érdeklődőnek megengedték, hogy felüljenek különleges motorjaikra, és akik fákat ültettek, állatmenhelyeket támogattak útvonaluk mentén.  
Open Road Tour. Így hívják azt a Magyarországon immáron második éve megrendezett túrát, amely a többnapos közös motorozásról, a csodálatos hazai tájakon gyönyörködésről, a közös esti bulikról és a környezet és természetvédelem támogatásáról szól. 
Igaz, nem is akármilyen év az idei a Harley-s közösség életében. Idén 120 éves a Harley-Davidson, amit sokan  csak az "utolsó romantikus gépként" aposztrofálnak, amivel úton lenni nem egyszerűen közlekedés, de semmihez sem fogható életérzés.  
A péntek déli Hatvani megállóhelyen több mint kétszáz motort számoltak a szervezők, és rögtön kiderült: tarthatatlan lesz az eredeti időterv, hiszen Horváth Richárd, a város szintén motoros és veterán rajongó polgármestere, munkatársaival, és a város civil közösségével olyan veterán autó és motorkiállítást  rittyentettek a városháza előtti szemet gyönyörködtető térre, hogy a két és négykerekű járműcsodák megtekintésére - na meg a túra első fájának elültetésére muszáj volt plusz időkeretet biztosítani. 
A Mátra legszebb útjainak végigmotorozása után ismét egy gyakoló motoros, Minczér Gábor Eger alpolgármestere, és a város - szintén Harley-s  - fertálymestere, Kovács Attila fogadta a motorosokat, akik elkészítették a világ egyik legnagyobb közös motoros szelfijét a Dobó téren, háttérben a legendás Egri Várral, hogy utána a város új, világszínvonalú éttermében és szórakozóhelyén, a Broadway Monkey-ben vegyenek magukhoz egy kis frissítőt. 
Az este már Borsod, Abaúj Zemplén Vármegyében, Matyóföldön érte a Harley-sokat, ahol a vármegye közgyűlésének elnökasszonya, Bánné, Dr Gál Boglárka köszöntötte a motorosokat, és biztosította támogatásáról, szimpátiájáról a minőségi motoros turizmust. Megtisztelte a Harley-sok közösségét Tállai András, a térség országgyűlési képviselője, miniszterhelyettes, és Mezőkövesd polgármestere, Dr Fekete Zoltán is.
 
Képre kattintva galéria nyílik!
 
A koncertek és az éjszakába nyúló buli után, Borsod, Abaúj és Zemplén mesés tájain folytatódott a gurulás: Miskolcon a Vármegyei Közgyűlés dísztermében szusszantak egyet a motorosok, megcsodálva az egykori vármegye legendás épületének korhűen helyreállított dísztermét, majd a 120 éves Harley-Davidson rajongói a Szerencsi Várban gondoltak vissza arra, hogy még csak 20 esztendős volt a Harley-Davidson, amikor megszületett Magyarországon a Szerencsi Csoki.
Az este, a "Bodrog Parti Athénban", Sárospatakon érte a csapatot, ahol Aros János polgármester a helyi rallysok és veteránosok meglepetéseivel, valamint egy éjszakába nyúló, fergeteges koncertélménnyel várta a legendás motormárka hazai, és itthon velük motorozó külföldi rajongóit. 
Az idei jubileumi Open Road Tour végállomása, és sokak számára egyik legkedvesebb állomása a Heves Vármegyei Kápolna volt, ahol a falu gépész, motor, és veterán jármű szakértő alpolgármestere, Szalóki Péter, összefogva a helyi Mezőgazdasági és Gépészeti Értékőrző Egyesülettel (MEGÉRTE) valamint barátaikkal, az egri Jármű Örökségeinket Őrző Egyesülettel,olyan veterán felhozatalt produkáltak, amely még komoly veterános rendezvényeken is meglepetést okozna: a tökéletesen felújított Volkswagen T1-es, csodálatos állapotú Ford T modell, első generációs Honda Africa Twin, háború előtti Citroenek, és korhű ruhába öltözött tulajdonosok várták a faluba érkező Harleys-sokat. A veteránok, és a Harley-k között elköltött ebéd után, a Szurkolók az állatokért mozgalom képviselőinek társaságában mindenki átvonult a falu másik végén lévő, Kiss Norbert világhírű magyar autóversenyző által alapított Macskaárvaházba, ahol a Harley-sok és a veteránosok gyönyörű kőris és nyírfákkal állítottak emléket ittlétüknek - és tettek ígéretet a visszatérésre. Arra pedig, hogy minden mindennel összefügg, a legjobb példa:a Harley-Davidson Owner Group (HOG) Budapest Chapterének egyik leglelkesebb tagja, Farkas Pál tájmérnök, ökológus, akinek a szomszéd faluban, Kálban lévő meseszép kertészetéből, a Globalplant Gardenből származnak a harley-sok által elültetett facsemeték. 
Amelyek bizonyosan sok oxigén termelésével és rengeteg madárnak biztosított fészkelési lehetőséggel hálálják majd meg a motorosok környezettudatos viselkedését. 
 
További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.09.24
Épp 40 éve, 1983. szeptember 14-én súlyos magyar autóbusz-baleset történt Graz közelében. A....
2023.09.24
Megnyerte a gyorsasági kamion Európa-bajnokság Le Mans-i hétvégéjének vasárnapi első futamát Kiss....
2023.09.24
Az AvtoVAZ alelnöke "drámai munkaerőhiányról" beszélt legutóbbi nyilatkozatában. A szakember....
2023.09.24
A japán luxusmárka felgyorsítja az akkumulátoros elektromos autók fejlesztését és a karbonsemleges....
2023.09.24
Az első futamon rajt-cél győzelmet aratott, míg a másodikon negyedikként ért célba Kiss Norbert, a....
2023.09.24
A Rally Hungary-n indul első alkalommal raliversenyen a túraautó világkupa 2019-es bajnoka, hogy a....
2023.09.24
Lantos Csaba a járműgyártás megtekintése mellett a gyár karbonsemleges energiamenedzsment....
2023.09.24
Bringa- és rollermegosztó szolgáltatókat tesztelt a Tudatos Vásárlók Egyesülete. ..
2023.09.24
A Magyar Közút szakemberei sem hittek a szemüknek a felvétel láttán. ..
2023.09.24
Az amerikai autógyártók és a legnagyobb iparági szakszervezet tagjai a hétvégén is folytatták a....