Land Cruiser

Hetven év után is igazi modern ikon a vadonatúj Toyota Land Cruiser

2024.04.07.

Hamarosan megkezdődik a vadonatúj Toyota Land Cruiser 250 sorozatgyártása, mely már első pillantásra is a méltán híres Toyota terepjáró mélyen gyökerező hagyományait idézi, miközben egy modern terepjármű legújabb technológiáját képviseli.

A legendás Land Cruiser örökségére építve ez a vadonatúj generáció esetében is kiemelt szerepet kap a minőség, a megbízhatóság és a tartósság, melyek már évtizedek óta az ikonikus modell és úgy általában a Toyota márka alapértékei. Ahogy a Land Cruiser története során mindig tette, természetesen a legújabb generáció is, képes megbirkózni a legkeményebb kihívásokkal, és biztosítja, hogy vezetője és utasai minden körülmény között biztonságban érjenek célba. Az új GA-F platform és alváz biztosítja a kiváló terepképességet, míg az elektromos szervokormány új szétkapcsolható első stabilizátorral és átdolgozott 2,8 literes turbódízel nyolcfokozatú automata sebességváltóval kiemelt vezetési és utasélményt biztosít.

A Land Cruiser 250 nem csupán egy autó, hanem egy hűséges társ, amely minden úton és helyzetben megbízható teljesítményt nyújt. A világ legkeményebbnek tartott terepjárója mindig is az emberek biztonságát és kényelmét helyezte előtérbe, és ez a filozófia újra megmutatkozik ebben a modern változatban is. Ahogy a Land Cruiser hírneve és népszerűsége továbbra is növekszik, ez az új generáció is folytatja az utat, hogy a Toyota egyik legelismertebb és legkedveltebb modelljévé váljon világszerte. A modellből elérhető lesz egy 48 V-os lágy hibrid változat, amely 2025-ben csatlakozik a kínálathoz.

A vadonatúj Land Cruiser 250 egy olyan modell legújabb generációja, amely több mint 70 év alatt páratlan hírnevet szerzett a világ minden részén, köszönhetően erejének, megbízhatóságának és keménységének, amelynek révén a legmostohább körülményekkel is megbirkózik. A legújabb Land Cruiser esetén pedig minden korábbinál fontosabb cél volt, hogy egy olyan jármű legyen, amelyre számíthat, és amely bárhová elviszi Önt, és épségben haza is hozza.

A Land Cruiser család az évek során három párhuzamos sorozatban fejlődött:

•    A Station Wagon: a mai 300-as sorozat képviseli, amely a világ olyan régióiban kapható, mint Afrika, a Közel-Kelet, Ázsia és a csendes-óceáni térség.

•    A Heavy Duty: a világhírű 70-es sorozat, amely idén ünnepli fennállásának 40. évfordulóját, és amely az afrikai, közel-keleti és csendes-óceáni piacokon kapható.

•    A Light Duty: a kínálat, amely magában foglalja a vadonatúj 250-es sorozatot, a fő európai modellt.

Az első Light Duty modell (egyes régiókban "Prado" néven is ismert) 1985-ben csatlakozott a Land Cruiser globális kínálatához. Azóta fejlődése során karakterében egyre közelebb került a fényűzőbb és nagyobb Land Cruiser 300-hoz. A 2024-es 250-es sorozatú modell fejlesztése során tudatosan döntöttek úgy, hogy a Land Cruiser visszatér a gyökereihez, és a praktikus és megfizethető járműként való pozícionálásra összpontosítanak.

Keita Moritsu főmérnök kifejtette: „Megváltoztattuk felfogásunkat, és úgy gondoljuk, hogy ezt a Land Cruiser modellt praktikus és megfizethető terepjáróként kell kínálni. Elhatároztuk, hogy a gyökerekhez való visszatérés lesz a Land Cruiser típus alapvető eleme a jövőben.”

Az eredmény egy teljesen új modell, amely erős, autentikus terepképességeket kínál, amelyeknek az új GA-F platform és alváz adja az alapokat: kiváló funkcionalitást az utasok és a rakomány szállítására, jobb kilátást a vezető számára és nem mellesleg egyszerűséget, mivel az alkatrészeket úgy tervezték, hogy könnyen javíthatóak legyenek, vagy személyre szabott elemekkel lehessen őket helyettesíteni.

A „vissza a gyökerekhez” filozófia a jármű formatervében is megmutatkozik, amely a Land Cruiser örökségét a modernitással ötvözi. A robusztus stílus megbízhatóságot, időtlen megjelenést és a legjobb professzionális munkagépekhez társított funkcionális, tartós minőséget sugall. „Ez nem egyszerűen egy tisztelgés” – mondja Yoshito Watanabe vezető formatervező. „Ezeket az elemeket egy modern dizájnban értelmezi, amely a Land Cruiser lényegét idézi."

A Land Cruiser 72 évvel ezelőtt, 1951. augusztus 1-jén született meg „Toyota BJ” néven. Nem sokkal később bizonyította erejét és képességeit azzal, hogy az első olyan jármű lett, amely sikeresen feljutott a Fuji hegy lejtőin található hatodik állomásra. Azóta a Toyota küldetése a Land Cruiser esetében az, hogy egy olyan autót biztosítson az embereknek, amely biztonságban juttatja el őket céljukhoz, még a legzordabb környezetben is.

Az ügyfelek világszerte szerzett különböző tapasztalatai felbecsülhetetlen értékűnek bizonyultak a Land Cruiser alapvető erősségei, a megbízhatóság, a tartósság és a legkeményebb terepképességek kialakításában. Talán nem meglepő, hogy hosszan tartó világhírneve a Toyota egyik legkelendőbb modelljévé tette, a mai napig 11,3 millió eladással, több mint 170 országban és régióban.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.27
Verőce térségében találták meg hétfőn a település közelében több mint egy hete történt hajóbaleset....
2024.05.27
Egy olcsónak tűnő C-osztály valódi arca ..
2024.05.27
Emberek közé hajtott egy terepjáró szombaton délután Červená voda községben, a Sabinovi járásban,....
2024.05.27
A Hyundai és a hozzá minden szállal kötődő Kia töretlenül tartja az előkelő helyet a leggyakrabban....
2024.05.27
Május utolsó hétvégéjén, a japán motorsport legnagyobb jelentőségű versenyén debütált a megújult....
2024.05.27
A Volkswagen és a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) még négy évig folytatja sikeres együttműködését.....
2024.05.27
A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. Zöld....
2024.05.27
Életében először versenyzett esőben; újabb két dobogós helyezést szerzett az újoncok között;....
2024.05.27
Autós üldözésre és lövöldözésre került sor szombaton éjszaka Liptószentmiklós belvárosában, miután....
2024.05.27
Ankara előrehaladott tárgyalásokat folytat a kínai BYD és a Chery vállalattal elektromos járművek....