Hyundai

Hóban tesztelik a nagyteljesítményű Hyundai i30 N-t

2017.03.19.

Az első tesztek Svédországban Thierry Neuville WRC-pilótával zajlottak.

A Hyundai téli tesztnek veti alá első nagyteljesítményű hot hatch modelljét, ami az i30 N nevet kapta. Az európai kereskedésekbe 2017 második felében kerülő i30 N az i30-as modellcsalád harmadik tagja, amely az ötajtós változat januári és a kombi márciusi, genfi autószalonon történt bemutatkozását követi. A Hyundai az autóversenyzés során szerzett tapasztalatokat egyesíti a nagyteljesítményű országúti gépkocsik fejlesztésének eredményeivel, ezáltal maximális vezetési élményt nyújtva országúton és versenypályán egyaránt, az autóhoz elérhető nagyteljesítményű csomagnak köszönhetően.

A mostani téli tesztvezetésen Thierry Neuville, a Hyundai Motorsport WRC versenyzője próbálta ki az autót Svédországban egy befagyott tavon, hogy megismerje a kocsi teljesítményét és visszajelzést adjon a mérnököknek, hogyan lehetne finomhangolni a fejlesztés folyamatát. Vezetés közben szerzett tapasztalatait és visszajelzéseit videóra vették, amit most a rajongók is láthatnak.

 

„Olyan sokan vártak már erre az autóra, nagy öröm számomra, hogy én tesztelhetem” mondta Thierry Neuville. „A mérnökök remek munkát végeztek a sebességváltóval és a differenciálművel. Jó az úttartása és stabil marad csúszós tesztkörülmények között is. Ráadásul nagyon könnyen kezelhető. Egy hétköznapi sofőrnek is olyan érzése lehet, mintha versenyautót vezetne.”

A Hyundai a svédországi Arjeplog-ban végzi téli tesztelését, hogy fejleszteni és hangolni tudja a kocsi dinamikai rendszereit. Az ESC menetstabilizáló (Elektronikus Stabilitás Szabályozás), a részlegesen önzáró differenciálmű (sperrdifi), a kormányzás, a lengéscsillapítók, a felfüggesztés és a gumik mind szélsőséges időjárási körülmények között kerültek tesztelésre, akár - 30 fokos hőmérsékletben.

Alexander Eichler, a Hyundai európai műszaki központjának nagyteljesítményű autók teszteléséért és fejlesztéséért felelős vezetője a következőképpen vázolta fel, hogy mit várnak az i30 N-től: „Fő célunk, hogy élvezetes vezetést biztosítsunk. A kettős kanyart szimbolizáló ’N’ betű ezt a célt testesíti meg – egy agilis járművet, amelyet öröm vezetni.”

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.08.08
A magyar rendőrök a spanyol hatóságok által körözött járművet foglaltak le a Csanádpalota autópálya....
2020.08.08
A Mercedes brit pilótája volt a leggyorsabb a Forma-1-es 70. évforduló Nagydíja pénteki második....
2020.08.08
A drónok, a mesterséges intelligencia és az építészet területén alakulhat ki leginkább....
2020.08.08
Cristiano Ronaldo most éppen 8 millió euróért vásárolt magának egy álomautót. A világhírű portugál....
2020.08.07
Legalább tizenhatan meghaltak, több mint százan - közülük sokan súlyosan - megsérültek az Air India....
2020.08.07
Sokáig a Haris birodalom szürke eminenciásaként dolgozott, napjainkban ismert és elismert....
2020.08.07
A dél-korai autógyártó közzé tette az első grafikákat a Korandón alapuló, tisztán elektromos....
2020.08.07
Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája volt a leggyorsabb a Forma-1-es 70. évforduló Nagydíja....
2020.08.07
Ba Bilig Kínából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra pályázatára. ..
2020.08.07
A négy évtized után feltámasztott BMW Junior Team három tehetsége, Dan Harper, Max Hesse és Neil....