verseny

Hosszú idő óta újra dobogón a Mercedes Kiss Norbival

2016.05.29.

Borúsan indult a vasárnapi versenynap az olaszországi Misanoban a Kamion Európa-bajnokság második fordulóján, és később is nagy jelentősége volt az időjárásnak.

Az időmérő edzésen, még száraz pályán, a 4. rajthelyet sikerült megszerezni Norbinak.

A napi első versenyre viszont megérkezett az eső. E miatt az első futamon sárga zászló alatt rajtolt el a mezőny. Jól alakult a verseny, az első körökben egyet előrelépve Norbi a rajtpozícióját végül egy dobogóra, 3. helyre tudta váltani. Várakozáson felüli eredmény, de természetesen egy kis szerencse is kellett hozzá. Erre a hétvégére készült el Norbi új versenykamionja, ezek voltak az első méterek, amik természetesen nem voltak problémamentesek, így nagy öröm a csapat számára, hogy sikerült egy ilyen kiugró eredményt elérni.

A két futam között hatalmas eső esett le, mindenki elázott, de aztán amikor ki kellett menni a második versenyre már kisütött a nap és elkezdett felszáradni a pálya. A fordított rajtrácsot követően a 6. helyről indulhatott volna Norbi, ha nem jön közbe egy sebességváltó hiba. A csapat ezt gyorsan orvosolta, de sajnos így is csak a boxutcából rajtolhatott el Norbi. Végül a 11. helyen zárt a misanoi versenyhétvége utolsó futamán. Ezen a hétvégén így összesen 22 pontot szerezve a bajnokság 6. helyére jött fel.

„Nagyon örülök a dobogós helyezésnek, nagyon megérdemelte a csapat az elmúlt időszak kemény munkája után, nagyon köszönöm nekik. De természetesen még nagyon sok tennivaló van, ezt tudja mindenki, de kézzel fogható a fejlődés és az, hogy jó irányba megyünk. Most még küzdöttünk néhány apróbb gonddal, de világosan látjuk magunk előtt az utat. Fontos azonban hogy ne legyünk türelmetlenek, idő kell a fejlődéshez, és ahhoz hogy stabilan jól tudjunk teljesíteni. Köszönöm a szurkolást, folytatjuk a munkát!”

A Tankpool24 csapata és Norbi egy dobogós helyezéssel, és szép eredményekkel a zsebükben térhetnek haza, ahol izgatottan készülnek majd a következő versenyre. Az FIA European Truck Race Championship (ETRC) következő állomása a franciaországi Nogaro, ott folytatódik tehát a bajnokság június 11-12-én.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.16
Megrongálták Nyíregyházán, a KRESZ-tanpályán kihelyezett közúti jelzőtáblákat – írta a police.hu. ..
2022.05.16
Két kategóriában is magyar győzelem született a motorcsónakosok Hydro GP világbajnoki sorozatának....
2022.05.16
Idén második alkalommal került megrendezésre a Young Car Mechanic nemzetközi autószerelő verseny....
2022.05.16
Közzétette a rendőrség a hétvége baleseti adatait, amelyek szerint nagyon sok súlyos kimenetelű....
2022.05.16
Az X7 rövid időn belül a luxuskategória legsikeresebb BMW modelljévé érett. A modell megújult....
2022.05.16
Az elmúlt években a különleges i-Cockpit vezetőhely a Peugeot modellek valódi védjegyévé vált. A....
2022.05.16
Az autókhoz használt motorolajok ára megduplázódott  májusban Oroszországban – írja a carsweek.ru....
2022.05.16
Balesetek, torlódások, rendkívüli közlekedési események – itt az Útinform reggeli jelentése. ..
2022.05.15
Nem szűnnek a vasúti átkelőhelyen történt balesetek idén sem. Sajnos interjúnk elkészítése óta is....
2022.05.15
Ketten haltak meg abban a balesetben, amely a 31-es főúton történt vasárnap délután Heves és....