Hyundai

Hyundai Kona: 5 csillag az Euro NCAP értékelésen

2017.12.25.

A Hyundai vadonatúj Kona modellje a legmagasabb, 5 csillagos minősítést kapta a az Euro NCAP független auto értékelő szervezettől. Ez az eredmény azt mutatja, hogy az új Kona a B-SUV szegmens egyik legbiztonságosabb gépjárműve, mely négy kategóriában is meggyőző eredményt ért el: felnőtt utas, gyerek utas, gyalogos- és biztonsági segéd(rendszerek).

- A vadonatúj Kona 5 csillagos Euro NCAP minősítése bizonyítja, hogy legújabb SUV modellünk megfelel az ügyfeleink biztonságát garantáló legmagasabb szintű előírásoknak - mondja Thomas A. Schmid, a Hyundai Motor Europe vezérigazgatója. “Az első helyezés bizonyítja, hogy a Hyundai nem csak technológia-orientált és innovatív megoldásokat kínál, de ezeket mindenki számára könnyen elérhetővé is teszi.”A legmagasabb szintű európai biztonsági előírások teljesítése érdekében, a vadonatúj Kona a legújabb aktív biztonsági- és vezetéstámogató rendszerek hosszú sorát sorakoztatja fel, melynek neve: Hyundai SmartSense™.

A sávelhagyást megelőző rendszer (LKA) is hozzájárult az 5 csillagos minősítéshez, hiszen minden tesztet sikeresen teljesített. A rendszer 60 km/órás sebesség felett, a gépjármű helyzetét érzékelve figyelmezteti a vezetőt nem szándékos sávváltás esetén. Figyelmeztető jelzést ad, mielőtt a gépjármű átmenne a fehér, szürke vagy kék sávelválasztó felfestésen vagy az úttesten elhelyezett apró rázóköveken (Bott’s dot: apró, kerek, fém, az úttestbe épített rázókövek – ford. megj.), hangjelzéssel és vizuálisan is figyelmezteti a vezetőt, mielőtt ellenkormányozna, hogy a járművet a sávon belül tartsa.Az elülső ütközésre figyelmeztető rendszer, gyalogosfelismerő móddal (FCA) egy olyan, a vadonatúj Kona-ban elérhető fejlett, aktív biztonsági berendezés, mely vészhelyzet esetén figyelmezteti a vezetőt, szükség esetén pedig automatikusan fékez. Az előre felszerelt kamera és radaros érzékelő használatával az FCA rendszer három lépésben működik. Először fény- és hangjelzéssel figyelmezteti a vezetőt, az ütközés veszélyének fokától függően vezérli a fékeket, és a legnagyobb fékerőt fejti ki, hogy elkerülje az ütközést, illetve, hogy minimalizálja a kárt, ha az ütközés már elkerülhetetlen. Amennyiben a rendszer gépkocsit vagy gyalogost észlel az autó előtt, akkor 8 km/óra vagy annál nagyobb sebesség esetén aktiválódik.Az Euro NCAP által tesztelt technológiákon kívül a vadonatúj Kona az alábbi biztonsági- és vezetéstámogató rendszereket kínálja: Fényszóró asszisztens (HBA) statikus tompított fényszóró asszisztenssel, Vezető éberségének csökkenésére figyelmeztető rendszer (DAW), Holttér-figyelő rendszer (BCW) és Mögöttes keresztirányú forgalomfelügyelet (RCWW).

A HyundaiSmartSenseTM aktív biztonsági technológiákon kívül a Hyundai Kona természetesen a valódi SUV képességeket is kínálja, köszönhetően a választható négykerék-meghajtásnak. Európai értékesítése ebben a negyedévben kezdődött. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.07.11
Fennállása eddigi legeredményesebb júniusi értékesítési eredményét könyvelhette el idén a BMW....
2020.07.11
A gyorsaság nem boszorkányság, szól a mondás – de nagyon drága. Érdekes eltűnődni rajta, hogy....
2020.07.11
A GTI GTC nevű túraautó az Africa’s Global Touring Car bajnokságban vesz majd részt. ..
2020.07.11
Ivailo Cvetkov Bulgáriából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.07.11
A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte a Forma-1-es....
2020.07.11
Iveco gyártmányú gázüzemű autóbuszt tesztel a Volánbusz Zalaegerszegen a Danube Truck Magyarország....
2020.07.11
A győri rendőrök elfogtak egy fiatal járművezetőt, aki az egyik belvárosi körforgalomban....
2020.07.11
Elkészült a 4-es számú főúton a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. termináljához vezető új,....
2020.07.11
Amikor nálam járt a Peugeot 208, még nem tudtam, hogy hamarosan megválasztják Európa Év Autójának.....
2020.07.11
A hálózatról tölthető BMW és MINI modellekből az előző év első hat havi teljesítményéhez képest 3,4....