motorsport

Idei legjobbját nyújtotta Kovács Bálint a Red Bull Ringen

2016.08.16.

Majdnem tökéletes hétvégét zárt a 220 Volt H-Moto Team fiatal versenyzője, Kovács Bálint. Az ADAC KTM Kupában induló ifjú tehetség a Moto GP mezőnye előtt bizonyított, hiszen mind az időmérőn - 3. rajthely -, mind pedig az első futamon - 5. lett - idei legjobb eredményét produkálta, míg összetettben a 9. helyen áll, mindössze 45 pont hátrányban az elsőtől.

Kovács Bálint  hétvégén nem akárkik előtt bizonyíthatta tehetségét, a gyorsaságimotoros-világbajnokság osztrák versenyének betétfutamán állt rajthoz az ADAC KTM kupában. Az ifjú tehetség számára most egyértelműen kiderült, érdemes a futamok előtt tesztelni egy-egy adott pályán, hiszen Spielbergben is egy komoly gyakorláson vehetett részt, ahol még versenyszimulációt is sikerrel végrehajtott. A tesztnek meg is lett az eredménye, hiszen a pénteki időmérőn idei legjobbját elérve a harmadik lett, így mindkét futamon az első sorból várhatta a piros lámpa kialvását.


Bálint végig nagy csatákat vívva végül a 7. helyen ért célba, ám a versenyt követően a holland De Bruin öt másodperces büntetést kapott, míg a cseh David Kubant kizárták, így végül Bálint az 5. helyen zárt, ami szintén idei legjobbja. A küzdelem szorosságát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az első kilenc motoros 3 másodpercen belül ért célba. Vasárnap hasonlóan nagy csatát követően - az első 13 motoros 2,3 másodpercen belül zúdult át a célvonalon - a 13. helyen intették le a 220 Volt H-Moto Team motorosát, ami az ADAC KTM kupa értékelésében a 9. pozíciót jelentette. Bálint az összetettben kilencedikként várja a folytatást – két hét múlva Oschersleben-ben dupla futammal – összetettben, 45 pontra az éllovastól.


– A rajtom mindkét nap jól sikerült, ám az első kanyarig emelkedőn kellett mennünk, így a kisebb súlyú ellenfeleim megelőztek, ráadásul a kanyart követő kigyorsításon mindkétszer további helyeket veszítettem. Ám amíg szombaton sikerült visszajönnöm és végül ötödikként zárnom, addig vasárnap  az utolsó körre elfogyott a gumim, így a három utolsó kanyarban megint többen elém kerültek, így végül 13-ként intettek le. Nem vagyok elégedett, hiszen sokkal többet vártam magamtól, főleg az időmérő és az első futam végeredménye után – fogalmazott Kovács Bálint.


A 220 Volt H-Moto Team tulajdonosa szerint nagyon komoly pozitívumai vannak ennek a hétvégének is, és az itt tapasztaltak felhasználása esetén még előrébb léphet Kovács Bálint ebben a kemény mezőnyben. – Most megláthattuk azokat a hibákat, amiket ki kell mindenképpen javítanunk. Éppen ezért úgy vélem, sokat profitáltunk ebből a versenyhétvégéből. Az jól látszik, hogy Bálintnak ebben a mezőnyben a legjobb tízben a helye, és ha tökéletesen összeáll minden, ő is kihozza azt magából, ami benne van, akkor nagy eredményekre lehet képes – jelentette ki Kelemen Krisztián.

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.12.07
A 2024. január 9. és 12. között rendezett Las Vegas-i CES® 2024-en mutatja be globális piacra szánt....
2023.12.07
Egy 31 éves salzburgi férfi eladásra kínálta használt BMW terepjáróját a Marketplace internetes....
2023.12.06
Az új BMW 5-ös nemzetközi bemutatóján az Év Magyar Autója versenyben nevezett elektromos i5 mellett....
2023.12.06
A rendszeres ingázók és a diákok különösen kedvező bérlettípust vásárolhatnak a Szeged-Szabadka....
2023.12.06
Nem célunk reklámozni a dohányzást, de azt el kell ismernünk, hogy a legtöbb időtálló és ikonikus....
2023.12.06
Megint meghosszabbította a még október elején bevezetett ideiglenes határellenőrzést a szlovák....
2023.12.06
Nézze meg a videót! ..
2023.12.06
Szerda hajnaltól havazás kezdődött az ország dunántúli területein. Változó intenzitással, de....
2023.12.06
Nem mindennapi jutalomként vehet részt a hétvégi Mikulás Rallye-n Benyó Máté. A Korda Racing....
2023.12.06
Az Év Európai Autója (COTY) díj 59 főből álló, 22 országot képviselő zsűrije november végén....