Magyar Borok Útja Rallye

Idén először rajtol el az I. Motoros Borok Útja Rallye

2016.03.11.

Évek óta tartó tervezés és hosszas előkészítő munkálatok után az autós Magyar Borok Útja Rallye hagyományain és két évtizedes tapasztalatain alapulva, a motoros társadalomnak kedvezve kerül megrendezésre az I. Motoros Borok Útja Rallye. Az összesen háromnapos „gentlemen” élményversenyre június 3-5 között kerül sor, a tervek szerint legalább nagyságrendileg száz motorból álló mezőny első megmérettetésként a Mátrai és Egri borvidéket látogatja majd meg.

Elsősorban a motorozást kedvelő üzletemberek nagy örömére idén végre elrajtol az I. Motoros Borok Útja Rallye mezőnye. A motoros rallye célja, hogy az autós rallye-kon megszokott élményekkel és prémium színvonalon, de attól kicsit eltérően, kimondottan a motoros társadalom igényeinek megfelelő formában és tartalommal megtöltve három nap izgalmas versengést, vidám vetélkedőket, a kötelezően teljesítendő napi penzum után oldott hangulatban, egy-egy pohár kitűnő bor mellett zajló üzleti-baráti beszélgetéseket kínáljon az induló versenyzők számára.

A tavalyi, jubileumi XX. Magyar Borok Útja Rallye rajt előtti csapatfotója

A Magyar Borok Útja Rallye Rendezvényszervező (volt Regő Kft.) a borkedvelő üzletemberek egy új szegmensével, a motorozás szerelmeseivel is szeretné megismertetni hazánk szebbnél szebb tájait, mindezt úgy, hogy a tőlük megszokott módon a borvidékek, borászatok, a legkiemelkedőbb borok mellett a tudatos, felelősségteljes és biztonságos közlekedést is szem előtt tartjuk. Éppen ezért az autós rallye programjától picit eltérve a versenyzés óráiban a borkóstolást szigorúan mellőzik, ehelyett egymásra, a versenyre, a csodálatos tájra, a vendéglátó borászokkal való találkozásra és beszélgetésre, a borászat működésének és filozófiájának megismerésére, valamint az általuk kínált finom falatokra koncentrálnak majd. A kitűnő hazai borok kóstolása természetesen nem marad el, azt a szálláshelyre visszatérve, az aznap meglátogatott borászok meghívásával délutáni-esti programként fogják megvalósítani.

Ezeket a lankákat idén is biztosan meglátogatjuk

Két nap alatt körülbelül 10 pincészetet látogatnak majd meg, és  több mint 20 pincészet borait kóstolják meg. Pénteken a Mátrai, szombaton az Egri Borvidéken gurulnak végig, a vasárnapot pedig kötetlen, szabad programmal töltik a versenyzők. A szervezők az első motoros rallye-ra számos meglepetéssel készülnek. Nem árulnak el minden titkot, de annyit már sikerült megtudnunk, hogy a hetvenéves jubileumát ünneplő ikonikus olasz Vespa motorgyár 50 motort ajánl fel versenyzésre, melynek nyergébe azok a szerencsés indulók pattanhatnak fel, akik időben regisztrálnak az I. Motoros Borok Útja Rallye-ra.

Ilyen csodaszép Vespákból áll a mezőny egy része

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.28
Kevesen gondolnák, hogy a több mint 1000 lóerős Lucid Air villanyautóban, a vadonatúj Range....
2022.05.28
A hely, ahol festői környezetben James Bond BMW-je parkol és ahol egy gombóc fagyi drágább, mint....
2022.05.28
Igazi ritkaságokkal érkezett a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. az AMTS-re. ..
2022.05.28
Charles Leclerc, a Ferrari hazai versenyzője indulhat az élről vasárnap a Forma-1-es Monacói....
2022.05.28
Lehet, hogy nem ez a legerősebb és leglátványosabb autó a kiállításon, de ennek van a legjobb....
2022.05.28
A kamerákkal, radarral és lidarral felszerelt autonóm teherautók hamarosan nagyrészt önállóan....
2022.05.28
A Volkswagen standján a számtalan pályarekordot tartó Volkswagen ID.R prototípus is megtekinthető a....
2022.05.28
Vác ad otthont a hazai ralibajnokság soron következő futamának, a Dunakanyar Rallye-nak. A Peugeot....
2022.05.28
A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) több kategóriában meghirdette és....
2022.05.28
Négy évtized, négymillió eladott példány, négy hajtott kerék: a Toyota 4Runner a modern kompakt....