Alonso

Így állnak Alonso 2018-as Le Mans-i esélyei

2018.01.28.

December végén már jelentek meg olyan, a Toyota-csapat „nevében” közzétett hamis bejelentések a világhálón, melyek arról adtak hírt, hogy Fernando Alonso részt vesz a japánokkal a 2018-as Le Mans-i 24 órás versenyen, ám a valóság az, hogy a WEC mellett magát némi gondolkodás után újra elkötelező gyártó egyelőre nem döntött versenyzőfelállásáról.

A McLaren F1-es versenyzője novemberben az újoncok bahreini tesztjén mindenesetre már kipróbálta a Toyota LMP1-es autóját, mellyel minden tesztelőnél több, 114 kört teljesített. Emellett pedig bevallottan Daytonát is azért választotta, mert kellőképpen fel akar készülni Le Mans-ra.Mindezek után az Egyesült Államokban tartott sajtótájékoztatóján megkerülhetetlen kérdés volt, indul-e Franciaországban idén. Alonso minden eddiginél egyértelműbb jelét adta, hogy ez lenne a fő célja. - Az nem titok, hogy szeretnék versenyezni Le Mans-ban valamikor a jövőben. Hogy erre idén kerül-e sor, az még nem száz százalékig biztos. Igen, meglehet, de ötven-ötven százalék az esély rá – nyilatkozta a kétszeres világbajnok.

Sok dolog van, amit még össze kellene rakni ahhoz, hogy megtörténhessen, és most minden tőlünk telhetőt megteszünk. Remélhetőleg igen lesz a válasz. De hogy az lesz-e vagy sem, azt mindannyian ugyanakkor fogják megtudni, amikor én magam is.”A Toyota a múlt év végén erősítette meg, hogy indul az átalakuló WEC-sorozat 2018-2019-es úgynevezett szuperszezonjában, melynek programja először nyúlik át a következő évre, s foglal magába egyszerre két Le Mans-i 24 órás versenyt. A gyártó arról azonban még nem döntött, hogyan alakítsa versenyzőfelállását. Tavaly ugyan időszakosan volt, hogy három autóval versenyeztek, ám az új szezonban két autóval terveznek, és nagy kérdés, jut-e hely Alonso számára. Ez attól is nagyban függ, a McLaren engedi-e, hogy az erre nyitottnak mutatkozó spanyolt ne csak Le Mans-ban versenyezzen velük, hanem teljes szezont fusson. Programütközés csak egy futam esetében van az F1 és a WEC között 2018-ban (az októberi fudzsi futamot rendezik az austini F1-es versennyel egy időben) .A Toyota tavaly egyik autójában Sébastien Buemit, Anthony Davidsont és Nakadzsima Kazukit versenyeztette, másik csapatukat Kobajasi Kamui, Mike Conway és José María López alkotta. Közülük a legbizonytalanabbnak López sorsa tűnik, akit tavalyi sérülése után a harmadik autóba ültettek át Le Mans-ban, ahol balesetbe keveredett. A korábbi WTCC-versenyző mindenesetre folytatni tervezi a japánokkal: nemrég azt nyilatkozta, érvényes szerződésük van, és ezt ki is akarja tölteni.

A Toyota februárra ígért bejelentést idei versenyzőfelállásukról és terveikről.

Forás: m4sport.hu

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.07.06
A magyar mérnöki tudás mindig rendelkezésre állt speciális járművek tervezéséhez és fejlesztéséhez....
2022.07.06
- Halálra gázolt egy kétéves gyereket egy kisteherautó Hajdúhadházon szerda délután - közölte a....
2022.07.06
Újabb hátborzongató videót tett ki közösségi oldalára a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Mondhatnánk,....
2022.07.06
A Stellantis gyártási igazgatójától hangzott el a baljós gondolat: a villamosítás az autóipar....
2022.07.06
Életbe lépett szerdán az az európai uniós rendelet, amely a közúti közlekedésbiztonság javítása....
2022.07.06
- Személygépkocsival ütközött és meghalt egy motoros az 56-os úton Várdomb közelében - közölte....
2022.07.06
A Hyundai története 1947-ben kezdődött, amikor Chung JuYung megalapította a Hyundai Engineering and....
2022.07.06
Duplázott az az autós, aki a 37-es számú főúton jelentősen túllépte a sebességhatárt, ott ahol a....
2022.07.06
- Kibővíti lakossági zajvédelmi programját a Budapest Airport szeptembertől, a következő három....
2022.07.06
Beszélgess utasoddal vagy a csapat többi tagjával, miközben motorozol, hallgassátok együtt a....