autólopás

Így ne lopjon autót!

2024.03.26.

A sors olykor pimaszul közbeszól.

Ha én autót lopnék, akkor azt a projektet a Mission Impossible típusú hadműveletként értelmezném és készíteném elő. Azzal a fajta precízséggel és koncentrálással, amivel a hollywoodi filmkockákon Tom Cruise az egyik sorsdöntő pillanatban még a homlokáról lecseppenő izzadságot is képes a tenyerében felfogni.

Kép: YouTube képernyőfotó

Szóval, én gondolnék többféle eshetőségre és volna nem csak B, de minimum C tervem is. De nem készülők elkötni egyetlen kocsit sem, ez a „mi lenne, ha” mozi csak egy fikció a fejemben. De még ha a tolvajlás nem is az én szakterületem, azért annyit megállapíthatok, hogy az alábbi eset meghökkentő, már-már komikus.

Az olasz lapok mai egyik címlapsztorija egy 46 éves férfiről szól, akinek megtetszett egy autó az utcán és egyszerűbbnek gondolta azt azonnal magával vinni, mint szorgos munkával gyűjtögetni a rávalót. Emberünk Nápolyban szemelt ki magának egy kocsit és mivel már nem először tette, könnyűszerrel feltörte annak zárját és elhajtott. Illetve, csak hajtott volna, a délolasz forgalommal ugyanis, egészen érthetetlen módon, nem számolt. A tolvaj egyszerűen a dugóban rekedt. A komikusnak tűnő helyzetből maga a polizia szabadította ki.

Kép: today.it

A rendőrök az autó tulajdonosának értesítésére érkeztek a helyszínre, oda, ahol nem sokkal korábban még a kocsi parkolt. És a közelben rá is akadtak a keresett járműre és a szorult helyzetben lévő sofőrre, akiről utóbb kiderült, hogy hasonló akciók miatt büntetett előéletű.

Nem, nem ijedt meg az egyenruhásoktól és nem szándékozott feladni zsákmányát. Lehet, hogy ő is látott már pár Mission Impossible típusú akciófilmet, mert vakmerő manőverrel behajtott egy sikátorba, hogy lerázza üldözőit. De a forgalom itt is közbeszólt. Rövid hajsza után kénytelen volt megállni és belátni, hogy terve nem volt épen briliáns, felelhet nem csak lopásért, hanem azért is, mert ellenállt a hatóságok jogszerű intézkedésének.

Hogy érzékeltessük, mennyire kisstílű tolvajról van szó, íme, egy video a nápolyi forgalomról. Hát innen akart az éles elméjű enyveskezű gyorsan (és szó szerint) kereket oldani. 

Forrás: today.it

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.22
- Közös vállalatot alapított 50-50 százalékos tulajdoni arányban az AutoWallis csoport portugál....
2024.05.22
Pályafutása első futamgyőzelmét aratta a túraautós TCR Europe sorozatban, azaz a kategória Európa-....
2024.05.22
A police.hu oldal szerdán megjelent híre szerint az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat....
2024.05.22
Az Opel új fejezetet nyitott az új Astrával, Európa egyik legnépszerűbb kompakt autója már elérhető....
2024.05.22
Május 26-ig látható az AUTOPOESIS kiállítás, amelyen bemutatkozik az anyavállalat közel négy....
2024.05.22
Üldözött, leszorított, majd megállt hisztizni az M7 belső sávjában. Nem tetszett neki, hogy....
2024.05.22
Míg a tisztán elektromos autók eladása lassul, addig a plug-in hybridek piaca fellendült Európában....
2024.05.22
Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat....
2024.05.22
- A Budapest fölé érkezett  zivatarlánc miatt jelentős késések várhatók a Liszt Ferenc Nemzetközi....
2024.05.21
Független mérések igazolták, amit az érintett modellek tulajdonosai már tudnak: a Toyota full....