abroncsgyártás

Ilyen abroncsokon fut a teljesen elektromos Škoda Enyaq iV ­

2022.11.21.

A prémium gumiabroncsokat gyártó Hankook Tire a tisztán elektromos Škoda Enyaq iV felszerelésével folytatja az elektromos járművekhez (EV) szánt eredeti felszerelési portfólió bővítését. A Škoda Enyaq iV a kifejezetten elektromos autókhoz kifejlesztett Ventus S1 evo 3 ev gumiabronccsal lesz felszerelve, akárcsak a csoport testvérmodellje, a Volkswagen ID.4. A Škoda első elektromos SUV-jának típusváltozatától függően 18–20 colos méretek állnak rendelkezésre.

„A Hankook és a Škoda már korábban is szoros együttműködésben állt. Éppen ezért különösen nagy örömünkre szolgál, hogy folytatjuk a régóta fennálló és megbízható partnerségünket a márka első tisztán akkumulátoros SUV-ja terén” – mondta Sanghoon Lee, a Hankook Tire Europe elnöke. „A Ventus S1 evo 3 ev, amely tökéletesen igazodik az elektromos járművek igényeihez, az új Škoda-modellel együtt jelentősen hozzájárul a fenntartható mobilitáshoz.”

A Ventus S1 evo 3 ev egyesíti az alacsony gördülési ellenállást és a nagy teherbírást. A Hankook prémium gumiabroncsával felszerelt, dinamikus stílusú Škoda Enyaq iV minden követelményt teljesít az akkumulátor hatékony kihasználásához, és ezáltal a lehető legnagyobb járműhatótávot éri el – ami még mindig az egyik legfontosabb kritérium az elektromos járművek esetében.

Ugyanakkor a Hankook Ventus S1 evo 3 ev a legapróbb részletekben is igazodik az új Škoda elektromos SUV-hoz, így minden vezetési helyzetben magabiztosan harmonizál az elektromos járművek jellegéből fakadó nagyobb súllyal. A Hankook az egyedi tervezésű EV-gumiabroncsot nagy teljesítményű szálakból készült, kétrétegű vázzal tervezte meg. Nagyon nagy stabilitást és méretéhez képest alacsony menetkész tömeget biztosít. A Ventus S1 evo 3 ev másik jellemzője a speciális futókeverék. Magabiztosan kezeli az elektromos járművekre jellemző igen nagy nyomatékokat, miközben kiváló tapadást biztosít nedves és száraz úton egyaránt. A gördülési ellenállás végig alacsony marad. A csökkentett oldalfal-magasságú, 20 colos méret különlegessége az abroncsperem-területen egy további, acélalapú megerősítés, amely hozzájárul az oldalfal még nagyobb merevségéhez. Amellett, hogy a gumiabroncs pontosan illeszkedik a felnihez, ez különösen sportos, közvetlen kormányreakciót biztosít.

A Hankook folyamatosan fektet be a kutatásba és fejlesztésbe, ezért jól felkészült a mobilitási ágazat változásaira. Ennélfogva sok vezető járműgyártó már szabványos Hankook EV gumiabroncsokkal szereli fel elektromos és hibrid modelljeit.

A fenntarthatóság különösen fontos a gumiabroncsgyártó számára. A Hankook Tire elektromosjármű-portfóliójának bővítése része a fenntarthatóság iránti régóta fennálló elkötelezettségének. Ezenkívül a Hankook a 2022/23-as szezontól az „ABB FIA Formula E World Championship” új exkluzív gumiabroncs-beszállítója és műszaki partnere lesz. Ebben a rangos sorozatban a Hankook különösen fenntartható és energiatakarékos motorsport-gumiabroncsokat szállít.

Fotó: Škoda

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.02.23
Modellfrissítést kapott a cseh gyártó legnépszerűbb modellje, a külső mellett a belső sem maradt....
2024.02.23
Az MG Motor Hungary alig ünnepelte meg első születésnapját Magyarországon, máris újabb mérföldkőhöz....
2024.02.23
A heves havazás fennakadásokat és forgalmi dugókat okoz Tirol útjain – írja az osztrák....
2024.02.23
Már hivatalos képeken látható a BYD prémium almárkájának karcsú szedánja, ami döbbenetesen erős....
2024.02.23
- A világ legnagyobb elektromos autógyártójának számító, kínai BYD magyarországi óriásberuházásával....
2024.02.23
Az áremelés súlyosan érinti a „nagy” autókat.   ..
2024.02.23
- Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség - közölte Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi....
2024.02.23
A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt.....
2024.02.23
A magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató rendszerét....
2024.02.23
Közeleg a 2024-es, UNIX-AMTS Autó, Motor és Tuning Show, ahol Magyarországon először lesznek....