autósport

Jól teljesítettek a MINIK az idei Dakaron

2018.01.25.

Január 20-án véget ért a 2018-as Dakar Rali, amely negyvenéves fennállása legnehezebb versenykörülményeit tartogatta az indulóknak: a rajthoz guruló 92 versenyautó közül mindössze 43 tudta leküzdeni a 14 etap összesen több mint 9 000 kilométeres versenytávját. Az argentin Córdoba városában a MINI hét csapatából négy érkezett be a célba, ráadásul mindegyik a legjobb húsz között.

„Rendkívül nehéz verseny volt az idei. A korai kiesések és kizárások együttesen megmutatták, hogy mennyire kemény tud lenni a Dakar, Sven Quandt és az X-raid istálló azonban ismét kimagasló eltökéltségről, fantasztikus csapategységről és a MINI rendületlen magabiztosságáról tett tanúbizonyságot. Mindenki, aki célba ért Córdobában, maximális tiszteletet és elismerést érdemel, Carlos Sainz-nak pedig külön gratulálok a győzelemhez.

Kuba Przygonski és Tom Colsoul idei legjobb MINI-eredménye és abszolút ötödik helyezése ugyancsak hatalmas gratulációt érdemel, büszkék vagyunk a páros kimagasló teljesítményére! Izgatottan várjuk a 2019-es Dakar Ralit, amelyen ismét versenybe szállunk” – nyilatkozta Sebastian Mackensen, a MINI márka elnöke.

„Nagyon vegyes Dakaron vagyunk túl. Sajnos idejekorán vétettünk néhány versenyzői hibát, amely értékes helyezésekbe került, technikai oldalról azonban végig minden a legnagyobb rendben volt” – mondta el Sven Quandt, a MINI elsőszámú motorsport-partnerének számító X-raid istálló igazgatója. „Az új MINI John Cooper Works Buggy lélegzetelállító teljesítményre képes és mindenféle meghibásodás nélkül abszolválta a versenyt.

Minden jel arra mutat, hogy képében megtaláltuk a MINI tökéletes fegyverét a jövőre nézve. A MINI John Cooper Works Rally szintén kiválóan teljesített, Joan „Nani” Roma felborulásáig fantasztikus pozícióban autóztunk vele. Biztonsági szempontból azt kell mondanom, hogy kiváló autókat építettünk: felborultunk és megakadtunk párszor, azonban egyik csapattagunk sem sérült meg. Kuba Przygonski az elejétől kezdve hihetetlen tempót autózott, az abszolút ötödik hely rendkívül jó eredmény. Végig az élbolyban maradt, ő és Tom Colsoul hiba nélkül vitték végig a pályát. Így kell ezt csinálni” – tette hozzá Sven Quandt.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.11.27
A rendszerváltás előtt legfeljebb a balatoni szállodák előtt parkoló autókban láthattunk Grundig....
2022.11.27
Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) hétfő 0 órától 24 órás munkabeszüntetést tart, ami érinti a MÁV-....
2022.11.27
A szabadtéri parkolók és nem lakás célú épületek fotovoltaikus paneljeinek telepítésére vonatkozó....
2022.11.27
A zuglói rendőrök néhány nap alatt azonosították és gyanúsítottként kihallgatták a HÉV előtt....
2022.11.27
Már javában készülődik az idei versenyévadra a győri Széchenyi István Egyetem égisze alatt....
2022.11.27
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Mit hoz az idei tél? ..
2022.11.27
A Mazda Motor Corporation közzé tette a vállalat középtávú gazdálkodási tervének frissítését és a....
2022.11.27
A Volkswagen Konszern nemzetközi szakmunkástanuló versenyének idei díjazottja az Audi Hungaria....
2022.11.27
Megrázó fotókat tett közzé az MTI a ma reggeli halálos balesetről.  ..
2022.11.27
A megfelelő látás elengedhetetlen, hogy balesetmentesen és szabályosan tudjunk közlekedni, ezért....