támogatás

Kápolnán, Kiss Norbi Macskaárvaházánál ér véget az idei Harley-Davidson Open Road Tour

2023.05.17.

Győr, Budapest, Hatvan, Eger, Mezőkövesd, Miskolc, Szerencs, Sárospatak. Ezen az útvonalon vonul csütörtöktől több ezer hazai és külföldi motoros, hogy együtt hódoljanak az "Open Road életérzésnek", a közös gurulásnak és közös bulizásnak, meg persze, hogy megünnepeljék szenvedéllyel szeretett, idén 120 éves márkájuk, a Harley-Davidson születésnapját. 

A csütörtöktől vasárnapig tartó rendezvény, amelynek fővédnöke Knezsik István az Autós Nagykoalíció elnöke, már rögtön állatvédelmi programmal kezdődik, hiszen Győrben számos alapítványnak és menhelynek gyűjtenek majd a motorosok, akik egy éjszakát Budapesten, majd Mezőkövesd-Zsóri Fürdőn és a rendezvény csúcspontjaként Sárospatakon töltenek - és buliznak át -  majd. 
- Vasárnap délben viszont már Kápolnán, Kiss Norbi világ és sokszoros Európa-bajnok Macskaárvaházához vagyunk hivatalosak, ahol nem csak az árvaház önkéntesei, és a Szurkolók az állatokért mozgalom tagjai, de a helyi veterános egyesület, a Mezőgazdaság és Gépészeti Értékőrző Egyesület is ebéddel, jó társasággal és különleges, száz évnél is idősebb járművek megtekintésének lehetőségével vár minket - meséli Hankó Ákos, a Harley-Davidson Budapest tulajdonosa, és a rendezvény fő szervezője. Mint megtudtuk ez a nap Kápolnán tényleg az állat és természetvédelemről, valamint a romantikus gépek szeretetéről szól majd: csatlakozik ugyanis a társasághoz, Magyarország egyik legtekintélyesebb veterános civil közössége, az egri Jármű Örökségeinket Örző Egyesület is, akik például hazánk legnagyobb Berva moped gyűjteményével büszkélkedhetnek - és ezt meg is mutatják minden érdeklődőnek. 
- Lehet, majd ebédelni, veterán járműveket, legendás motorokat csodálni, és természetesen elültetünk néhány fát is a Macskaárvaházban, ahol a Kiss Norbi által megkezdett erdősáv lassan már az állatok számára is kedves vadonná érik - fogalmazott Szalóki Péter Kápolna alpolgámestere, aki már barátként köszönti a múlt évi Open Road Tour-on, Kápolnán nagyszerű buliban résztvevő és most örömmel visszatérő Harley-sokat. A faültetés szakmai felügyelete ezúttal is egy komoly szakemberre és lelkes Harley-sra hárul: Farkas Pál tájmérnök, ökológus a helyi Globalplant Garden Kertészet, és egy Harley-Davidson Pan-America büszke tulajdonosa, a Harley Budapest Chapter tagja és egyúttal Kiss Norbi Kápolna közösségi erdejének "szakfelügyelője. Ezúttal is ő segít majd a veteránosoknak, és a Harley-soknak szakszerűen bővíteni a Macskaárvaház közösségi erdőt. 
Az alpolgármester hangsúlyozta: minden állatvédelem és járművek iránt érdeklődőt szeretettel várnak, a rendezvény bárki számára nyitott és ingyenes. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.24
Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat....
2024.05.23
A HangZóna mai vendége Grád Ottó a Magyar Ásványolaj szövetség főtitkára. ..
2024.05.23
Idén először a CATL Debrecen szponzorként csatlakozik a május 24-26 között, a debreceni Nagyerdőben....
2024.05.23
Hát Argentínában! És miért pont ott?  De ne szaladjunk ennyire előre… ..
2024.05.23
A rendőrök 2133 alkalommal állapítottak meg jogsértést a múlt heti országos akcióban, amelynek....
2024.05.23
A Ford Magyarország managementje autós újságírókat látott vendégül május közepén Alcsútdobozon, a....
2024.05.23
Az egyetlen gyári fotón szemből látható az Elroq, amelynek világpremierjére idén ősszel kerül sor. ..
2024.05.23
A kínai autógyártó és a győri műszaki egyetem kapcsolata új szintre lépett. ..
2024.05.23
E-mobilitási roadshow-t tart május 23-án és 24-én Zalaegerszegen a Greentech szakkiállítás és....
2024.05.23
Mákvirág szezon van, lilában pompázik sok helyen a táj. Ez a gyönyörű látvány sokakat megrészegít....