támogatás

Kápolnán, Kiss Norbi Macskaárvaházánál ér véget az idei Harley-Davidson Open Road Tour

2023.05.17.

Győr, Budapest, Hatvan, Eger, Mezőkövesd, Miskolc, Szerencs, Sárospatak. Ezen az útvonalon vonul csütörtöktől több ezer hazai és külföldi motoros, hogy együtt hódoljanak az "Open Road életérzésnek", a közös gurulásnak és közös bulizásnak, meg persze, hogy megünnepeljék szenvedéllyel szeretett, idén 120 éves márkájuk, a Harley-Davidson születésnapját. 

A csütörtöktől vasárnapig tartó rendezvény, amelynek fővédnöke Knezsik István az Autós Nagykoalíció elnöke, már rögtön állatvédelmi programmal kezdődik, hiszen Győrben számos alapítványnak és menhelynek gyűjtenek majd a motorosok, akik egy éjszakát Budapesten, majd Mezőkövesd-Zsóri Fürdőn és a rendezvény csúcspontjaként Sárospatakon töltenek - és buliznak át -  majd. 
- Vasárnap délben viszont már Kápolnán, Kiss Norbi világ és sokszoros Európa-bajnok Macskaárvaházához vagyunk hivatalosak, ahol nem csak az árvaház önkéntesei, és a Szurkolók az állatokért mozgalom tagjai, de a helyi veterános egyesület, a Mezőgazdaság és Gépészeti Értékőrző Egyesület is ebéddel, jó társasággal és különleges, száz évnél is idősebb járművek megtekintésének lehetőségével vár minket - meséli Hankó Ákos, a Harley-Davidson Budapest tulajdonosa, és a rendezvény fő szervezője. Mint megtudtuk ez a nap Kápolnán tényleg az állat és természetvédelemről, valamint a romantikus gépek szeretetéről szól majd: csatlakozik ugyanis a társasághoz, Magyarország egyik legtekintélyesebb veterános civil közössége, az egri Jármű Örökségeinket Örző Egyesület is, akik például hazánk legnagyobb Berva moped gyűjteményével büszkélkedhetnek - és ezt meg is mutatják minden érdeklődőnek. 
- Lehet, majd ebédelni, veterán járműveket, legendás motorokat csodálni, és természetesen elültetünk néhány fát is a Macskaárvaházban, ahol a Kiss Norbi által megkezdett erdősáv lassan már az állatok számára is kedves vadonná érik - fogalmazott Szalóki Péter Kápolna alpolgámestere, aki már barátként köszönti a múlt évi Open Road Tour-on, Kápolnán nagyszerű buliban résztvevő és most örömmel visszatérő Harley-sokat. A faültetés szakmai felügyelete ezúttal is egy komoly szakemberre és lelkes Harley-sra hárul: Farkas Pál tájmérnök, ökológus a helyi Globalplant Garden Kertészet, és egy Harley-Davidson Pan-America büszke tulajdonosa, a Harley Budapest Chapter tagja és egyúttal Kiss Norbi Kápolna közösségi erdejének "szakfelügyelője. Ezúttal is ő segít majd a veteránosoknak, és a Harley-soknak szakszerűen bővíteni a Macskaárvaház közösségi erdőt. 
Az alpolgármester hangsúlyozta: minden állatvédelem és járművek iránt érdeklődőt szeretettel várnak, a rendezvény bárki számára nyitott és ingyenes. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.12.05
A Honda befejezte hagyományos autóinak elektrifikációját, és megtette a következő lépést a plug-in....
2023.12.05
Nyolc év után, napi öt vonatpárral újraindult a vasúti személyközlekedés Szeged és Szabadka között....
2023.12.05
„Az elmúlt időszakban három olyan baleset is történt, ami miatt megint fogjuk a fejünket...pedig....
2023.12.05
Az úton cikázó teherautóra figyelt fel egy férfi Békés vármegyében. Látta, hogy a jármű pótkocsiján....
2023.12.05
Főként délután lehetnek nagyon csúszósak az utak – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd....
2023.12.05
A harmadik generációs Leaf állítólag a 2021-es Chill-Out koncepcióból merít majd inspirációt. ..
2023.12.04
Új tudományterület forradalmasíthatja a közlekedést, erről szólt a Bosch Budapest Innovációs....
2023.12.04
A volt Rába gyár területére vonatkozó településrendezési eszközök módosításáról tartottak....
2023.12.04
A csökkenő infláció, az iskolakezdés meghozta az étvágyat a luxusautók iránt. Hiába az egyre romló....
2023.12.04
A vasúti fékrendszereket fejlesztő és gyártó Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft.....