támogatás

Kápolnán, Kiss Norbi Macskaárvaházánál ér véget az idei Harley-Davidson Open Road Tour

2023.05.17.

Győr, Budapest, Hatvan, Eger, Mezőkövesd, Miskolc, Szerencs, Sárospatak. Ezen az útvonalon vonul csütörtöktől több ezer hazai és külföldi motoros, hogy együtt hódoljanak az "Open Road életérzésnek", a közös gurulásnak és közös bulizásnak, meg persze, hogy megünnepeljék szenvedéllyel szeretett, idén 120 éves márkájuk, a Harley-Davidson születésnapját. 

A csütörtöktől vasárnapig tartó rendezvény, amelynek fővédnöke Knezsik István az Autós Nagykoalíció elnöke, már rögtön állatvédelmi programmal kezdődik, hiszen Győrben számos alapítványnak és menhelynek gyűjtenek majd a motorosok, akik egy éjszakát Budapesten, majd Mezőkövesd-Zsóri Fürdőn és a rendezvény csúcspontjaként Sárospatakon töltenek - és buliznak át -  majd. 
- Vasárnap délben viszont már Kápolnán, Kiss Norbi világ és sokszoros Európa-bajnok Macskaárvaházához vagyunk hivatalosak, ahol nem csak az árvaház önkéntesei, és a Szurkolók az állatokért mozgalom tagjai, de a helyi veterános egyesület, a Mezőgazdaság és Gépészeti Értékőrző Egyesület is ebéddel, jó társasággal és különleges, száz évnél is idősebb járművek megtekintésének lehetőségével vár minket - meséli Hankó Ákos, a Harley-Davidson Budapest tulajdonosa, és a rendezvény fő szervezője. Mint megtudtuk ez a nap Kápolnán tényleg az állat és természetvédelemről, valamint a romantikus gépek szeretetéről szól majd: csatlakozik ugyanis a társasághoz, Magyarország egyik legtekintélyesebb veterános civil közössége, az egri Jármű Örökségeinket Örző Egyesület is, akik például hazánk legnagyobb Berva moped gyűjteményével büszkélkedhetnek - és ezt meg is mutatják minden érdeklődőnek. 
- Lehet, majd ebédelni, veterán járműveket, legendás motorokat csodálni, és természetesen elültetünk néhány fát is a Macskaárvaházban, ahol a Kiss Norbi által megkezdett erdősáv lassan már az állatok számára is kedves vadonná érik - fogalmazott Szalóki Péter Kápolna alpolgámestere, aki már barátként köszönti a múlt évi Open Road Tour-on, Kápolnán nagyszerű buliban résztvevő és most örömmel visszatérő Harley-sokat. A faültetés szakmai felügyelete ezúttal is egy komoly szakemberre és lelkes Harley-sra hárul: Farkas Pál tájmérnök, ökológus a helyi Globalplant Garden Kertészet, és egy Harley-Davidson Pan-America büszke tulajdonosa, a Harley Budapest Chapter tagja és egyúttal Kiss Norbi Kápolna közösségi erdejének "szakfelügyelője. Ezúttal is ő segít majd a veteránosoknak, és a Harley-soknak szakszerűen bővíteni a Macskaárvaház közösségi erdőt. 
Az alpolgármester hangsúlyozta: minden állatvédelem és járművek iránt érdeklődőt szeretettel várnak, a rendezvény bárki számára nyitott és ingyenes. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.09.24
Egy újabb apró, de fontos lépéssel került közelebb Budapest a fenntarthatóbb városi életmódhoz. A....
2023.09.24
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Vannak még csodák. ..
2023.09.24
Épp 40 éve, 1983. szeptember 14-én súlyos magyar autóbusz-baleset történt Graz közelében. A....
2023.09.24
Megnyerte a gyorsasági kamion Európa-bajnokság Le Mans-i hétvégéjének vasárnapi első futamát Kiss....
2023.09.24
Az AvtoVAZ alelnöke "drámai munkaerőhiányról" beszélt legutóbbi nyilatkozatában. A szakember....
2023.09.24
A japán luxusmárka felgyorsítja az akkumulátoros elektromos autók fejlesztését és a karbonsemleges....
2023.09.24
Az első futamon rajt-cél győzelmet aratott, míg a másodikon negyedikként ért célba Kiss Norbert, a....
2023.09.24
A Rally Hungary-n indul első alkalommal raliversenyen a túraautó világkupa 2019-es bajnoka, hogy a....
2023.09.24
Lantos Csaba a járműgyártás megtekintése mellett a gyár karbonsemleges energiamenedzsment....
2023.09.24
Bringa- és rollermegosztó szolgáltatókat tesztelt a Tudatos Vásárlók Egyesülete. ..