jótékonysági akció

Karácsony utáni ajándékosztás - Füred Kapitány és a Szuperhősök Hondával nyomulnak

2015.12.30.

A The Telegraph című angol lap szerint 1 milliárd 850 millió 14 évesnél fiatalabb gyerek él a Földön, és átlagosan 20 ezer forint értékű ajándékot kaptak. E kettő szorzata meghaladja a 38 ezer milliárd forintot, ennyit költött a Mikulás idén ajándékokra. Ez több mint kétszer nagyobb Magyarország tavalyi költségvetési bevételeinél.

Egy balatonfüredi akció szervezői szerint a világ átlagában biztosan igaz, hogy 20 ezer forint értékű ajándékot kaptak a gyerekek, de Magyarországon sokaknak csak az adománygyűjtő akcióknak köszönhetően jutott valami a karácsonyfa alá. Ezért a szervezők azt tervezik, hogy a karácsony előtt gyűjtött 400 kiló ajándéknak egy részét olyan kistelepülésekre szállítják, amelyeket sok térképen már fel sem tüntetnek.

Fotó: Kekk Sára/veol.hu

A The Telegraph szerint a Mikulásnak 390 ezer otthont kellett meglátogatnia percenként, hogy eljusson minden gyerekhez. (Számításaik szerint 2.5 gyerek lakik egy-egy lakásban.) Csak sötétedés után tudott dolgozik, és összesen 36 órát vett így igénybe az ajándékok szétosztása.

A fürediek nem tudnak ilyen gyorsan dolgozni, ezért december 27. és január 7. között osztják szét az adományokat. Benzint a Jótékonysági Sütigyár elnevezésű akció segítségével vásárolnak az autóba. Ennek keretén belül édességeket árulnak becsületkasszás formában. Ami benzinköltségen felül megmarad, abból tűzifát vásárolnak azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van rá a hidegben.

A füredi Szuperhősök Karácsonyának szervezői elmondták azt is, hogy nem véletlenül választották a  képen látható kis Hondát az akció szimbólumául. A kampány nem titkolt célja az is, hogy felhívják a figyelmet arra, nem attól lesz valaki "szuperhős", ha nagy autóval, padlógázzal jár az utakon. Nem attól lesz a kocsi tulajdonosa "valaki", ha mobiltelefonnal a kezében száguldva hajt át a gyalogátkelőn.

A "sötét oldalon" áll az is, aki terepjárójával lelkiismeret-furdalás nélkül parkol a mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyeken. Az akció szervezői szerint nem a lóerők, hanem a tettek tesznek valakit naggyá. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.09.23
Óriási szintkülönbséggel és fagypont alatti hőmérséklettel is meg kellett küzdeni annak a két....
2023.09.22
Érdemes rákeresni a cégre szerződéskötés előtt. ..
2023.09.22
Újabb fontos mérföldkőhöz érkeztek a balatoni fejlesztések azzal, hogy kifutottak első útjukra a....
2023.09.22
Ugyanakkor sok egyéb funkció válthat előfizetős modellre a jövőbeli bajor modellekben. ..
2023.09.22
A hétvégén rendezik a franciaországi Le Mans-ban a gyorsasági kamion Európa-bajnokság idei....
2023.09.22
Nézze meg a videót! ..
2023.09.22
Az M1-es autópályán, a lébényi szakaszon, a 128-as és a 136-os km között új terelést építenek ki,....
2023.09.22
Az LFA óta nem mutatott be olyan teljességgel öncélú, a sofőr korlátokat nem ismerő....
2023.09.22
Szeptember 4-13. között a legújabb BMW M és BMW X modellek sorakoztak fel a Balaton Park Circuit....
2023.09.22
Az elsőhöz hasonlóan a Forma-1-es Japán Nagydíj pénteki második szabadedzésén is a címvédő Max....