jótékonysági akció

Karácsony utáni ajándékosztás - Füred Kapitány és a Szuperhősök Hondával nyomulnak

2015.12.30.

A The Telegraph című angol lap szerint 1 milliárd 850 millió 14 évesnél fiatalabb gyerek él a Földön, és átlagosan 20 ezer forint értékű ajándékot kaptak. E kettő szorzata meghaladja a 38 ezer milliárd forintot, ennyit költött a Mikulás idén ajándékokra. Ez több mint kétszer nagyobb Magyarország tavalyi költségvetési bevételeinél.

Egy balatonfüredi akció szervezői szerint a világ átlagában biztosan igaz, hogy 20 ezer forint értékű ajándékot kaptak a gyerekek, de Magyarországon sokaknak csak az adománygyűjtő akcióknak köszönhetően jutott valami a karácsonyfa alá. Ezért a szervezők azt tervezik, hogy a karácsony előtt gyűjtött 400 kiló ajándéknak egy részét olyan kistelepülésekre szállítják, amelyeket sok térképen már fel sem tüntetnek.

Fotó: Kekk Sára/veol.hu

A The Telegraph szerint a Mikulásnak 390 ezer otthont kellett meglátogatnia percenként, hogy eljusson minden gyerekhez. (Számításaik szerint 2.5 gyerek lakik egy-egy lakásban.) Csak sötétedés után tudott dolgozik, és összesen 36 órát vett így igénybe az ajándékok szétosztása.

A fürediek nem tudnak ilyen gyorsan dolgozni, ezért december 27. és január 7. között osztják szét az adományokat. Benzint a Jótékonysági Sütigyár elnevezésű akció segítségével vásárolnak az autóba. Ennek keretén belül édességeket árulnak becsületkasszás formában. Ami benzinköltségen felül megmarad, abból tűzifát vásárolnak azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van rá a hidegben.

A füredi Szuperhősök Karácsonyának szervezői elmondták azt is, hogy nem véletlenül választották a  képen látható kis Hondát az akció szimbólumául. A kampány nem titkolt célja az is, hogy felhívják a figyelmet arra, nem attól lesz valaki "szuperhős", ha nagy autóval, padlógázzal jár az utakon. Nem attól lesz a kocsi tulajdonosa "valaki", ha mobiltelefonnal a kezében száguldva hajt át a gyalogátkelőn.

A "sötét oldalon" áll az is, aki terepjárójával lelkiismeret-furdalás nélkül parkol a mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyeken. Az akció szervezői szerint nem a lóerők, hanem a tettek tesznek valakit naggyá. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.07.06
Megérkezett a Suzuki modellfrissítésen átesett sportos kialakítású kompakt kisautója, a Swift. A....
2020.07.06
Csak ránézésre az. A motorja bizonyítottan állati! Hazudnék, ha azt mondanám, hogy így meg úgy jó....
2020.07.06
Emil Sourek Csehországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.07.06
Peking az önjáró autókra összpontosít, és immár az 52. fővárosi útszakaszt nyitotta meg az önvezető....
2020.07.06
Jánvári Zsolt, a Forma-1-es Williams istálló magyar rendszertechnikusa szerint kicsit mindannyian....
2020.07.06
Nagy-Britanniában négy hónapja legkisebb ütemben, de így is közel harmadával csökkent a személyautó....
2020.07.06
Máris továbbfejlesztette 2018-ban bevezetett, véletlen gyorsítást megakadályozó rendszerét a Toyota....
2020.07.06
A Pappas Auto Magyarország Kft. útját megalapítása 30. évében töretlen fejlődés kíséri. A vállalat....
2020.07.06
A Suzuki az utóbbi négy évben folyamatosan vezeti a magyar újautó eladásokat, 2019-ben a hazai....
2020.07.06
Már tavaly év végén tapasztalható volt az a tendencia, hogy az olcsóbb áron fuvarozó, sokszor....