oxxo

Keszthelyi Vivien a Hungaroringen

2015.09.08.

A magyar autósport egyik legnagyobb tehetségének tartott, 14 éves Keszthelyi Vivien összességében felemás hétvégét zárt a Suzuki Swift Cup Europe elmúlt hétvégén rendezett fordulóján, amely a Hungaroringen zajlott, s a kamion Európa-bajnokság betétprogramja volt.

Az Oxxo Motorsport fiatal pilótája a kupasorozatban megtartott hosszabb nyári szünetben is nagy erővel készült a mogyoródi hétvégére, közben tesztelte a B3 Racing kupás Seat Leonját, múlt pénteken pedig tökéletesen felkészülten érkezett a magyar Forma-1-es pályára, hogy aztán a hétvégén harcba szálljon a győzelmekért.

A Suzuki Swift Cup Europe-ban ezúttal három futamot rendeztek meg, kettőt szombaton, egyet pedig vasárnap, mindezt szombaton délelőtt egy időmérő edzés is megelőzte.


Vivien az időmérőn–amely esőben zajlott –meglehetősen sokat küzdött a versenyautójával, több beállításbeli problémára is panaszkodott, de miután kiállt a boxba, s a szerelők elvégezték a kért módosításokat, a hajrában egyre feljebb kapaszkodott, s végül az ötödik rajthelyet szerezte meg.

A szombat kora délután –már száraz pályán –rendezett első futam aztán több szempontból is az előzetes elképzeléseknek megfelelően alakult. Vivien jól rajtolt, tartotta a tempót a negyedik helyen haladva az élmezőnnyel, s aztán kiváló vezetésének és a jó pilótákat kísérő szerencsének is köszönhetően végül elsőként intették le.

Az Oxxo Motorsport versenyzője ekkor még nem sejthette, hogy a hétvége további részében a balszerencse is utoléri. A szombati második futamon a fordított rajtrács szabálya miatt Vivien a nyolcadik helyről rajtolt, de ezen a versenyen már gond adódott a technikával, s bár a szurkolók által szüntelenül buzdított fiatal versenyző tartotta a tempót az előtte haladókkal, a hetedik pozíciónál feljebb nem tudott kapaszkodni.


Vasárnap délelőtt aztán a bemelegítő edzésen következett be az előzetesen nem várt és fájdalmas fordulat: a versenyautó lengéscsillapítója meghibásodott, a csapatnak pedig a futamig hátralévő egy órában már nem volt lehetősége kicserélni az alkatrészt, illetve ha meg is próbálja, az túl kockázatos lett volna.

Viviennek így nem maradt más lehetősége, mint a műszaki hibás autóval küzdeni a pozíciókért, ez a „szélmalomharc” pedig végül egy újabb hetedik helyhez vezetett.

- A győzelmemnek természetesen nagyon örültem, fantasztikus érzés volt a dobogó tetejére állni ilyen sok szurkoló előtt. Többségük nyilvánvalóan a kamion Eb-n címvédő Kiss Norbiért látogatott ki a Hungaroringre, de nagyon jólesett, hogy engem is hangosan buzdítottak minden alkalommal, amikor a pályán voltam, vagy épp a mi versenyünk következett. Ezúton is szeretném megragadni az alkalmat, hogy minden szurkolónak megköszönjem a lelkesedést és a drukkolást, sokat jelentett és jelent nekem ez, s köszönöm azoknak is, akik a Facebookon, vagy más módon gratuláltak az eredményekhez. Sajnos az első futam után már nem úgy alakult a számunkra a hétvége, ahogyan szerettük volna, a műszaki hibák meggátoltak abban, hogy további jó eredményeket érjek el, de az autósportban ez benne van. A csapat ígérete szerint a következő hétvégén olyan autót kapok, amivel garantált a dobogós helyezés, úgyhogy nagyon várom azt a fordulót – foglalta össze a hétvégetörténéseit Keszthelyi Vivien.

A Suzuki Swift Cup Europe sorozat újabb állomása szeptember12-13-án ismét a Hungaroring lesz, az idényzáró hétvégére pedig az ausztriai Red Bull Ringen kerül sor szeptember 26-27-én.

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.07.30
"Houston, van egy lakóautónk!" Tom Hanks eladja földi "űrkabinját", amely 30 éven át hűségesen....
2021.07.30
Európa legnagyobb autógyártója, a Volkswagen AG azt közölte, hogy rekordnagyságú, 11,4 milliárd....
2021.07.30
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője érte el a legjobb köridőt a Forma-1-es Magyar....
2021.07.30
A magyar Alpine Center megnyitását a közelgő Formula-1es Magyar Nagydíj gálaestjén jelentette be a....
2021.07.30
Az európai autóbeszállítók szövetségének (Clepa) főtitkára, Sigrid de Vries kemény hangú....
2021.07.30
Megnövekedett a várakozási idő a személyforgalomban péntek délelőttre a Csongrád-Csanád megyei....
2021.07.30
Itt az új BMW R 18 Transcontinental és az R 18 B. A „Big Boxer" jó választás az igazi Grand....
2021.07.30
Bicske térségében, a főváros felé vezető oldalon a balesetnél forgalmi akadály alakult ki. ..
2021.07.30
Péntektől megváltozott forgalmi rendre kell készülni az M3-as autópályán, Mogyoródon és környékén a....
2021.07.30
A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai spanyol hatóságok által körözött....