oxxo

Keszthelyi Vivien a Hungaroringen

2015.09.08.

A magyar autósport egyik legnagyobb tehetségének tartott, 14 éves Keszthelyi Vivien összességében felemás hétvégét zárt a Suzuki Swift Cup Europe elmúlt hétvégén rendezett fordulóján, amely a Hungaroringen zajlott, s a kamion Európa-bajnokság betétprogramja volt.

Az Oxxo Motorsport fiatal pilótája a kupasorozatban megtartott hosszabb nyári szünetben is nagy erővel készült a mogyoródi hétvégére, közben tesztelte a B3 Racing kupás Seat Leonját, múlt pénteken pedig tökéletesen felkészülten érkezett a magyar Forma-1-es pályára, hogy aztán a hétvégén harcba szálljon a győzelmekért.

A Suzuki Swift Cup Europe-ban ezúttal három futamot rendeztek meg, kettőt szombaton, egyet pedig vasárnap, mindezt szombaton délelőtt egy időmérő edzés is megelőzte.


Vivien az időmérőn–amely esőben zajlott –meglehetősen sokat küzdött a versenyautójával, több beállításbeli problémára is panaszkodott, de miután kiállt a boxba, s a szerelők elvégezték a kért módosításokat, a hajrában egyre feljebb kapaszkodott, s végül az ötödik rajthelyet szerezte meg.

A szombat kora délután –már száraz pályán –rendezett első futam aztán több szempontból is az előzetes elképzeléseknek megfelelően alakult. Vivien jól rajtolt, tartotta a tempót a negyedik helyen haladva az élmezőnnyel, s aztán kiváló vezetésének és a jó pilótákat kísérő szerencsének is köszönhetően végül elsőként intették le.

Az Oxxo Motorsport versenyzője ekkor még nem sejthette, hogy a hétvége további részében a balszerencse is utoléri. A szombati második futamon a fordított rajtrács szabálya miatt Vivien a nyolcadik helyről rajtolt, de ezen a versenyen már gond adódott a technikával, s bár a szurkolók által szüntelenül buzdított fiatal versenyző tartotta a tempót az előtte haladókkal, a hetedik pozíciónál feljebb nem tudott kapaszkodni.


Vasárnap délelőtt aztán a bemelegítő edzésen következett be az előzetesen nem várt és fájdalmas fordulat: a versenyautó lengéscsillapítója meghibásodott, a csapatnak pedig a futamig hátralévő egy órában már nem volt lehetősége kicserélni az alkatrészt, illetve ha meg is próbálja, az túl kockázatos lett volna.

Viviennek így nem maradt más lehetősége, mint a műszaki hibás autóval küzdeni a pozíciókért, ez a „szélmalomharc” pedig végül egy újabb hetedik helyhez vezetett.

- A győzelmemnek természetesen nagyon örültem, fantasztikus érzés volt a dobogó tetejére állni ilyen sok szurkoló előtt. Többségük nyilvánvalóan a kamion Eb-n címvédő Kiss Norbiért látogatott ki a Hungaroringre, de nagyon jólesett, hogy engem is hangosan buzdítottak minden alkalommal, amikor a pályán voltam, vagy épp a mi versenyünk következett. Ezúton is szeretném megragadni az alkalmat, hogy minden szurkolónak megköszönjem a lelkesedést és a drukkolást, sokat jelentett és jelent nekem ez, s köszönöm azoknak is, akik a Facebookon, vagy más módon gratuláltak az eredményekhez. Sajnos az első futam után már nem úgy alakult a számunkra a hétvége, ahogyan szerettük volna, a műszaki hibák meggátoltak abban, hogy további jó eredményeket érjek el, de az autósportban ez benne van. A csapat ígérete szerint a következő hétvégén olyan autót kapok, amivel garantált a dobogós helyezés, úgyhogy nagyon várom azt a fordulót – foglalta össze a hétvégetörténéseit Keszthelyi Vivien.

A Suzuki Swift Cup Europe sorozat újabb állomása szeptember12-13-án ismét a Hungaroring lesz, az idényzáró hétvégére pedig az ausztriai Red Bull Ringen kerül sor szeptember 26-27-én.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.07.04
Valaki még mindig csodálkozik, hogy a használt autóval foglalkozni kell vásárlás után. ..
2020.07.04
A német konszern pénteken bejelentette, hogy tárgyalásokat kezd a  franciaországi Hambachban....
2020.07.04
Nem volt túl sportszerű húzás Daniel Abttól, hogy csaláshoz folyamodott az online időszak alatt,....
2020.07.04
Valerij Arasenko Oroszországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.07.04
A Fiat a Virtual Casa 500 virtuális múzeum életre hívásával ünnepli az 500, azaz a "Cinquino" 63.....
2020.07.04
A Mercedes finn versenyzője szoros csatában nyerte a Forma-1-es idénynyitó Osztrák Nagydíj szombati....
2020.07.04
Tavalyhoz képest az idén akár 25 százalékkal kevesebb új autót adhatnak el a koronavírus-járvány....
2020.07.04
A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője futotta a....
2020.07.04
Interjúnk előző részében Borsodnádasd polgármesterével beszélgettünk azokról a fejlesztésekről,....
2020.07.04
Intercity vonattal ütközött egy személyautó péntek este a vasúti átjáróban, a vezetője a helyszínen....